Kā gāja copē (atskaites)?

Spiningeri, nu tu gan slinks, līdz Kalnavotiem grūti aizčāpot? Mirtins gan jau bija domājis uzbetonēto "balkoniņu" pils stūrī, kur Pērse satek ar Daugavu. Vieta laba un zivis arī ir. Tik neliec lielus āķus un centies tos izvietot tuvāk džiggalvai, būs mazāk zacepu. Un krasta copē labi izmantot paralona zivtiņas. Šobrīd gan zandarts tāds mazaktīvs, ūdens silts un sācis ziedēt.
Mirtin, atcerējos kā forumā norēja kādu no copmaņiem, kurš bija atklājis vietu pieRīgā, Daugavā, kurā viņam zivis bija labi ķērušās. No tā arī eseja radās.
2.jūlijs 2013, 11:03 | links

mirtins-kur ir šitā vieta (pilsdrupu uzbēruma sākumā Daugavā, tur ir vislabākā vieta)-un es arī nezinu nekādu kempingu daugavā un uz kalnavotiem es nejiešu jo es dzīvoju netālu no pērses;)

spiningeris, 2.jūlijs 2013, 10:34

Es pat dzīvojot galīgos Kurzemes ziemeļos zinu, kur ir kempings un tas uzbērums, kaut esmu tur tik vienreiz netīšām iemaldījies. Puis, vajag vairāk iet un meklēt, saprašana par zivīm pati ar laiku atnāks. Tikai vajag nedaudz padomāt ko un kāpēc dari, nevis vienkārši aiziet, aj, te neķeras, rīt iešu citur.
2.jūlijs 2013, 11:02 | links

mirtins-kur ir šitā vieta (pilsdrupu uzbēruma sākumā Daugavā, tur ir vislabākā vieta)-un es arī nezinu nekādu kempingu daugavā un uz kalnavotiem es nejiešu jo es dzīvoju netālu no pērses;)

spiningeris, 2.jūlijs 2013, 10:34

Pilsdrupas tak zini? :) Parkam gar Daugavas pusi, sākot no Estrādes plača kādreiz tika uzbērts krasts, tur vienubrīd ar mašīnām varēja braukt. Pēc tam Daugaviņa māmuliņa to noskaloja nost. Ja pa to krastu iet līdz atduras pret pilsdrupām, tur ir viens mikrolīcītis. Sanāk apmēram pils pirmais aizsarggrāvis. Apej līcītim riņķī un uz dolomītu stūra nobāzējies. Apmēram pret to mazo līcīti Daugavā ir tāds kā plaukts - mēs to par placīti saucām. Savulaik Zanderi vakaros nāca uz to placīti baroties. Citreiz atkal gribēja lai met vairāk pa labi uz pilsdrupu pusi, kur placītis beidzas, uz kantes. Mēs ar gruntenēm ķērām, tev ir jāizdomā kā tur ar spiningu paņemt, jo dolomītos daudz ķērāju.

Labāk tad pamēģini Pērsē - kraujiņa, pretī tam krogam otrā Pērses krastā (tikai vados nemet), un pie Māras. Arī šeit ir ķērāji, visādi koki, taču ar pretzāļnieku avr strādāt droši. Es izmēģināt sākumā Pērsē, tad ietu uz Daugavu. Galvenais to dziļumu piešauties izstrādāt. Ja sapratīsi cik dziļi jālaiž un kur ir ķērāji, varēs lēnām bumbot tiem pāri.

Ja tu nezini, kur Koknesē ir kempings, tas nozīmē, ka es esmu vecs kā zeme:) Līci tak zini, pie Baznīcas? Tur līcī iekšā, no kapu kalna lejā, bija peldvieta sīčiem, jo smiltiņas un tālu varēja brist iekšā. To savulaik tautas valodā par kempingu sauca:))) Tur aiz tām peldvietām ir tāds kā grāvis, kas ietek līcī. Tā patiesībā ir neliela upīte. Lūk, ja tam grāvim tiksi pāri un tajā vietā rīta agrumā paspiningos starp zāļu kušķiem, līdaku noķersi. Protams, ja nebūs nomests ūdens un viss izlīdis sausumā:))

Kurā vietā pie Pērses dzīvo? Kaut kur pie parka, vai augstāk?
2.jūlijs 2013, 11:01 | links

