Kā gāja copē (atskaites)?

Mirtin nedauzos gar tavu galu -dauzījos.Tagad cenšos saprast Gauju . Zini - nesanāk.Brīžiem liekas ka šitai dāmai pofig visas laika prognozes un novērojumi,,,nu nedēļā vismaz 4 reizes esmu pie Gaujas ( nostrādā vienmēr atmazka ka suns jāved nopeldēties),vienmēr kāts līdz.Tā mēs parasti aizkavējamies līdz tumsiņai :)
9.jūnijs 2010, 15:38 | links

Es domāt, ka lielākā daļa copēt var aizbraukt, tad ,kad var, nevis grib! Un ja var, tad alga viena- D,Z,A vai R pūš!
9.jūnijs 2010, 12:44 | links

kola
nu ko lai Tev saka - brauc ciemā :))))
9.jūnijs 2010, 12:43 | links

Zivniek, pilnīgi skauž, cik Tev forši iet :))))
Man no krasta švaki, jātrāpās uz īsto vietu īstā laikā. Un tad vēl straume nav... vai plūst uz augšu :(
9.jūnijs 2010, 12:09 | links

Boroda
nu tas bija domāts, tas zutis :))))
bet īstenībā arī es, jo varēju jau vēl drusku ilgāk pavizināties :DDDD čaļi izturējuši līdz 3iem, cik sapratu tad tajā laika posmā, kad manis vairs nebija viens dabujis 2 zandart mērus, otrs vienu zemmēru! Jāteic, ka baigi švaki, man likās, ka tur šis pa tumsu ārdās, tā ka ūdens vārās, bet ņikuja, pa dienu tomēr laikam labāk :) bet nekas pēc pāris nedēļām ezers pa nakti atvērsies arī man :))))))))
9.jūnijs 2010, 11:52 | links

Zivnieks
Kurš tad tev tur pats vainīgs?:)) Čoms, kas izvilka, vai zutis, kas uzķērās, jebšu pats, ka par ātru pameti kaujas lauku?:))))))))
9.jūnijs 2010, 11:09 | links

vakar negaidīto lomu diena! Uz fīderi ar baltajiem dabūju samu un 2x vienu un to pašu (šamajam caurums apakšlūpā tapē skaidri zinām ka tas pac!)Eh žēl ka nebija nakteņi :/ un gruntene! Bet nu cope skaista un likās jau trofejnieks koferis nāk, bet pārsteiguma moments labs :)
9.jūnijs 2010, 09:14 | links

vakar pēc darba aizdevos zandartus ar vīķēm padancināt! Ap 18:30 vīķīte sasniedza grunti un sāka sevi izrādīt zandartpuikām, nebija ilgi jāgaida, ka pirmais jau laivā, un tad vēl, un tad vēl...... :D pēcāk atbrauca divi čomi - šamie domā tur pa nakti pasēdēt! Nu pavazājos es līdz 23:00, pa to laiku katrs čoms bija dabūjuši katrs pa 3 gandrīzmēriem, man gan bija veicies drusku labāk: kopā laivā iecēlās ap 20 zandartiem, no kuriem 3 bija stabili mērinieki, čupiņa gandrīzmēri, un vēl čupiņa zemmēri, no kuriem šoreiz neviens netika paņemts uz mājām! Un vēl bija neskaitāmas copes, starp kurām bija arī cienījamu zandartu pacelšana no grunts, bet.....23:30 izkāpu krastā, un zvana telefons - viens no tiem čomiem. Šim sajūsmas pilnas balss, prasu nu ko ta izvilki, šis saka, ka zuti dabujis ļoti tuvu 1.5 kg! zutim ar sagribējās vīķi nogaršot, nu pats vainīgs :DD
9.jūnijs 2010, 09:03 | links

