Novēlota ackaite par sezdienu:DDD
Biju vietās tālās un slepenās. Aizvedu tēvu uz vietām, kur man bērnībā patika copēt. Labi ka viņam vēl vecuma marazms nav iestājies un viņš atcerējās to mistisko sēkli, kur visapkārt jūras cienīgi dziļumi, bet sēklis, tāds paliels plato, ar 3 - 4 m dziļumu. Jau pirms tam zināju, ka galvenais objekts būs smalka rauda, tādēļ paņēmu līdzi barojamo. Taču sākumā kamēr urbos, lai noteiktu labākās vietas, strādāju ar bļitku. Lai gan pārsvarā ķērās mikroskopiski asarīši - tomēr ik pa laikam uz bļitku uzsēdās arī pa kādai raudai. Izzondējis apkārtni, sabaroju kādus āliņģus 8 un sāku strādāt. Tēvs tikām iesēdās uz kants, kur bija pa 2 m dziļāks. Rezultāts apliecināja, ka dziļumam ir liela nozīme. Es savilku 6kg tēvs 3kg. Nu labi, man bija kādi 3 brekšuki, kas deva bonusā kādu kilogramu, kurus izvilku putenī. Iebaroju pāris āliņģus dzelmē, kur beidzas slīpums. Kad vakarā mums sākās tas, kas jums Lielupē bija pēcpusdienā - debesis ar zemi sagrieza kopā, aizgāju palūkot, kas notiek dziļumā - tur uzsēdās brekšus. Kopumā izvilku kādus piecus brekšuskus, bet divi bija ļoti maziņi. Tie kuri atzīstami cīkstējās bija 3. Kopā viņi svēra kilogramu. ... jā jā... mazi, atzīstu...
Atceļš pretēji Lielupes burziņam bija pa vējam :D Taču zivis nest bija grūti :D Mani pārsteidza raudu izmērs. Jau ilgus gadus nebraucu uz šo ezeru, jo rauda tur bija sevišķi smalka. Šoreiz... khm, lielākās bija pat ap 100 gr. Lielākais asaris (lai gan speciāli asarus neķēru) bija uz gramiem 120 - 130. Vispār esmu starā, un domāju aizbraukšu vēlreiz tur, kad noeies tas sniegs un putra no ledus.
Speciļai Kilkam - es jau tev teicu ka Mora ir sūds. es tos Lielupes gliemežus seklumā esmu izurbis jau reizes 10. Sienāzis mans liecinieks, ka rāvu pie viņa mājas dūņu augšā tā kā prieks:DDD Taču joprojām urbj:D Taču es tomēr kau tkad saņemšos un Moru nopirkšu. Gribu resnu moru 130 nieku, lai var breksi celt :D
15.marts 2010, 10:12 |
links