Vakar biju otro reizi mūžā fīderēt Daugavā pie Ogres-sagatavoju sistēmu(pasternoster),sākumā kādas padsmit barotavas ielaidu un iztukšoju .Barība man bija Salmo Breksis,kurai pieliku daudz zemes,kuru turpat uz saliņas atradu, apmēram 1:1,5 attiecībā barība pret zemi.Iebarojamais jau bija iekrāsojies melns,bet smaržīgs un barības krikumi arī bija labi saskatāmi,beigās tomēr sapratu,ka iebarojamā ir pa daudz,tāpēc visu pārpalikumu sametu upē,jā jo priekš 2-3 stundu copes 1 kg barība+zeme jau ir pa daudz.Citreiz gatavošu mazāk,jo arī nevajag izviest par velti naudu.Bet ja runā par pašu copi (vakar jau tā nopietni visai šai lietai piegāju),tad man ļoti patīk,tiku arī pie diviem breksēniem (lielākais ap 300 g).Bija tā-sākumā redzu kaut kas jau spicīti patirina,tad pauze 10 s un atkal bišku patirinu,domāju,ka jāpiecērt,bet nu galīgi nesapratu ,vai kaut kas ir galā,bet ,pievelkot tuvāk,redzēju,ka ir sīciņš sīciņš breksēns.Kas man toreiz bija-copēja tā kādus 5 metienus pēc kārtas,un izmērs ar katru zivi arī pieauga.T.i,kopā 5 copes,3 realizētas,2 breksīšus paņēmu.Bet man ļoti patika,tad dzirdējuka baigi skaļā mūzika nāk ar vien tuvāk,tad arī redzu-beauc viens kuteris pa Daugavas vidu un aizmugurē viens ar ūdensdēli,bāc,sacēla nu gan pamatīgus viļņus,pēc tam brauca atpakaļ un atkal baigie viļņi,un mūzika arī ļoti skaļa,gan jau no pilsētas normāli dzirdama.Bet ,ja runā par fīdercopi-mani tā aizrāva (tā zivs spicītes tirināšana),ļoti forši,interesanti,rīt atkal eju pēc skolas.Par ēsmu izmantoju burgeru-uz viena āķa kādi 2-3 baltie kāpuri+slieka.Vienīgais,kas traucēja bija zāļu josla metri 10-12 no krasta,kur dziļums pie 2 m,bet nu plastmasa barotavu vairumā gadījumu pāri dabūju labi,izvilkšanas laikā kātu turot pilnīgi vertikāli,lai barotava labāk uzpeldētu.Cope forša:)):)):)):)Jaunais fīderis Robinsoon Red Star 40-120 g ar Mitchell Avocet 4000 spoli.Ne asakas!
7.septembris 2016, 22:14 |
links