imaks81 - tu esi lielībnieks :D Vietā kur brekši nostājas, tos 40 gab pa nakti var izcelt vienalga ar ko - ar plaucētiem graudiem, zirņu putru, prosu, zemi ar tārpiem un labām veikalā pirktām barībām. Taču ja tu mēģināsi vienā dienā piepulcināt breksi, iepriekš nebarotā vietā, tad tu vari līmēt vienalga ko, staipīt kādas gumijas gribi, bet normāla barība blakus tavu breksi aizvilks prom :D
Esmu izvilcis daudz brekšus, barojot ar zirņu putru un daudz brekšus ar veikalā pirktu barību. Varu viennozīmīgi teikt, ka gatavā barība ir daudz labāka, nekā putra. Protams, ja ir daudz brīva laika un putru labi pagatavo, tad tā ir diezgan līdzvērtīga gatavai barībai. Taču tas ir elles darbs. Zinu vienu gudru vīru, kurš barības taisīja pats, vēl pirms Latvijā kāds kaut ko tādu bija izdomājis. Viņam ir miljons recepšu, kā no nekā uztaisīt kautko, ko breksis mīl. Tā ka visticamāk tevis noniecinātais Gatis no BB, tevi apmakšķerētu ar vienu roku :D Man nav iebildumu pret brekšu barošanu ar putrām, ja tās pareizi pagatavo. Man nav iebildumu ne pret ko. Taču salīdzināt nesalīdzināmas lietas nedrīkst. Kad tu nostāsies ar Gati vienādos apstākļos, tad varēsi uz galvas stāvēt un neko nepanāksi :D Bet ja salīdiznāsi vietas, kur brekši nostājas uz ziemu un pievilksi divus maisus, bet viņš tikmēr ķers savam priekam - tā nav salīdzinšāna:)) Tas tik pat kā salīdiznāt kartupeļus ar zemenēm. Ja tu 15 minūtēs vari pielasīt kartupeļu spaini, tas nenozīmē, ka arī zemenes piešķīsi tik pat daudz :D
29.aprīlis 2009, 13:29 |
links