Ilgi nebija jāgaida, kad uz ūdens atkal redzama ūdens policija jeb šoreiz pašvaldības policija. Protams, visu cieņu likumsargiem, kontrole ir vajadzīga, bet vai nav uzkrītoši, ka dienu iepriekš jūrā viens dīvainis iepeldējis pārāk tālu ar gumijas pūsli un krastā pats nav ticis, tā uzreiz uzrodas kontrole. Šoreiz kontrole ir stingrāka, jo interesē netikai kas ir lomā un vai dokumenti ir kārtībā, bet liek uzsvaru uz glābšanas līdzeķļiem, riņķi un vestēm, bet ja kontrolē, tad vēlams tiešām pie visiem piebraukt, personīgi redzēju, ka pie diviem piemirsa piebraukt un vēlāk nobraucot gar vienu, laivā izkapti redzēju, labi jau ka gumijas laiva nebija, tā ka uzmanās visādi makšķernieki uz ūdens. Protams, drošība pirmajā vietā, un kas tad par drošību domās, ja ne pats.....
Ķīšezerā gan tagad, gan vēl pirms pāris gadiem kontroles bija daudz un pamatotas, ezers liels, vējš pamatīgs un visam jābūt likumu robežās, nav vestes sods ~20 Ls. Juglā makšķerēju 10 gadus, kontrole pa visiem šiem gadiem niecīga uz gadu pat reize nesanāk, bet ok, krīze un citas nebūšanas šo apriti samazina. Ar visu to negad nav piesējies neviens par to, ka nebūtu vestes un arī kolēģi kam tādu nav bijis nav bijušas problēmas. Protams, drošība pirmajā vietā, bet man grūti iedomāties gumijas laiva 2.5-3m divi cilvēki, divi, trīs kāti, tīkliņš, loriņi, enkurs, kāds maisiņš, pumpis un pie tā visa vēl riņķis un katram glābšanas veste....ok, ir redzēti visādi pludiņi vestēs, bet ja tādā ezerā kā Jugla, kur rudenī man personīgi lielākie lomi kožas starp lēpenēm un principā pāris metru atālumā no laivas, tad tagad orandžos pludiņos var drošvien par tādu lietu aizmirst...bet nu tas tikai mans skatījums atpūtai uz ūdens.
28.jūlijs 2015, 16:54 |
links