Nedeļas nogalē biju savā lauku ezeriņā... Jasaka ka bija viena no labakajam un aktivakajām copēm kadu esmu pieredzējis šajā ezerā no pagajušā gadu kad tur sāku braukt. 6dien ielaidu pa dienu, sakumā metāju trapijās viens zemmers, viens mēriņš. Tad sāka līt un lija ilgi. Pa vidu kādai sikai lidaķelei. Parsvarā maucu uz Lucky John chunk tail oranžo, bet biju nopircis kivi krasas tādu pašu. Sāku metāt ar to un vienā bridi jutu ka ik pa laikam kads uzsit, bet neusēžas. Domaju japaņem kas lidzigs, uzliku mazu 3 cm gumiju ko sen biju nopircis, divkrasaini zaļā krasā. Un tad sakās ka no liegabla vienā vietā! Metiens, asars, metiens lidaka. Apmeram bilance no 10 metieniem-7 zivis. Kopā tajā dienā savilku ap 20 zemmeriem un daudz asarus, pie tam dafiga copes un visas uz dziga! nebiju tir ipaši džigojis, bet tas ar to mazu manekliti ideali stradaja. Es biju ļoti izbrinits ka tik daudz mazas lidakas tadas lidz 35-45 cm vienā vietā kopā ar asariem. Beigas man visas 3 zaļas gumijas nograuza un liku dzelteno un nekā. Paglāba mazliet lucky johns tumši zaļs/bruns uz ko vel asari pieteicās un paris lidakas. Jaatzist ka ķeras vislabak kad lija.
7dien ielaidu turpat, iepirku veikalā pavisam mazas gumijas bet nekā, krasa nebija īstā. Biju jau pusotru stundu nometājis un 1ns asars, 1ns mers un paris copites. Bija palikuši divi tumši zaļi/brunie lucky johni, tie ari man izglāba. Sāka līt un pamainiju lokāciju un asari saka ķerties, pa starpai atkal kada lidaka. Tā nu saganiju ap 30 asariem, lielākie ap 200-250 grami, kas ir cienijami tadam mazam ezeram, kur tadus barus nekad nesmu vilcis! Acimredzot zivis sak pulceties kopā un viss notika ritigā lietū. Tā nu viens pats ezerā copeju un atvilkos kārtīgi, brižiem bija tiešām ka 10 metieni cope gandriz katrā metienā. Cope reali sirdij :) Beigās majas kadu 2kg asarus atvedu. Džigs rulē! :)
23.septembris 2013, 10:54 |
links