sestdien plkst. 18:00 sākām copi lielupē pie grīvas, cilvēku samērā daudz, bet vietu dabūjām un sēdējām nost! bijām 4 cilvji katrs ar 2 gruntenēm - mērķa zivs vimba. Sanāca, tā, ka nesanāca nekā, paretam pieteicās kāds rupjais ķīsis, rauda, asarīts...bet ne vimba....Pienāca nakts un ap 22:00 iznācā ārā viena zemmēra vimbiņa, kura tika amnestēta, domāju, ka nu jau tā kā vajadzētu būt, bet izrādās nekā, laiks gāja, un ķērās tikai ķīši, bet monstrīgi ķīši, tādā lēnā garā pienāca plkst. 3:00 un čalis izvelk vēdzeli - apmēram 40 cm, mans uz pakaļas....rīta pusē garām nāca vietējais matadors, kurš tur jau 30 gadus copē, un tajā vietā ir izvilcis visu ko, tikai ne vēdzeli un arī redzējis nav, ka kāds ko tādu dabūjis....nu un tādā garā pienāca rīts, tad pusdienlaiks un cits čoms arī izvelk vēdzeli, tikai kādi 20 cm un tā tiek amnestēta, bet mans atkal uz pakaļas....tā nosēdējām līdz kādiem 15:00, bet vimba tā arī neatnāca, vienīgi vēl viena pie pašām kājām notinās un viss. Kopsavilkums - man kādi 30 riktīgi rupi ķīši, kādas padsmit raudas, pāris ašuki un 2 plinderi +zemmēra vimbuks; čomam1 - vēdzele + ķīsis; čomam2 - ķīsis; čomam3 - vēdzelīte, pāris ķīši, pāris ašuki un pāris raudas....
P.S.
Dēļ tiem varoņiem spridzinātājiem, Lielupe sāk nopietni grauzt labo krastu, kur jau ir izveidojies riktīgs līcis ar nopietnu stāvkrastu, kur agrāk bija smuks taisns posms.
19.aprīlis 2010, 09:39 |
links