Ķīšezers

Cope Ķīšezerā
Par to purvu.. man te agrak vietejie veci aktivi brauca uz turieni ar velo, no Juglas puses pari pa bijuso saucamo "kudras purva tiltu " tad gar bijusajiem mazdarzinjiem uz ezera pusi.
Cakars liels, vietas jasagatavo pavasari, sedesanai vietu nav daudz, bez garajiem zabakiem nav ko dariit. Cope lieliska pavasari ja trapas, linis, karuusa, breksis, un nje mazs, bet atkal ka runaa, tiikli, tiikli.
No Jaunciema puses tuvak Bukutu kanalam ari aptuveni pie purva var piebraukt pie ezera ( majas tur ira senas, celja mala, nosaukumu neatceros ) arri nedziljs un dunjains, bet........ jasargas skiet auto atstat , ka njeka pilsetas teritorija un zaljaa zona, municipalju medusmaize.
10.oktobris 2011, 14:56 | links

Nju runajot par Kjisezeru... agrak bija veel trakak ka Jaunciema zvejas artelis vilka regulari caur ezeru zvejs trali.
Taga stav it ka nozvejas tiikli licenzeetie, un daudz.
No "auksta kanala "puses pari ezeram ir ta saucamais purvs , purvaina sekla vieta, ar udeni lidz dunjam ap 1 m, kur pavasari makteni narsto zivis, un tur malikju tikli stavot krustam skjersam.
Atkal sarunas, runas....
Jaunciema puse kur pie "Plika kalna" ir bieza niedru karta zemudens malikji loti sekmiigi izsauj pardosanai zusus, un ne vienu vien kg.
Cik es zinu, tad Kjisezers ir viens no tiem ezeriem kur vispar nav atlauti nekadi licenzetie tikli. Iznjemot tos kontroletos nozvejas.
10.oktobris 2011, 14:51 | links

Kjisezers.....
Rita pirma dalja aiznjemta, japerk baltie, zmihs, un vel kas edams tirgu.
Ar uzvareetaja smaidu ka ieprieksejas tris dienas kad majas atnests katru dienu 3 -3,5 kg smuku mailju 4, 5 stundas ierodos ezera pl ap 14, svaiga info...... kalava beigusies, miles pazudusas, copes vispar nekadas nav....... Parbaudiu prakse, pilliigs zero, kakjim laga pat nesanak, 5 nozelojamas zivtinjas, kas tiek meginatas gan uz balto, gan miiklu, zero... abloms.
Par asaru copi info bus rit, kad notiks sazvons, lai ezera ierastos ar 3ekipejumu gan uz balto zivi, gan asari.
Za ribalku
8.oktobris 2011, 20:17 | links

asars šodien mani uzmeta. toties līdakas gan nē. lielas gan netrāpījās, bet 3 mērā bija. zemmēri pie desmit. nez kā sacenēs profesionāļiem veicās...
8.oktobris 2011, 17:12 | links

Ar mailem vis turpinas Kjisezera, nez ko ka vinjam tads trakums ka nav pat laika pat padomat par otro kaatu.
Vieta X ( ezers un nje liicis )
Ierados pec darisanam 13-30, metiena cope, esma baltais, dziljums apm pusmetrs. Ta nonstopa lidz 16-20. Cope peksnji apsiikst, domajams ka kads galigi slinks pleesejs piepeldeejis...
Tiek piereguleets dziljums apm 1,5 m, un atkal sakas mailju cope nonstopa lidz pl 18, kad ka pierasts cope beidzas, rezultats 3,5 kg gardu mailju. Nez kas vinjam uznacis un kad tas vinju trakums beigsies ? domaju ilgi ta halava nebuus, jakjer mirklis.
Sazvons par asariem ezera... asaris njem nju loti negribiigi un mazs, un maz, smade visu dzivo kas tiek piedavaats, jadoma kad saks asars njemt pie pirmajam salnam nopietnakam.
Za ribalku
7.oktobris 2011, 22:36 | links

šorīt ķīsī pašvaka cope ,bet 20 gab strīpainos tomēr dabūju .
7.oktobris 2011, 12:58 | links

Asaris nenjem, ne uz ko, smuks tarps, loti maza apeteliga karrusinja ( ar pulem dabujama ) liela kanibaala mazais bralis..., satiktie dzigotaji. Satiktie, sazvanitie copetaji uz asari neko nav dabujusi.
Bet ta ka necopes gadijuma man allaz lidzi ir baltais tarps un attieciga makskjere....... kauc kada arpratiga , labu, treknu mailju cope, uz katru gandriz metienu.
Ta vakar laika no 14 lidz 18 apm 3 kg mailju, ta njem ka apnik jau cilat vinjas un jadoma ka jabrauc papaildinat tarpus.
Kas smiknjas par mailem.. nekad nebus vinjas provejis saliitas, klasiskaja marinade, ,tomatu pastas marinade, sinepju marinade.
Nesmu tiesa vinjasv meginajis konserveet ka daudzi dara vinju parpilniibas laika, vai malt kotletes. Katra zinja laba maile pavasari pirms maija apmeram standarts ir viens kg stundas laika, kameer apniik. Kapeec njem tik mezonigi taga, patiesi nezinu, pie ta, no visiem dziljumiem, un izskatas ka vinjas ir tonnam.
Za ribalku
6.oktobris 2011, 21:35 | links

