Kā gāja copē (atskaites)?

Kompis nobrukt ??:D
7.maijs 2010, 14:28 | links

avtt
ar tādu domu, jau arī cenšos dzīvi dzīvot, un vakar pēc katras tādas "neveiksmes" jau arī nodomāju: "Ibio, nu kas vēl šodien var notikt" :D :D :D
7.maijs 2010, 14:25 | links

zivnieks,tavs raksts vareetu pretendeet uz gada balvu "Kaa shodien negaaja copee"....:)
7.maijs 2010, 14:17 | links

Zivniek,varētu jau izteikt līdzjūtību,abet'ās mans'i letiņpuik,tamdēļ manam palika jautri!
Zivniek,a reku šeku, varēja būt daudz "jautrāk"-pārlūzt airis,šķiltava genoht,ar cauriem zābakiem nostiepties pilnā augumā,alus no rokām izkrīt-saplīst,pēc tik "veiksmīgas"dienas ,guļot-sapnī pierasināt palagus...utt..!
;)))
Nekad nevar būt tik slikti,lai nebūtu vēl sliktāk!
7.maijs 2010, 14:14 | links

Nu tad tā..
vakar pēc ļoti smagas un grūtas darba dienas, domāju uz pāris stundiņām uztaisīt mazu relaxu un aizšaut līdz Daugavai ašukus paganīt. Sākums jau skaists - ar ratiem solīdi ielaidu laivu iekšā kanāliņā, iekāpu iekšā, iedarbināju motorīti un aizbraucu līdz vietai kur ganās mailītes. ar ļoti lielām mokām sakasīju pārdesmit vīķes un pāris raudiņas, tad atkal iedarbināju motorīti un devos tālāk uz Daugavu, braucot ataisīju aliņu un jau sāku baudīt dzīvi, kad nonācu galā sapratu, ka vilnis deizgan pamatīgs, bet nu nekas....uzliku pirmo maili uz āķa ielaidu iekšā un sāku taustīties pēc pāris minūtēm pirmais zandarts ārā, iedevu buču un paldies par uzmanību, tad beidzot arī pirmais ašuks tāds uz gramiem 500, tā lēnā gaitā vazājoties izvilku vēl divus zandartus, bijā vēl kādas 4 nerealizētas copes un pie laivas notinās tāds dikti smuks zandarta eksemplārs, nodomāju, ka nekas, gan jau jūnijā vēl tiksimies. Ar pacilātu dvēseles sajūtu iedarbināju motorīti, nobraucu kādus metrus piecus, pēkšņi motors raitā palecienā palecās augšā un sāk nelabi rūkt - skaidrs skrūvei šifti norāvu, paskatos, ibio tāds smuks puspuvis baļķēns, tieši zem ūdens virsas peldās un kā reiz viņā man vajadzēja trāpīt. Protams rezerves šiftes līdzi nav - superīgi, nodomāju es un devos uz laivas priekšu un ķēros airiem klāt. Jā, tas jau bija piemirsies kā ir tik lielus gabalus ar airīšiem rukāt. nepagāja ne stunda, ka arī galā esmu nonācis, pieķēdēju laivu ratiem un dodos klāt pie vinčas, lai šamo vilktu atpakaļa garāžā, sāku vilkt un dzirdu blīkšķi pamatīgu - joptvaju sliedes, kas zem ūdens izdomājušas paiet katra uz savu pusi un pakaļējie riteņi ratiem vairs uz tiem neatrodas (paldies ledutiņam, kas ir drusciņ pamainījis stiprinājumus), nu ko, nodomāju es, un ķeros atkal klāt vinčai, ar domu, ka līdz sausumam jau vajadzētu dabūt arī pakaļas ratus tāpat bez sliedēm, sākumā jau iet feini, bet tad baigais debesu švirķšķis un vinčai trose pušu, vienkārši perfekti, nodomāju es, un domāju zvanīt kādam čomam lai atskrien palīgos laivu kaut kā būdā iemocīt, a re ku šeku telefonam bača tukša - pasakaini, nodomāju es un apsēdos, aizpīpēju cigareti, nospļāvos un sāku trosi kaut kā montēt atkal klāt, to it kā izdarīju, tad vilku kājās garos gumijniekus, zināju, ka tie cauri, bet nedomāju, ka tik ļoti, bridu iekšā aukstais ūdentiņš smuki dzesē potītes un tā ar vien augstāk un augstāk, bet kaut'kā laivu uz sliedēm uzmocīju, un tad ar tādām maiguma jūtām (cik nu tās vēl bija palikušas) devos atkal pie vinčas, šoreiz paldies Dievam, laiva būdā dabūta. bet re ku šeku ārā jau stipri tumš, nu neko devos mājā, ar vēl trīs reizes briesmīgāku garastāvokli nekā no tās izgāju! A gadījies kur ne elektrība nava visā mājā ............. šito pukntu vietā piesaucu visas mātes utt, aizgāju pie leduskapja atvēru aliņu, pasēdēju pie svecītes un gāju gulēt!!! Tā vietā lai rītā varētu solīdi doties pacopēt, varēšu visu dienu taisīt n-tos remontdarbus...paldies par uzmanību....pļac!
7.maijs 2010, 13:41 | links