2.jūlijs 2013, 10:34 | links

Šodien Vecumnieku kūdras dīķos - atsos potrovič...
divi asari apm. 200 gr. un trīs līdakbērni, visi dzīvo tālāk. Bet laiciņš superīgs, atpūta laba - gaiss svaigs un alus garšīgs..:)
30.jūnijs 2013, 21:47 | links

no piektdienas uz sestdienu divas karpa 2.1 un 1.2kg un bonuss asaris 470 gr
30.jūnijs 2013, 10:43 | links

Šodien Āraisī cope teicama,divi līņi 1,5 un 1.00kg viens breksis 1.800, trīsi 800gr.četri 600 gr.un daudz mazie breksēni.Cope no 9.00vakarā līdz 8.00 rītā uz fīderi.Līdakas neņēma,divi copmaņi izbraukāja visu ezeru un neviena piesitiena,tikai pāris asarīši un viss.
29.jūnijs 2013, 20:47 | links

kurā bāzē biji?
28.jūnijs 2013, 19:40 | links

Šodien bijā, Engurē, rezultāts pasteidza, jo biju tur tika otro reizi mūžā- kopā 15 līdaciņas, bet mēru turēja tikai 2as un viens asarīts uz 150g bonusā... :) sākumā stādāju uz gumijām, bet poperis bija rezultatīvāks... ;)
Ne asakas...
28.jūnijs 2013, 19:38 | links

AndrisABC - nu paskaties uz to čali... viņam noteikti šķiet, ka 20 gadi, ir nenormāls vecums:))) Vietas ta es pateicu, bet mācēt izvilkt, tur ir štelle. Pats pie Pērses nodzīvoju visu savu bērnību un agrīno jaunību, zināju katru akmeni, tādēļ to līdaku varēju paņemt. Lai jau puikam tiek. Ja čaļi nav ar špannungu nogājuši, tad jau kaut ko noķers. Bet tiešām, ieteiktu pievērsties zanderiem. To tur ir daudz. Es pats neiemanījos. Slopējām tikai pēcnārsta kaulaģīmjus uz gruntenēm. Tāda pasīva māžošanās ar paslepenu pīpošanu ... :)
28.jūnijs 2013, 16:20 | links

usis - tu nu gan biji tālu aizpēries:) Labāk saki, ir pie tevis 0,08 pītā vai nē. Man vienu ritulīti vajadzētu.
28.jūnijs 2013, 16:14 | links

Nu sagribējās padalīties ar svaigi ieradītu vietu.braucām ar vidējo ātrumu kādas 2,5 stundas, tad pa labi, vēl pa labi un līdz upei.beigu galā rīgas trokšņus vairs nedzirdēju.metot un velkot laiks pagāja nemanot.nemaņai beidzoties tika saskaņots 400 nieku strīpaiņu sugas attīstībai labvēlīgs lēmums, kam pateicoties, bagāžniekā iegūla pāris "bārdaina" kultūrslāņa pētnieka savākti maisiņi.
Braucot gar slavenāko LM vietu, mātes vārdi rindu rindās virknējās,getliņi, un nekas cits ar to neasociējas.
28.jūnijs 2013, 14:52 | links

Andrim

O, kaads!Manameejais par piznesu sasapnjojaas, tip, heijaa, padaliishos, plaanu uz papiira un aiziet!

Kartina maslom:

kiosks pie Staburaga vai Peerses ietekas, limponaade un picas, opaarishss un burtulis, samu bljosna un zanderu eedamgummi-viss vienaa flakonaa, tikai 10.99 gabalaa;D
28.jūnijs 2013, 14:09 | links

Copmann!
Kurš Mirtinu spējīgs apbižot, viņš pats kuru katru ieliks maisā. Un nau jau par ko, tukšā vietā tādu naudas āderīti radīt. A par dalīšanos, nekas nesanāks, man daudz gribas. Vienīgais ko varu piedāvāt, kad copēsi bez biļetes, varēsi padalīties ar savu naudiņu soda naudām... :)
28.jūnijs 2013, 13:58 | links

Andrim

Neapbizho mirtinu!;)

Vari njemt doljaa, vareeshu kioskaa seedeet, veel papildus limponaadi un picas tirgot!;)
28.jūnijs 2013, 13:42 | links

