Nu esmu atgriezies no tā Dridža,vieta jau smuka.Ezers ar dzidru ūdeni,starp kalniem,ja kaut ko aizmirst augšā pie teltīm,tad ir ko kāpt pakaļ.Vispār priecē tas puses cilvēku attieksme pret savu zemi.Aizbraucot jau aiz Jēkabpili kādu gabalu,var redzēt kā tiek apstrādāta zemīte,nopļauti lauki un pļavas,ganās mājdzīvnieki.Tiešām baigi iekrita acīs.Tur nav tādu viensētu,kurā nenodarbotos ar lopkopību.Tagad pa copi;sestdien jau ap 15tiem biju nokāpis lejā pie ezera.Rokās 4m teleskopiņš,slieku bundža un formas kukulis.Bija vietas,kurās varēja pacopēt bez laivas,pametot metrus 8+ ,dziļums jau sasniedza 3 un vairāk m.Asareļi bija aktīvi,reti kāds 100gr.Iebaroju,sāka mocīt breksēni un raudeles,neviena zivs pat 250gr nebija.Uznāca lietus gāziens un kāpu kalnā,lai vakara pusē iebrauktu ar laivu.Pēc septiņiem iebraucu ezerā ar izīrētu laivu no vietējās saimnieces,jo bāzes laivas kādas piecas,bija aizņemtas.Tā sāku taustīt tos dziļumus sākumā ar džigiem.Tiešām dziļš,neviens tās gumijas dažādās negribēja,ne pie zālēm,ne kantēm.Tad izdomāju pāriet uz roteriem,mainīju dažādus-liku dubultās lapiņas,smagos,ar gumijas zivi un lapiņām,viss pieveda pie tā,kad asareļi pat nenāca pakaļ.Pavelcēju kadu laiku=0.Ņēnu voblerus karināt-mainīt,tas pats.Kurus satiku,nevienam nekā nebija.Paņēmu pludiņmakšķeri,iebaroju,parādīja s breksēni,pa raudai,bet izmērs mazs.Lielākie finierīši~250gr.,visi saimnieces kaķiem.Ar tumsu krastā,cepumus miegam un kas tev ļaus,sieva vēl izdomā ka vajag pa pļavu lēkāt muzona ritmā.Tā paiet laiks un nav vairs vērts gulēt.Piecos izdzēris kafijas krūzi,jau esmu ezerā sabarotā vietā.Nā ni,brekšu-,tie paši sīkuļi un sīekie plēsoņas,kuri grauž ēsmu kā skudras.Ķeros pie spininga-,laikam vairs nemāku neko atrast,blakus kādus 100m jūras krauklis,vai līdzīgs tam kāds,nepārtraukti nirst un rij zivteles.Ņemos ,kamēr riktīgs pērkons mani dzen uz krasta pusi,jo airēt nākas pārs km.Dabūju kārtīgu gāzienu un ~11tos esmu krastā.Štrunts pa bitēm(zivīm),kad tik medus!!!!!!!!
27.jūlijs 2009, 08:48 |
links