Es atkal sakarā ar to sama pārdošanu... Tēvs stāstīja, ka 30-jos gados Latgales zemniek,i ja esot ezerā noķēruši līdaku 10 kg un lielāku, neesot vis to pašpatēriņam lietojuši, bet veduši uz pilsētu un tālāk uz Rīgu. Tur pavāri, meistari pratuši ādu novilkt un kungiem delikatesi pagatavot. Esot ļoti labi maksāts, un kā gan citādi, ja ar zirdziņu uz vienu galu vien vesela diena jābrauc bija...
6.maijs 2010, 22:42 | links

Nezinu vai grūbas var ūdens tārpu pārsist.Vienīgais-ja barība ir labāka(garšīgāka) par ēsmu-tad jau pats vainīgs!
6.maijs 2010, 16:06 | links

Mirtin, varēji uz grūbiņu pamēģināt, man lielākās, tieši uz grūbu:)
6.maijs 2010, 15:56 | links

Šķiet, ka šodien noslēdzu savus braucienus uz vimbu un raudu mītnēm Zemgalē. Šodien ķeras nebija gandrīz nemaz. Ja nezinātu konkrēto vietu un to, ka zivis tur stāv, tad rīta cēliena skumdināts būtu devies prom. Taču, pacietīigi turpināju birdināt upē Bruda breksi sajauktu ar karpu un pievienoto melasi. Smagumam mazliet zemītes, kas no rīta bija baisi auksta, jo bija pamatīga salna.

Pēc pāris stundām copītes kļuva arvien biežākas un biežākas. Raudas stāvēja izteikti uz barības. Pašam bija prieks. Gandrīiz kā pēc grāmatas, vai pareizāk sakot kā NG apraksta. Uzmet pāris bumbiņas, un izvelc 2 - 4 zivis. Tad atkal klusums, uzmet barību, atkal dažas copes un zivis. un tā gandrīz līdz bezgalībai.

Šoreiz interesanti, ka raudas bija daudz kūtrākas. ja iepriekš uz āķa liku pa 4 - 7 motiļi, tad tagad pārgāju uz tievākām pavadām, smalkākiem āķiem un 1, reizēm 2 motiļiem.... eksperimentu rezultātā konstatēju, ka pēc barības iemešanas raudas ņēma uz motili. Kad copes izbeidzās, liku uz āķa turpat piekrastē salasītos maksteņu kāpurus. Uz tiem varēja vēl pārīti raudu izmānīt.

Lai Jums ne asakas! Sargājiet dabu!

P.S. Ampelmans - nu zini, pēc šodienas par to 300 neesamību es vairs neesmu tik pārliecināts. Šodien meitene izmānīja dažas biezmugures, kuras ... nu ... līdz 300 tālu nebija. Svaru gan līdzi nebija un visas palaidu vaļā... bet nu aukla dziedāt dziedāja :DDD
6.maijs 2010, 15:54 | links

tagad tur veči jau no trijiem rītā vietas ieņem:)

a es pa vakariem uz pāris stundām aiskrienu:) ja sanāk:(

es gaidīšu tagad maijvaboles lai uz sapaliem dvēseli var atvilkt, a līdz tam laikam jāpatramda zaļsvārces būs:)
6.maijs 2010, 10:57 | links

