2 mirtins
+ 10
+ 10
23.septembris 2021, 13:37 | links
mirtins [23.09.21]: Es esmu par lielo vaļā laišanu un speciāli tās neķeru. Ja pieķeras, saudzīgi atbrīvoju, taču ir gadījies arī apēst. Pievienojos visiem, kuri uzskata, ka lielās līdakas garšas ziņā nav sliktākas par mazajām. Esmu norijis 7 nieci. Šogad noriju piecinieci. Ribu daļa aiziet uz pannas, apviļāta miltiņos. Ir gana trekna, milzīgi kauli un ļoti garšīgi var nočurkstināt. Muguras daļa aiziet gaļas mašīnā vismaz divreiz izmalt. Un ar malto gaļu jau var darīt visu ko sirds kārojas - piemalt cauraudzīti vai speķīti, pielikt sviestiņu un kotletēs. var frikadeles uztaisīt un sanāks glamūrīga zivju zupa, var ielikt pīlē un ar krējumiņu vai majonēzīti un dārzeņiem vai sēnītēm uzsautēt. Bet nu uzsvēršu vēlreiz. ja ir iespēja, ir jālaiž vaļā. Septiņnieci laikam no dīķa apēdu, tur nedrīkstēja vaļā laist. A pieciniece šogad bija aprijusi mānekli tā, ka caur pakaļu bija jāvelk laukā. Visādi citādi paturu tikai 1 - maksimums divas 1 - 2 kilo līdakas. Viss pārējais tiek laists atpakaļ. Vairāk mana ģimene neapēd, a saldētavā turēt ir muļķīgi, jo tak noķers vēl :) Visiem ne asakas!Kapēc jālaiž vaļā? Lielās aprij gan mazos gan vidējos, laikam esi “sportists”..
copis [22.09.21]: Desmitniece garšo pēc lidakas,un tie kas dirš ka lielās nau ēdamas ir sausas,vienkārši nekad mūžā viņas nau ēduši...Tieši tā!man nav ne mazāko šaubu,ka zivs būs bomba!un galdā tiks celta man īpašā dienā!:)
Desmitniece garšo pēc lidakas,un tie kas dirš ka lielās nau ēdamas ir sausas,vienkārši nekad mūžā viņas nau ēduši...
copis, 22.septembris 2021, 19:52
RaimisD [22.09.21]: Willy [39m]: Sen rējējus neesi dzirdējis!?;D...zivis iemainīju pret zivīm!;)sešiniece ir pats labums!Notestēšu kā garšo 10kg!
Tie kas katru dienu tādas velk,saka,ka neesot ēdama!:DOoo normāls dīls sanāca:))
Paņēmi ar rezervi , īstajam rudens ,,žoram,, esi gatavs ;)
Pagaršosi 10nieci, pastāsti. Jā, tā runā, ka neesot ēdama
Willy [22.09.21]: Sen rējējus neesi dzirdējis!?;D...zivis iemainīju pret zivīm!;)sešiniece ir pats labums!Notestēšu kā garšo 10kg!Ooo normāls dīls sanāca:))
Tie kas katru dienu tādas velk,saka,ka neesot ēdama!:D
RaimisD [22.09.21]: Labs. Ko iesāksi ar zivēm:)
Man kkā gadījās . Pārvedu mājās 6nieci. Nelielu daļu apēdām, kamēr domājām ,ko ar pārējo darīt. Zivs sabojājās, nācās izmest ārā. Pēc tāda izgājiena saņēmu karmisko sodu, mēnesi copi neredzēju. Kopš tā laika lielāku par 2kg nepaturu.
Davis-Di [20.09.21]: 2x 117cm - viena noteikti no Lielupes un otra man šķiet arī - vēl pie tam no Gātes rajona.
Lielupē ir ūdens!:Dbet nekas negrabina!:(
Willy, 20.septembris 2021, 19:52