Bralitis - nu tu gan ... abi ar kātu ... laika vērotāji :DDDDDDDDD Vai ta Sienāzis kaut ko teica par Lielupi pie Jelgavijas? Eh... te jau vesels štābelis gribētāju uz viņa pontoniņa nosēsties:DDD Katrā ziņā manas copes vietas ietilpst Sienāža laika vērojumu zonā :D Es tikai nesaprotu, ko tu pa šito galu dauzies, ja gar mājas slieksni citas straumes mutuļo :DDDD
9.jūnijs 2010, 07:54 | links

Ja strauji iegriežas A...Z/A,tad slikti,ja jau labu laiku patstāvīgi tie virzieni-tad jau normāli. Un atkarīgs uz kādām zivīm,kurā vietā.
9.jūnijs 2010, 00:33 | links

Šodien pirmo reizi iemēģināju jauno laivu.Aizšāvu paspiningot............Rezultātā neviena līdakas copePilnīga 0!!!Tikai pāris sīku asarēnu.Vot te arī labi redzami mani A puses vēji.Šodien taču ZA!!!
9.jūnijs 2010, 00:22 | links

Par vējiem runājot.......pamaniju,ka vienam otram rietumu vēji esot bada vēji!Pēc manas pieredzes copēt var nebraukt pilnīgi droši,ja pūs kautvai nedaudz no austrumu puses.ZA-A-DA man konkrēti iezīmējas kā bada vēji.
9.jūnijs 2010, 00:19 | links

Sienāzi te Latvijā pārsvarā ir vienkārša tā matemātika -ja ūdini pūš no jūrjas iekšā tad cops ir švakāks.Izskaidrojums- mazāk tiek ēsma vazāta pa grunti -švakāka cope un otrādi.Pareizi jau ir tie tava vectēva novērojumi,BET jo tālāk no jūras jo citādāki apstākļi un pie citiem vējiem cita cope.Turpmāk vari teikt par konkrētu vietu savus novērojumus tad būs puslīdz pareizi.Strīdējos ar tevi jo Lielupē un Buļļupē copēju 6 gadus - copēju ļoti bieži -sevišķi pie Vārnu kroga,baltās kāpas ,copēju dažādos laika apstākļos un sec bij tikai viens -straume ir -ir cope,viņas nav ,copes nav.Bet zinu ka Lielupes augšpusē cope bij.Man ir tāda riebīga raksturīpašība ka dienā kad copēju -apzvanu citus pazīstamus copmaņus...un par cik man tiešām izglītība ir cieši saistīta ar meteoroloģiju ,vēlāk izpētot satelīta kartes(tas ir pirmais ko i-netā vienmēr čekoju)izdaru kaut kādus scinājumus - un tici man ka tepat mazajā Latvijā ir tik milzīgas gaisa spiediena svārstības ka cope krasi atšķiras pat 50km attālumā.
Un vēl ieteicams atsaukties uz saviem novērojumiem(novērojumi vēl nenozīmē pareizus secinājumus)nevis savu senču.Mans vecaistēvs ar bij copmanis līdz kaulu smadzenēm - citreiz teica neej puika uz Taunu ej uz Inesi tur šodien ķersies.Es protams uz Taunu - vecais ar plirkšķi uz Inesi.Man nekā bet vecais ar pilnu ķeseli... Kur viņam tas funktiris bij???Abi ezeri praktiski blakus.
9.jūnijs 2010, 00:12 | links

Šodien buļļupē no 16-21 uz mazzivtiņām 2 asari un viens zandartiņš.Ņēma ļoti negribīgi, asari staipīja mazo kādu minūti.
8.jūnijs 2010, 22:02 | links

Nu Sienaazis, laikam, pēc ticējumiem. Ķipa, kāc vēšš uz attiecīgierm saulgriežiem (lieldienas astronomiskās, jāņi, ...), tāc 3 mēn pūtīs. Un viņa krajos rietums neesot tas labākais.
8.jūnijs 2010, 19:33 | links

SIENĀZI...
viss ir kulē ...,vienk. Brālītim sava taisnība...TEV -sava ...,.tur šķēpi nav jālauž...
bet jebkurā gadījumā par tiem 3. mēnešiem...-tipa zivka neēdīs,.nu,nu,...
8.jūnijs 2010, 18:57 | links

Ko jūs te ņematies..katrā ūdenstilpnē ir savi apstākļi kad ķerās un kad nē..un pie kāda vēja..Lielupi stipri ietekmē vēji..it sevišķi jo tuvāk ietekai...straume mēdz mainīties ne pa dienām ,bet pa stundām....Sienāzis ir izkodis savu fišku un nesavtīgi padalās savos vērojumos par konkrēto ūdenstilpni...
Pie viena un tā paša R vēja cope Kurzemes jūrmalā,līcī,Lielupē,jeb Kaņiera ezerā atšķirsies...tā kā viss ir vienkārši...tie kas makšķerē Lielupā Gātes un Slokas tilta rajonā ieklausaties ko puisis saka....nav tukša diršana....vot viena otra komentāri gan pēc tādas izskatās:)
Bet nu labi...katrs ,kā māk tā lido:)
Visiem ne asakas:)
8.jūnijs 2010, 11:59 | links

daddy_j - tev ir taisnība, taču pie upes uzaugušu cilvēku pieredze ir neizmērojama vērtība, kuru nedrīkst noniecināt :DDD Vienkārši tā ir jācenšas izmantot. Aplikt cilvēku, kurš dalās savos novērojumos... man domāt ir negudri! Protams... ja Sienāzis pasaka ka rietenī ir atsosņaks, nenozīmē, ka es uz copi nebraukšu. Vienkārši es rēķināšos, ka copīte būs "trudovaja" un ka ir jāpaņem līdzi visādas slepenās un sarežģītās štellītes:DDDD Lielās lietās viņam tomēr ir taisnība, jo vienā un tajā pašā vietā, apmēram vienā laikā katru gadu cope ir citāda. Un ja paskatamies meteoroloģiskos novērojumus, tad tas daudz ko izskaidro. Tas nu gan nav noslēpums, ka kaut kādi konkrēti vēji citugad iegriežas vairāk, citugad mazāk. Un lai tagad kāds no tiem miežagrauda lacējiem pasaka, ka ūdenslīmeņa svārstības neietekmē copi :DDD Bet nu kas kuram :DDD Es piemēram no šādām atskaitēm gūstu daudz vērtīgas informācijas....
8.jūnijs 2010, 10:12 | links

mirtin - tie zivju ceļi ir neizdibināmi un cilvēku augstprātība ir neizmērojama...un tikko kāds cilvēks augstprātīgi iedomājas, ka ir izdibinājis zivju ceļus (tipa kur, cikos, pie kāda vēja būs ķera), tā zivis viņu noliek pie vietas un viņš var vērot un mācīties tālāk...un šis never ending story laikam ir tas, kas piesaista makšķerēšanai :)
8.jūnijs 2010, 09:35 | links

Vot zrja jūs Sienāzi apbižojat... paši noteikti savā dzīvē Lielupē neesat copējuši un ja esat, dzīvu breksi neesat redzējuši. A man piemēram viņa spriedelējumi ir abzolūti nepieciešama informācija. Jo tajos var vismaz redzēt kādu saprāta dzirksti. Jums jau pofig... bet es esmu sēdējis Lielupes malā pie brekšu bara, kurš kakā virsū maniem centiemiem piespiest tos baroties... tādēļ tādi laika vērotāji, kas uzauguši upes krastā ir kā Dieva dāvana... jo viņiem ir ņnuhs, čujs un poņa... turklāt vēl neizsmeļama pieredze no iepriekšējām paaudzēm...

Da ko es jums stāstu... jūs jau intelektuāļi, a es prasts pāķis... Bagāts nabago nesapratīs :DDDDD
8.jūnijs 2010, 09:21 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager