Ķīšezers

Cope Ķīšezerā
Man liekas, ka tikai viena vieta vien ir! Langas upē. Ir tur pāris kazankas vai progresi un pārējās laivas ir gludekļi, kuros es nekāptu.
28.maijs 2020, 09:35 | links

Sveiki copmaņi, kur labāk izīrēt laivu ezerā?
28.maijs 2020, 09:12 | links

Ljabdien copTautieši...............

Ezrā auksti, zives nava, arī copTautieši nava ( laivās mītošie ļoti reti novērojami )

Brekšam biški vēl jopagaida........ būs, būs arī svētki mūsu ciema ezerā :-)))))

Karūsa, līnis.. tiem vēl jāgaida silts pa īstam ūdens.

Za ribalku tovarišči ;-)))))))))))))
25.maijs 2020, 15:13 | links

Vakar vakarā div mēriņi iekrita un kādas piecas aplaimoja tik ar labu tesienu un rētām gumijā. Sarkanastainā Basara joprojām ir nemainīga vērtība, bet arvien lielākas simpātijas iekaro LJ Roach Paddle Tail gumijas. Aste viņām baiso vibrāciju izdara. Bet par ko bija lielākais šoks, ka it kā labi uzēdusies līdaka, krastā izrādījās nevis uzēdusies, bet pilna ar ikriem.
25.maijs 2020, 08:40 | links

Labrīt copTautieši !!!

Ik rīta sportiskā apgaitā, Ķīšezerā ( mežaparks-siltais kanāls ), no copes atkarīgie , no krasta, laivās netika novēroti.

P.S. Vai nju laiks, vējinjš trauksmains, vai nji...... ciemos nācis atsos, benzin džan Petrovičhs.
21.maijs 2020, 10:38 | links

Ljaidaka, asars ir vairāk kā tupas zivis ( iznjemums ir prātīgais zanderOnkuls ), kad grib esti, a plesons allž grib ēsti... ņem visu.....l ja kāds netic.. lai pajautā opapiem, uz kādiem brutāliem dzelžiem viņi ķēra dižlīdakas.

P.S.Šorīt ap 06 pie ezera ( silrtais kanāls ) laivotājs teicās par pēdīgās dienās noķērt;am divām ljaidakām
20.maijs 2020, 17:35 | links

Līdakas ir un diezgan aktīvas, tikai rajoni jāsameklē un tad pacietīgi jādragā. Nekādus krokodīļus neesmu manījis un dzirdējis, bet standarta ēdamās līdakas var paķerstīt. Mans viennozīmīgs šīs (un arī iepriekšējās) sezonas favorīts ir 5'' LJ Basara asarīša krāsojumā ar sarkano asti apvienojumā ar 5g džiggalvu. Lēpes joprojām vēl neredz, ūdens auksts, bet virs vietām kur vasarā lēpes ir, var pie kādām 10 copēm pa dienu tikt. 6dien noklājās mans motorīts, tagad jāskatās kas un kā, bet gan jau uz ezeru tikšu jebkurā gadījumā :)
20.maijs 2020, 17:23 | links

Ljabdien CopTautieši !!!

Koroče.. jebšu izlukdienesta dati isuma, Kīsī breksis mostas, bet.. švaki.. pa vienam iraid... bet.. breksis:-)))))))))))
20.maijs 2020, 12:32 | links

Šodien no 6.00-13.00. 3 copes, 1 zemmers un viena 74cm līdaka laivā. Visas copes uz velci, kas galīgi sākumā nebija nemaz plānota.
9.maijs 2020, 16:37 | links

1.maijs neka,
3.maijs 2 meri laivaa un 1 asaris 700gr, zemmeri kadi 4 peld talak,
4.maijs ari tik zemmeri.
Shvaki, bet labak kaa nebuutu nekas:)
5.maijs 2020, 23:02 | links

Vakar vēlā pēcpudienā divu stundu nenopietns treniņš- ne copes.
5.maijs 2020, 11:56 | links

Šodien biju pa Sužu pusi, spiningojot- 0
4.maijs 2020, 20:39 | links

Kā ar līdakām Ķīsī? Laivas ezerā, bet te nevienas ziņas, nav ne bēdu stāstu, ne lielīšanās. Plāns tuvākajās dienās pārbaudīt veiksmi no Langas puses. Kadi ieteikumi? Kur labāk virzīties uz Jaunciema pusi vai uz Vecmilgrāvja (vecas mezniecibas) pusi?
4.maijs 2020, 17:48 | links

Tālie copTautieši !!!!!!

Iraid laba dzīve Ķišezerā, bet..............tas ir būs.. caurteces ezers, ja arī kāds sms ( sams ) iepeld ( un noteikti iepeld ) , tad viņs kauč kur arī aizpeld.

Nārsta laikā ezeru masveidā apciemo "jūrnieki ' ( jūras asari ), tos medīt bezjēgā, virzības maršuts Mīlgrāvis-Mežaparka kuģīša piestātne-Siltais, Aukstais kanāls-Dzelzceļa tilts uz kūdras purviem 9 pie pagrieziena uz Bukultiem ), ij aidāā........ka tā kunga ceļi... jūrniekam.. ir neizdibināmi.

Gadās arī pilnīgi neprognozējamas karūsu baru ēdelīgu migrācijas viļņi, kas interesanti, arī ziemā.

Katrā ziņā, jatas kas ar laivui pa retam pazieģelē, Mīlgrāvja-Jaunciema-Sužu pusē, apgalvo, ka pārzin Ķīšezeru.. es teiktu goč pendel... tīrākā muldēšana.

Kad ir riktīgākā jūrnieku zvete no laivām ( juglas apemdecīta laivu kooperatīvs ), ta daudz laivas var novērot pie minētā dzelzceļa tilta "bedrē '.............. kas pēc nostāstiem, esot varen dziļa.. vismaz virāk par 8-10 metri

P.S. Es arī tur dzīrēs biju, medus ar alu gar ūsām tecēja, pienā no rīta, uz pohām muti mazgāju ;-)))))
2.janvāris 2020, 15:36 | links

Juglā man liekas, ka vimbas tak ķer. Domāju, ka ezerā šamās diezvai baigi uzturās, tikai kā koridori izmanto. Ķerot mailes mīlgrāvī vimbiņas trāpās ļoti bieži, bet nu ne lielākas par sprīdi.
A ja par Ķīsi, tad kaimiņiem sekmes dažādas. Ir vairākas trofejas izceltas gan līdakas, gan zandarti. Bet ir ar tādi kam rezultāti švaki. Pats biju vienreiz iebraucis, pāri tukšās copes un viss. Zivi gan klajumā zīmē smuki, ik pa laikam kāda kotlete uz grunts.
2.janvāris 2020, 15:17 | links

Vienā ziemā no ledus 2 mazas vimbiņas noķēru kanāla rajonā.Ķīšezers Latvijā skaitās ar zivju sugu daudzveidību bagātākais ezers.
2.janvāris 2020, 14:34 | links

Vimbas Ķīšezerā.

Vimba ( vimba,vimba L ) ir slaida sudrabaina, karpu dzimtas zivs, Var sasniegt 50 cm garumu, un svaru 1,5 kg.Purns pagarināts ar raksturīgu kumpumu, mute vērsta uz leju. Apakšējās spuras dzeltenīgas.
Dzīvo jūrā. Nārsto maijā-jūnijā, upēs.
Rudens un pavasara nigrācijas laikā biezī sastopama Buļupē, un Lielupē. Vakarbuļu apkārtnē to makšķerē apr'\ilī, un augusta beigās-septembrī.
Migrācijas ceļs ved arī no Daugavas ietekas uz Mīlgrāvi, caur ĶĪŠEZERAM, uz lielo, un mazo juglu.

Avots, 'Rīgas ekotūrisma ceļvedis" "Rīgas piejūra 1 daļa-Bolderāja ' pieejama publiskajās bibliotēkās, labākais, pilnīgākais, ceļvedis par minēto apkārni, tur esot, iesaku izmantot.

Kā izsenais Ķīšezera vietu-mietējais ;-))) aborigēnis-vulgāris ( mežaparks, siltais-aukstais kanāls ) varu minēt ka nekad gan nēsmu sastapis kādu kas ķīšezerā specializētos uz vimbu copi.
Bet copējot mežaparka kuģīša piestātnes "betonkā ',.... pamatā sīkzivis, redzot saķertu zivteli ar punu uz auģšlūpas, tā tiek skubīgi mesta atpakaļ ūdeņos, jo lieguma laikā, par to pienākas ievērojama štrāpe.

Ka tur ir ar tām vimbām tālajos kaimiņciemos.. juglas pusē, par to pludiņš klusē.
2.janvāris 2020, 14:02 | links

rolers [07.12.19]: atradu īsto pieeju asarim ! un viss aizgāja!
jauki. foršāk, ja pats atrod, nekā te lielākā daļa gaida ka "mutē ielies" info
7.decembris 2019, 23:32 | links

atradu īsto pieeju asarim ! un viss aizgāja!
7.decembris 2019, 23:11 | links

rolers [07.12.19]: fish1 [12:02]: Izmānīšana ir daudz tuvāks jēdziens MJ aukstā ūdenī :-)es tikai atbildēju uz jautājumu vai ņem? nu man ņem:)

svens76, 7.decembris 2019, 12:10

ņem ! man šodien diezgan labi ņēma bonusā tiku pie zandarta 50cm
nu re:)
7.decembris 2019, 23:10 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager