Riepu duršana izskatās tāds radikāls paņēmiens.Bet reizēm dikti gribētos.Diemžēl tad atceries,ka esi civilizēts cilvēks.Un uzsākt brāļu karu ar leišiem arī ir kā ir.Pa visu garo dzīvi ir nācies saķerties ar leišiem vairākas reizes.Nu esmu palicis vecāks,kaut kā baidos,ka neatstāšu tādu graujošu iespaidu kā agrāk.Jūs lielākā daļa tā tīri teorētiski,bet es vakar biju pie Bārtas.Nu tāda maza eseja par dzīvi pie Bārtas.Tā kā zināju,kas notiek pie Nīcas,nolēmām neielaisties buļlu cīņas par vietu zem saules. Vienkārši aizbraucām 20 km augstāk uz gadu desmitiem zināmām vietām.Ūdens līmenis OK.Laiks super. Līdz pusdienlaikam pacietīgi vimbojām. Ne pieskāriena.Sapratām ,ka kaut kas jāmaina radikāli.Jā,mazliet pārsteidza tas,ka nebija ne pēdu,ne leišu atstāto gružu.Dīvaini.Parasti jau šinī laika leišu bāleliņi te spietoja.Letiņi gan tajā vietā bija retums.Sazvanīju paziņu.Izrādās sēž pie Nīcas tilta.Drausmā leišu barā.Lai jūs saprastu situācija tāda.Nesen tika nostiprināti Bārtas krasti.Ar drūmiem akmeņiem.Uz tiem akmeņiem ne viens vien entuziasts ir kārtīgi apdauzījies.It sevišķi ja slapji vai apsaluši.Akmeņu nav tikai pie paša tilta.Apmēram 500 m zona,kur normāli var makškerēt.Tur arī viss notiek.Leiši to zonu ir okupējuši jau janvārī.Un tā tur baro,tā teikt piesien to zivi un vairāk vai mazāk kaut ko ķer. Paziņa līdz pusdienlaikam sēdēja ārpus laimes zonas un nekā.Tad izdevās ielauzties leišu barā un kaut ko noķert.Nu ko,džeki spēka gados un būdīgi.Atļāvās uzbraukt augumā.Diez vai man individuāl tas joks būtu izdevies.Ilgi jau viņiem neļāva kaifot.Jaunatbraukušie leiši vienkārši kāpa uz pleciem.Tā kā nāca brīvdienas,ekipēti zvērīgi. Teltis,lampas,sievas,suņi,kaķi.Pa visu rubli.Paziņa teica,ka viņi bija vienīgā mašīna ar LR numuriem. Sāpīgi.Nu mainot dislokāciju braucu gar upi. Kādus 20 km nekādu dzīvības pazīmju.Kādus 3 km no tilta parādījās auto.Nu apmēram tā - 8 leišu,2 LR.Tad ieraudzīju to vājprātu pie tilta. Aizgriezām prom uz Bārtas grāvjiem.Paziņa teica, ka leiši plātījušies,ka bez 30 - 40 vimbām prom nebraucot.Un teikuši - pēc viņiem jums te ņihuā nebūs.Sapņaina perspektīva.Kādu varbūt interesēs ko es noķēru.Teikšu tā - vispār labi. Laiks labs un zivis ķērās.Ķērās asari 80 -150 gr. Pa brīžam izleca kāds 250 -300 gr.Bija raudas 200 -350 gr.Vēlā pēcpusdienā izšāva bonusi 5 raudas,2 no tām 500+ gr,pārējās drusku zem 500 gr.Kopsvars 8+ kg.Tā kā bijām plānojuši vimbu kotletes,maļam tagad raudu kotletes.Nemaz nav sūdīgāk.Lai leiši aizrijas ar mūsu vimbām.
4.marts 2023, 11:34 |
links