°tas ir normāli?koknesē visu mūžu copēju ja labi gadā pieķeras 3 līdakas aizbraucu uz katvaru ezeru 7 līdakas.koknesē laikam nav zivju:(:(
spiningeris, 28.jūnijs 2013, 11:33
KOknesē līdakas ir. Lielu nav daudz, jo veči kāš ar ūdām un tīkliem. Viss ir atkarīgs, kur tu tās ķer. Pērsē augštecē tādas līdz 1 - 1,5kg pirms, pēc nārsta pa dienu varēja kādas 5 - 20 salasīt. Vasarā uz dzīvo ar grunduļiem, akmeņgraužiem - 3 - 4 pa dienu noteikti. Vieta - Dzirnavu ielas gals, pie Veco dzirnavu dambja un mazliet uz leju un uz augšu. Zemāk ap dzelzceļa tiltu, noteikti ir līdakas. Kā arī līdakas noteikti ir ap šosejas tiltu līdz Kraujiņai, tikai tur makšķerēšanas apstākļi kļūst arvien sarežģītāki.
Daugavā, vienkāršākais kur noķert līdakas ir līcī, aiz kempinga, pārbrien pāri upītei, un tur sāc spiningot. Līdakas arī nu ne lielāka spar 2 kg tur ir 100%. Un tad iekšā līdz līča galam un pa otru krastu laukā no līča. Vienā piegājienā man lielākais skaits ir kādas 5 - 6, nelielas līdakas. ķerot asarus arī pa kādai pieķeras.
Otra laba vieta ir iepretim velnakmenim, Dauagavā. Tur ir paliels līcis ar kanti, kur ziemā asarus ķer. Nu ir tur līdakas.
Taču, es gan ieteiktu vairāk zandartus pameklēt. Nodarbe smaga, sarežģīta, bet redzot, ka esi ķēris asarus pie pilsdrupām, noteikti iemanžiies. - Es mēģinātu izmantot iegarenas formas džiggalvas, vai šūpiņus ar slēgtiem āķiem. ķērāju ir daudz. Zanderu vietas gan jau pats zini - kraujiņa viss pieejamais krasts, blakus Mārai (akmens piemineklis parkā pie vietas, kur Pērsē bija ūdenskritums), pie Zviedru kapiem, līdz pat pilsdrupām, un tad otrā pusē - pilsdrupu uzbēruma sākumā Daugavā, tur ir vislabākā vieta. Taču ķērāju, daudz. Pa to noskaloto ceļu, līdz pat vecajam bērnudārzam, ieejai līcī, visa krasta garumā asari - zanderi. Augztāk pa Daugavu - viss salas krasts, velnakmens, Kalnavoti ... da faktiski jebkur - tikai mauc! :)))
Un atceries - zemmērus vienmēr jālaiž vaļā. Zanderi jāķer ļoti vēlu vakarā un ļoti agri no rīta. Piecelsies, noķersi. Gulēsi, nenoķersi:)