Kā tu Mirtin šitā, bez spīdzināšanas visas slepenās copes vietas visai pasaulei kā uz delnas pasniedzi? No rītdienas Koknesē vairs ne pie Pērses, ne Daugavas nevarēs pieiet. Būs jātaisa jauns biznes, izdzīšu caur domi Licencēto makšķerēšanu Daugavā un Pērsē pie Kokneses. Jāuzbūvē tik pie baznīcas kiosks licenču tirdzniecībai. Varēs tirgot biļetes un brīvajos brīžos ieskriet baznīcā grēkus nožēlot. :)
28.jūnijs 2013, 13:38 | links

Reku labs-www.ss.lv/msg/lv/agriculture/foodstuffs/fish-and-seafoods/lojjd-html
Viela pārdomām ko rakstīt,a ko nē!
28.jūnijs 2013, 12:01 | links

°tas ir normāli?koknesē visu mūžu copēju ja labi gadā pieķeras 3 līdakas aizbraucu uz katvaru ezeru 7 līdakas.koknesē laikam nav zivju:(:(

spiningeris, 28.jūnijs 2013, 11:33

KOknesē līdakas ir. Lielu nav daudz, jo veči kāš ar ūdām un tīkliem. Viss ir atkarīgs, kur tu tās ķer. Pērsē augštecē tādas līdz 1 - 1,5kg pirms, pēc nārsta pa dienu varēja kādas 5 - 20 salasīt. Vasarā uz dzīvo ar grunduļiem, akmeņgraužiem - 3 - 4 pa dienu noteikti. Vieta - Dzirnavu ielas gals, pie Veco dzirnavu dambja un mazliet uz leju un uz augšu. Zemāk ap dzelzceļa tiltu, noteikti ir līdakas. Kā arī līdakas noteikti ir ap šosejas tiltu līdz Kraujiņai, tikai tur makšķerēšanas apstākļi kļūst arvien sarežģītāki.

Daugavā, vienkāršākais kur noķert līdakas ir līcī, aiz kempinga, pārbrien pāri upītei, un tur sāc spiningot. Līdakas arī nu ne lielāka spar 2 kg tur ir 100%. Un tad iekšā līdz līča galam un pa otru krastu laukā no līča. Vienā piegājienā man lielākais skaits ir kādas 5 - 6, nelielas līdakas. ķerot asarus arī pa kādai pieķeras.

Otra laba vieta ir iepretim velnakmenim, Dauagavā. Tur ir paliels līcis ar kanti, kur ziemā asarus ķer. Nu ir tur līdakas.

Taču, es gan ieteiktu vairāk zandartus pameklēt. Nodarbe smaga, sarežģīta, bet redzot, ka esi ķēris asarus pie pilsdrupām, noteikti iemanžiies. - Es mēģinātu izmantot iegarenas formas džiggalvas, vai šūpiņus ar slēgtiem āķiem. ķērāju ir daudz. Zanderu vietas gan jau pats zini - kraujiņa viss pieejamais krasts, blakus Mārai (akmens piemineklis parkā pie vietas, kur Pērsē bija ūdenskritums), pie Zviedru kapiem, līdz pat pilsdrupām, un tad otrā pusē - pilsdrupu uzbēruma sākumā Daugavā, tur ir vislabākā vieta. Taču ķērāju, daudz. Pa to noskaloto ceļu, līdz pat vecajam bērnudārzam, ieejai līcī, visa krasta garumā asari - zanderi. Augztāk pa Daugavu - viss salas krasts, velnakmens, Kalnavoti ... da faktiski jebkur - tikai mauc! :)))

Un atceries - zemmērus vienmēr jālaiž vaļā. Zanderi jāķer ļoti vēlu vakarā un ļoti agri no rīta. Piecelsies, noķersi. Gulēsi, nenoķersi:)
28.jūnijs 2013, 11:49 | links

tas ir 7 līdakas dienā
28.jūnijs 2013, 11:34 | links

°tas ir normāli?koknesē visu mūžu copēju ja labi gadā pieķeras 3 līdakas aizbraucu uz katvaru ezeru 7 līdakas.koknesē laikam nav zivju:(:(
28.jūnijs 2013, 11:33 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager