Maija mēnesī, pēc draudzīgām spiningošanas sacensībām Burtnieka ezerā, braucām mājās kopā ar Jurģi. Ceļš tāls, pļāpājām par daudzām tēmām un nolēmām, ka kādu dienu būtu jāpacopē kopā, jo līdz šim to darījuši nebijām. Tā kā Jurģis ir asaru speciālists, bet mana ģimene "specializējas" asaru ēšanā, nolēmām, ka viņš kādu dienu mani paķers līdzi strīpaiņu medībās :) Nu tad šī diena pienāca vakar. Saskrējāmies plkst. 19:00 un devāmies uz Sarkandaugavas akvatoriju. Man tur viss svešs, bet Jurģis tur kā zivs ūdenī. Rezumē par pavadītajām stundiņām jaunā ūdenstilpē - viss super, laiciņš lielisks, varēja copēt līdz pat tumsai šortos un krekliņā, pēc Babītes purva bija patīkami atcerēties vecos, labos laikus un noķert asari ar tviča metodi un 80-desmito Orbītu, kurš gadiem krāja putekļus :D Jurģis mani apķēra vienos vārtos, jo kamēr es baudīju dabu un ķēru ar metodēm, ar kurām var just asara knābienu, viņš izmantoja krietni rezultatīvāku veidu - atvadu, tādēļ uz katru manu 1 asarīti, iecēla laivā četrus. Pie tam, kas interesanti, pat uz vobleri man strīpaiņi ķērās mazāki, kā uz viņa izmantoto tehniku. Bet tā kā esmu auns pēc horoskopa, piedevām dikti slinks auns, pārsieties es negribēju un stūrgalvīgi ķēru uz džigu, rotiniem un vobleri... :)) Bet galvenais, ka pabūts jaunā copes vietā, pakomunicēts ar cilvēku, kurš gandrīz katru vakaru brauc uz copi, pabaudīta daba un, kas nav mazsvarīgi, ģimenei atvestas gardas vakariņas ;) Paldies Jurģim! Gan mēs kādreiz vēl padzenāsim strīpainos palaidņus, iespējams pat Babītē un lielākā izmērā, bet tiem, kuriem copes ceļš ir pašos pirmsākumos vai kuri grib apgūt dažādas copes tehnikas asaru ķeršanā, droši rakstiet dredainajam jauneklim, noteikti iegūsiet kaut ko noderīgu. Galvenais nebūt tik stūrgalvīgam kā Oskars un nebaidīties no vīriešiem ar ļoooti gariem matiem! :P :D Visiem ne asakas!
26.jūlijs 2022, 16:52 | links