bet nu sheit es runaaju par pagalam peedeejo ledu peec ilgstoshiem lietiem,un atkusnjiem....vienkaarshi parasti iet divataa-viens ar vergu,tas pa priekshu,otra ar urbi....
piekrītu gulbim jāuzmanās, kad paliek silts...nu labi mērījis neesmu - pusmetrs vai 45cm, bet pavasarī viņš izčākst, tb paliek tā kā no tādām vertikālām sloksnītēm, uzvedās kā grimstošās smiltis - ciets ciets un pēkšņi putra...prahaģiļi...
udens,kursh uz ledus,lenaam caursuucas ,un padar ledu pagalam irdenu..un veel ,ja sauliite,un lietus...reaali..esmu redzeejis,kaa vecis pie slokas sezh,un peec minuutes vairs nav,kunjojas tik aliingjii....
sienaazi,labaak notici...upee jo seviskji...es no slokas ezera esmu liidis uz vedera atpakalj,kaut ledus no riita ok,pecpusdienaa kaa baleriinai jalido..ar izjuutu....
Lauric
kad sāksies plusi celsies līmenis un pie krasta uz ledus būs nenormālākais ūdens virsū, kā arī palēnām tam 40 cm ledum izturība būs tuvu nullei, jo ledus kā jau pavasarī būs izčākstējis. Protams, vietās kur plusi tā īsti vēl nav redzēti, tur varēs vēl ilgi sēdēt. Bet es domāju, ka pats noslēgšu sezonu vēlākais Lieldienās.
Vai tiešām kautkur Latvijā jau rodas problēmas ar tikšanu uz ledus?!Ja pat uz Daugavas stabili 40cm ledus.Domāju,ka vēl pus aprīlī varēs ar ziemas makšķerēm copēt. :)