Apsveicu Jurka ! Par to jau Siguldā klīst leģendas :))) Biju nākamajā vakarā tajā vietā - tad Gaujas bērns (ar balto kepku) pienāca un stāstīja ka esmu vietā kur vakar tika izvilkta karpa !
6.maijs 2010, 10:41 | links

nu pa brīvdienām pacopējos:)

un tiku sesdienas vakarā pie pārsteiguma gaujā!!!

sēžot uz vimbām skaista cope, saprotu protams, ka ir kas lielāks kā vimba un lēnām šo velku uz savu pusi, pēc pirmā uznāciena, pas bija ap 15m no krasta murguru ieraugot nodomāju, ka pamatīga un smuka vēdzele:) bet kad jau otrais uznāciens 3m no krasta bija sapratu, ka tā ir karpa:)
un rezultātā 3,2 kg spoguļkarpa uz slieku pušķīša:)

labs pārsteigums sesdienas vakaram:)

domāju, ka gauja šovasar nesīs vēl daudz pārsteigumu, jo daudzi zivju dīķi bija pārplūduši, cik man zināms, tagad ir iespēja arī stores dabūt, kas kopā ar forelēm pamukušas:) tākā pārsteigumi būs:)
6.maijs 2010, 10:34 | links

Garajās brīvdienās pa Tāšu ezeru ar sievastēvu padzīvojāmies. No 6šiem rītā līdz 4iem pēcpusdienā - izvilkta viena 25cm siļķe, kura, protams, amnestēta. Pa vidu 2 līdakas pievilktas pie laivas, bet brīdī, kad jāceļ laukā - izspļāva mānekli un aizpeldēja. Tad vēl novērotas līdakas sūkātājas - peld pakaļ vizulim līdz laivai, mierīgi blenž un nebaidās, bet brīdī, kad cel laukā, lai mestu atkal, notinas. Kopumā - vismaz svaigs gaiss izbaudīts un labi pavadīts laiks!
6.maijs 2010, 09:26 | links

Mirtin, iespējams, ka tieši 300 varbūt nebija, bet Tuvu gan:) Un bija lielas gan izgājušo gadu, gan pagājušo. Mēmelē kaut kā, vismaz Kurmenē, vēl joprojām, lielākā daļa, arī tie, kas atbrauc, ķer bez iebarošanas. Līdz ar to, ja iebaro smuki, arī smukas raudas ir. Pamatā visi sēž uz vimbu.
Un jā...ja kāds lasa šo te, un brauc uz Mēmeli pie Kurmenes... savāciet aiz sevis to drazu, ko atstājiet!
6.maijs 2010, 08:55 | links

Ampelmans - par tiem 300 es gan šaubos, bet šogad tiešām ir necerēti lielas raudas Mēmelē. Šodien noķēru vienu izcilu skaistuli... diemžēl svaru nebija līdzi un fočikam arī bačorkas beidzās. Šodien reti bet smuki pavilku līdz pusdienām. Iegadījās arī dažas vimbas. Tās izskatās jau dikti taisās uz nārstu. Lai gan tiem pāris papiem, kas bija lomā, pieņi ne tuvu nebija uz dipadu dapadu. Sīkās līdaciņas ārdījās kā trakas. Vienu noķēru uz motili, vienu meitene pievārēja uz tārpa, viena paņēma maili, kas bija uzsēdusies uz vienkārši promiešanai atstātas makšķeres. Pie paša krasta ielaidu makšķeri, lai sīkās nograuž tārpus. Cēlu laukā, a tur duncītis :DDD Lielākā daļa loma peld joprojām :DDD

Neiepriecināja ūdrs, kas nopeldēja garām. Sākumā domāju ka ūdele, bet galva jau nu baigi lielā un krāsojums arī ne tā kā amerikānietei... Viena vimba šķiet bija atrāvusies... riktīgi saskrāpēta.

Ne asakas!
5.maijs 2010, 22:23 | links

TikaiLidakas-tada lidaka ir nokerta ja 4 cilveki man apliecinaja
5.maijs 2010, 21:37 | links

piparins - kas ta izcēla?
5.maijs 2010, 21:32 | links

dzirdets ka 4.maija lielplatone noķerta 1,04cm lidaka,kas svera 7,5kg
5.maijs 2010, 20:53 | links

redzeju fotklas sluzas pusvirus vala pa meiranu kanalu zivis noklus aiviekste
5.maijs 2010, 20:28 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager