Fīderi

es fiksētās auklas garumu parasti atzīmēju uz zemes ar mietiņiem, vai viekārši skaitot soļus
22.maijs 2010, 09:49 | links

Pēc tam kad esam nofiksējuši auklu ( klipsis, gumija, ) un (vai) nomarķējuši, pie auklas ietīšanas saskaitām spoles roktura apgriezienus un iegaumējam. Pie auklas pārraušanas, zinot apgriezienu skaitu atrast iepriekšējo punktu nav nekādu problēmu.

p.s. Nez kāpēc gribas domāt, ka tu pats to labi zini.
22.maijs 2010, 00:07 | links

Labāk tagad izstāstiet ko darāt ar saviem klipšiem un marķējumiem ja noraujiet nezināmus metrus no pamatauklas?Kā atrodat to iepriekšējo punktu ?,es ļoti reti pielietoju,jo makšķerēšanas reizē vismaz 3-4 vietas nomainu.
21.maijs 2010, 23:29 | links

siluro
kad ar fīderīti nosēdīšos straujākos ūdeņos,tad ari domāšu par to kādu barību lietot,vai cik stingri piestūķēt barotavu.pašlaik copēju vai nu stāvošos ūdeņos vai ar lēnu straumi.un dziļumi ar nav lielie.par auklas krāsošanu un fiksēšanu ar gumiju,atļaušos palikt pie saviem apsvērumiem!:)))
21.maijs 2010, 23:16 | links

draiskulis
es ar izmantoju tā saucamās naudas gumijas:)))), nu par to gumijas pārraušanu vai noraušanu gan nezinu, parasti cenšos to gumiju atkabināt ar roku, ja ir tāda nepieciešamība.
urmas
par to barības izskalošanos pievelkot, iemet pielādētu barotavu, un uzreiz izvelc ārā un apskties, cik barības izskalojies. Ja nu tiešām ir izskalojies, pirms nākošā metiena saspied barību barotavā nedaudz stingrāk. Paeksperimentē, un tad uzraksti, ko redzēji:)))))))
21.maijs 2010, 22:37 | links

Es nekabinu ne aiz kāda klipša.Kā jau rakstīji;iemet,barotava nogrimst,pietin auklu,attaisa lociņu un uzliek gumijas(mīkstas) riņķi~1cm platu.Lociņu ciet un pietin atlikušo mazumiņu.Marķieri neizmantoju,jo nemetu tādos attālumos ka neredzētu vai esmu trāpījis savā vietā.
21.maijs 2010, 22:19 | links

gintsgg, urmaas, siluro

Nu peec pieredzes varu pastaastiit, labaakais ko esmu atradis kaa atziimeet iemetiena ataalumu ir, jebkuraa saimnieciibas prechu veikalaa, kancelejas prechu veikalaa nopeerkamas gumijas, 100 gb = 1 Ls.
Daraas tas sekojoshi, iemet cik taalu vajag, neaizverot spoles locinju, njemot vienu no gumijaam, aizaakjee aiz klipsha un tad apmet ap sples kaseti 2vas rezes un aizver spoles locinju, papildus ar markjeri uz auklas ievelk striimu apm 20cm. Ko dod shaada versija ar gumiju no vienkaarshas auklas aizklipseeshanas.
1. Iemetiena briidii papildus kaata amortizaacijai, mazliet noamortizeejas arii aukla, shajaa gumijaa.
2.Panjemot lielai zivij kura tieshaam ir liela, tiek shii gumija norauta no kasetes, vai paarauta un mees ieguustam briivu spoles darbiibu un 90%, ka lielaa tiks izvikta nevis palaista.

Markjeet vajag tikai tapeec, lai peec naakamaa iemetiena, kad tiek izvilkta lielaa muuzha zivs, var panjemt iemest, pietiit liidz markjeejumam un atkal aizkabinaat to pashu gumiju, vai panjem naakamo un atiet zuziit.

Kaa jau mineeju, riit varam tikties pie Daugavas un visu sho paraadiishu.
Ne asakas !
21.maijs 2010, 21:42 | links

pēc manām domam, nebūtu labi, ja barība no barotavas izkristu atsitiena brīdī, labāk jau kad uz grunts izskalojas.
Katram jau savi knifi un ticība - ga;venais, ka ir cope un zivis ;)
21.maijs 2010, 21:31 | links

gints,kurseet jau vinjas kursee,bet barojas tik vienaa punktaa..tas,ka taaas tur grozaas,nenoziimee,ka barojas...
21.maijs 2010, 19:18 | links

Man ir tāda pati pārliecība kā Urmaasam , tie pāris metri pilnīgi neko nenozīmē , nav jau tās zivis piesietas lai nevarētu aiziet pāris metrus pēc jauni piegādātas paikas , paskatieties zemūdens video , pat piebarotā vietā nestāv zivis uz vietas , visu laiku kursē 2 - 3 metru attālumā un pat vairāk .
21.maijs 2010, 18:44 | links

ja nevar daudzmaz precīzi iemest,tad tā auklas iezīmēšana ir galīgi šķērsām'!ietīšana pēc iemetiena lielu lomu nospēlē gan,jo paika no barotavas nogrimst iemetiena vietā nevis pievilktajā.un pievelkat jau tukšu,nu gandrīz tukšu,barotavu iezīmētā vietā.tā kā jematies kā mākat,es labāk centīšos precīzi iemest.un daudz neiespringšu dēļ tiem pāris metriem.ak jā-fīderēšana,lai ari ir sloņķu nodarbe,tomēr forša!:)))
21.maijs 2010, 18:14 | links

neiet jau runa par raadiusu,iet runa par attaalumu...
21.maijs 2010, 18:13 | links

punktētāji:)solidarizējos ar urmaasu:)
21.maijs 2010, 18:09 | links

es te meginu kaut kaa ar gumiju fikseet...nez,kaut kas jau sanaak...
21.maijs 2010, 18:07 | links

nu ar to marķēšanu tā ir, kā ir. Cik te pamēģināju, diezgan sarežģīti.Ja darīšana ar lielākām zivīm, un nepieciešama auklas rezerve, labāk auklu klipsēt un pēc iemetiena uzreiz ietīt 3-5 spoles apgriezienus.
Urmas, nu tie pāris metri ir ļoti būtiski, tur jau slēpjās tā fīdera ideja, ka barotava krīt precīzi vienā un tajā pašā vietā.
21.maijs 2010, 18:06 | links

ja nemāk daudzmaz precīzi iemest,tad jāiet uz stadionu trenēties!:)))
es paliek pie saviem apsvērumiem!:)
21.maijs 2010, 18:00 | links

urmas,mans domaat,ka speelee gan,it seviskji,ja kuutra zivs..ta ka taas kaa biezs,ta jau protams,ka ne
21.maijs 2010, 17:56 | links

neredzu vajadzību pēc speciālajām auklām.vai tad akli esat,ka neredzat kur iemetat?+-tie pāris metri ko nokļūdaties,lielu lomu nespēlē!!!
21.maijs 2010, 17:53 | links

tas markjieris,lai atziimeetu iemetienu attaalumu uz auklas jau laikam der tik gaishas kraasas auklai,ne fidera speciaalajai,kura ir kraasaina...
21.maijs 2010, 17:47 | links

Vairākos ru.forumos ir pilns ar meistardarbiem,man apnicis lasīt katra skaidrojumu.Ja vajag varu iemest kādu adresi,tikai pašiem jāšķirsta lapas.viena-http://fion.ru/talk/viewtopic.php?f=72&t=207&st=0&sk=t&sd=a&start=975
21.maijs 2010, 10:19 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager