Nu tad nu par Zeltaino kratu, jeb kā mēs bijām Igaunijā.
Darbojošās personas: Andza(a), Andzas fāteris (af) Jansons (j) un es (v). Diviem pēdējiem arī mīļotās sievietes ir līdzi.
Ierodoties Zeltainajā krastā, piebraucot pie mājiņas, kur fonā paveras skaists skats uz ezeru, mašīnas priekšā parādās urla, tfu, andza. Andzas sencītim tiek atvests Viru Valge, jo vajagot. Par ko tiekam nosunīti, ka sūdīgs ņabītis atvests. Pirmās dienas cope nav vērā ņemama, jo līst lietus, Jansons mēģina 2 minūtes noķert brekšus, un tad airē krastā jo līst lietus. Mēs ar Andzu stundu laikā, izmirkstot cauri slapji noķeram figu un kādas 20 igauņu ūdas pa ezeru izdzenājam. Andza ir maliķis, bet nu igauņi-bāleliņi sit pušu jebkuru saprātīgu Brenguļu maliķi.
Otrās dienas rīts paredzēts agrs, tomēr kā jau var nojaust, pēc kārtīgas salīšanas un nosalšanas nedaudz jāsasildās, kā rezultātā nākamā diena sākas ap 9:30. Veikals, bāze un tad ezers. Ezerā iebraucam trijatā, Andza, Jansons un es. Sāk izklaidi Andza, pirmajā metienā dabonot uz šūpiņa skaistu mēra līdaciņu ar teorētisko svaru 2-2,5 kg, kas gan Andzas atstāstījumā varētu izaugt līdz 5kg. Uz šūpiņa jau dabon, bt tad sr. Jansons pirmajā piegājienā neuztver līdaciņu ar tīkliņu, Andza satrauca, mēģina noslīcināt laivu un rauj visus esošos kātus uz augšu, rūc kā zvērs un palīdz līdaciņai aiziet ezera plašumos ar šūpiņu pa 4 lati (kādi andzam vairumā). Pēc šī momenta Andza, nepīpētājs būdams, izrauj 5 cigaretes pēc kārtas, audzē zivs svaru un saka, ka vispār jau cope izdevusies.
Pēc kādas stundas, kad Jansons atlaidis kārtējo zemmēru, andzam traki protestējot, piesakās vēl viena līdaciņa. Nu jau es pie sacoka, Jansons pie kāta un līdaka starp mums abiem. Viens nomudās, otrs nomudās un līdaka arī pasaka paldies par kompāniju un Adieu!
Andza saskaities par savu necopi sola jansonam nodrošināt cita veida pārgājienu uz krastu, t.i. pārsviest pāri pa bortu. Pēc vēl vienas stundas piesakās viena 2 arkapeikām līdaciņa un to veiksmīgi ieceļam laivā. Laiks braukt mājās.
Cope laba, Jansons neticami sakarīgs, Andza laimīgs par copi un gaišzilu poperi.
Pasākums izdevies.
16.jūnijs 2008, 11:56 |
links