Kā ar krokodilu gastronomisko vērtību - ir gardāki par kilogramniecēm?
Morbidejs, 2.oktobris 2013, 14:19
Zini, nekādas vainas. Ir vesela kategorija, kas bļauj "līdaka virs 3 garšo kā riepa". Kāpēc tā, kas zina. Iemeslu var būt daudz:
1) balstās uz stereotipiem, jo "visiem taču zināms, ka veca līdaka ir sausa un neēdama";
2) nekad nav noķēruši, bet viedoklis ir;
3) slikti pavāri;
u.t.t.
Mana lielākā ir bijusi 7niece - ēdu un garšoja gauži labi. Lielākais pluss ir asakas - ēd kā gaļu, šur tur pa lielai asakai - dikti ērti, nav jābakstās ar sīkajām asakām.
No pagatavošanas un gabalošanas ērtības viedokļa gan kilogramnieci atzīšu par vislabāko. Pārgriež gareniski gar mugurkaulu un sagriež katru šo sloksni kādās 3 daļās. Lielākām jau miesa resnāka, kauls jāgriež ārā. Stipri lielākas jau jāgriež gredzenos.
2.oktobris 2013, 14:58 | links