Neliels papildinajums pie teemas.. Kjsesera "siltais kanals " no kanala braucot Mezaparka virziena ir 12 stavu majas, un iegriezot pie tam preti otrajai ajai no celja ir jauks dikjis, tauta saukts par "rotanu diikji
'Agrakos laikos no ta udeni njema darzbieciiba saviem laukiem
Agrakos laikos tur esot mitusas lielas branga karuusas un liinji, pedejos gados nesmu pats nokjeeris un dzirdejis ka kads tur ir dabuujis karusas.
Kpeec "rotana dikjis "!!!! tapec ka peec sheemas un dzirdeta , tur kur paradas rotans, ar laiku visas zivis tiek izdziivots, ipasi apeedod ikrus naarsta laika.
Pa rotanu minetaja dikji, pamata gadas mazinjs,. lielako es veciem esmu tur redzeejis uz gr 350, iespaidigs nesmukulis.
Njem uz visu, ieskaitot maizi, un miklu, nak ara bez pretosanas pilnnigi slinki.
Pie rotanu copes ir japiecert momentali, savadak ja biski pagaisisiet, 89 proc ka akjis bus jau dzilji kungii, naksies veikt kjirurgisku operaciju.
Krievija rotans izugot lidz kg, ir no veja liela nakot no ezera meginats paris reizes urbt un paniejkoties ar rotanu, man nav izdevies.
Ezeram tuvakais krasts ir kokains, un laga vieta svar but 2 copmanjiem, un ar uzreiz palielu dziljumu, pretejais krasts vairak pielagots sedeanai, ari vairak cilvekiem.
Za ribalku.
4.oktobris 2011, 21:24 | links

No 7:30-10:00 piecas lidakas. Nekas liels, lielākā 64cm, mazākā 54 cm. Pēc tam nedaudz ar MJ patrenkāju asarīšus kanālā, bija arī ņemami, bet visi peld tālāk. Pazīstamam vīram tajā pašā laika posmā ne copes.
4.oktobris 2011, 18:26 | links

Asari ta Asari, KUR ZONDERI SLĒPJAS!?
4.oktobris 2011, 14:09 | links

šodien no rīta ķīsī atkal izcili ņēma asari !
4.oktobris 2011, 13:54 | links

Nju neteiksu ka ta ir bedre, bet drizak dziljums kas palicis no smilsu smeeleja kas tur staveja, tatad...... pie ta var tikt ejot no kanala biski uz Mezaparka pusi, gar tuvejam majam ( prieksa betons, bet izmanigakie zaljas zonas parkapeji skiet apbrauc pa iebrauktam sliedem tuvak kanalam ) tur ari bus ta vasaras pludmale, ar biski lielaku dziljumu.
Cits zemes smelejs staveja tur kur es mineju var piebraukt pie ezera aiz "baltas majas " aiz vel nakamas majas uz Mezaparka pusi.
Vel viens zemes smeelejs staveja savulaik pie "auksta kanala " kur ta gala kreisaja puse ir smilsaina liela pludmale, tur ziema labi lieli asari nak
3.oktobris 2011, 23:40 | links

sir cepums tev par stāstu! ar nepacietību gaidu stāstu par auksto kanālu!
tā bedre ir tālu no krasta pie baltās mājas? tieši kur peldētava? no krasta ir jēga mētāt?
3.oktobris 2011, 22:55 | links

Nju ta nju isuma aprakstisu abus Kjisezera kanalus, ka pirmo izrunaasu "silto kanalu "kur esmu copejis no laika kam mamma laida no majas ara kopa ar Ciekurkalna puikam. Tapat esmu kontaktejies un pazistu viirus kas kanala cope jau daudzus gadus desmitu.
Tatad "siltais kanals " atrodas uz Ezermala ielas aiz Policijas akademijas, orientieris no celja redzams kanals kas ir aptuveni iepretim benzina stacijai.
Auto novietosana celja mala preti PA ( akademija )
Laivu var palaist ezera no pricepa aiz saucamas " Baltas majas " kas ir apm 300 metri no pasa kanala ezera puse, tur iet celjs lidz ezeram. Bet.....ta ka ta ir sodamaa "zalja zona "lai neuzrautos uz soda kviits auto gan jadzen ara uz ielas.
Kapeec 'siltais kanals" PSRS laikos tuvuma tika buuveta TEC stacija, un tas katlus ka man stastijusi dzeseja ar udeni kas no ta ari kluva silts, un izpluuda ezera.
Ta ka kanals bija "siltais "tad visa ezera zivs protams steidzs tur sildities. Labaka cope bija visa radiusa, zivis visas, karusas, karpas, linji, asari, lidakas, vis sortiments.
Kad kanala masveida ienaca lielas karpas, tad veci burtiski staveja plecs pie pleca, un laga iemest nebija kur.
Tagad kad TECs dzesejas pec Eu noteikumiem nekads udens vairs silts kanala netek, lidz ar to licis parverties par tadu ka vinjs nav ne labaks, nje sliktaks par citam vietam ezera.
Senakos laikos, ta ka lici bija zivju narsta parbagatiiba pavasari..... bija liegums copei, ko bargi kontroleeja "Ribnadzors "kopa ar miliciem.
Copes vietas un ipatnibas.
Saulesdarza puse, saucama "pie angariem 'iebrauksana erta Saulesdarza ( tas ir pretim pie 9 autobus agalapunktam kur pieielas ir 12 stavu maja ) griezot uze zera pusi var piebraukt pavisam tuvu.
Tatad Saulesdarza puse, labaka cope protams pavasari, copes laika brivu vietu nedabut ( tas labas nav daudz, kadas 4-6 ) kad njem breksis veci vietejie mainas vieta viens pec otra.
Udens tur ir sekls, dunjains, un lidz ar to ari sasilst atrak, protams zivs peld uz turieni sildities.
Pazistami veci pie laba scopes celj ara no rita lidz vakaram pat 10 kg breksu un plicus.
Pie "baltas majas "ko jau mineju agrak ir buvgruzu kaudze, bet agrak tur bija laivu kooperatiivs izsenis kur ari man staveja liela Progres laiva. Cope dazada, ir breksis pavasari, asaris, rauda, lidaka, tas pats ari ziema. Grunts ar buvgruziem loti slikta, uz gruntenem sezot bus daudz noravumi.
PA kanala puse
Biezi no teca iztek kauc kada sljura ar naftas traipiem, pie pasa celja no betona malas allaz var lieliski sakjert mazas zivis dzivajam.
Paeejot gar karstu ir senas copes vietas, cope dazada, asaris, rauda neliela, breksis, tiesa tas vis pamata pavasari. Ja trapas, un labi pabaro, var trapities smuka intensiiva rudulju cope
Kanals vasara aizaug daleeji, briva vieta paliek pie peldetavas kas ir starp kanalu un "balto maju "tur stradajis smilu smeeleejs un tur ir dziljums, tauta runa ka tur ir ari dabuti sami, ap 5 kg svara.
Tas ta isuma vis, katra zinja vieta laba ar to ka ir erti piebraucama, un viegli sasniedzama ar auto, un sab transportu, pavisdam klat pieved 9, 48 autobus, un 11 tramvajs 10 min attaluma.
Nakamais stasts bus par "auksto kanalu "
Za ribalku.
3.oktobris 2011, 20:59 | links

lacuks007
tas ir siltais, savā laikā tur patiesi daudz zivju bija, tikai tās copes metodes, zināšanas un inventārs bija tāds, kāds bija, makšķerēt arī tur bija aizliegts, bet nu tas jau tā :))))))))
No policijas akadēmijas puses arī pieejas nebija
Vispār es tur ļoti daudz laika esmu savā laikā pavadījis:))))))
3.oktobris 2011, 18:35 | links

Siltais, karstais kādreiz bija kad no TEC nāca ,takad nesilts ne auksts :(
3.oktobris 2011, 18:26 | links

kurs ir aukstais un kurs karstais? isti nevaru saprast! tas kas ir pie policijas akademis kur pari iet ezermalas iela tas ir aukstais vai karstais?
3.oktobris 2011, 16:34 | links

Vakar Ķīsī 19 asari ap 2kg,tātad ne pārāk rupji. Tas divās epizodēs,pirms pusdienām pie aukstā kanāla,tad liela pauze un vēl upes galā mazliet.Acīmredzot vakar asars bija uz diētas ,šodien ēd !!!
3.oktobris 2011, 15:01 | links

Vakrdien Ķīsī pa nullēm. Asari grābstās pa ūdens virsu, bet neņem neko. Izskatās, ka šodien vējš nomainījies, līdz ar to arī kāda dzīvība parādās.
3.oktobris 2011, 12:55 | links

šorīt ķīsī tadu copi vēl nebiju piedzīvojis ,kopā 42 asari ,ķēru uz dzīvo,kad gāju prom pēc 11 vēl copēja ,bet man vairs nebija uz ko ķert un bija arī jāskrien darīšanās !
3.oktobris 2011, 11:58 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager