Man patīk tās klasiskās atskaites : Pieciniece uzsita,četrinieci pavilku,trīniece uztaisīja svecīti un norāvās,laivā vaiena kilogramniece cope super !! :)))
Vai nu ir ko galdā likt vai nu nav :))) Pa tiem hidropefīliem kas sūcās ar zivīm un paplikšina pa dupsi un palaiž ... ar jautrs stāsts :))))
tāds skeptisks šovakar es -gribēju uz lotu bet baigi līst :((
Šodien Aiviekstē,no siena miltiem,līdz ambainītei 3 līdacīnas,1 mēra kura atspruka pie laivas.Cope varēja būt no paša rīta gaismiņas,pārējo dienu klusums.Ceļš briesmīgs,no Pērles līdz Lubānai:((
Pa dienu vīri uz pludiem valkā pasmukas raudas,ar līdakām pavāji,ja nu uz dzīvajām.Pats uz vēdzelēm pasēžu,bet praktiski tikai nestandarts,4-5 pa trīs stundām var izmānīt,ne asakas.
Vakar biju aizbraucis līdz slūžām.Ūdens baigi nolaists.Lejpus slūžām upei redzama gultne.Attiecīgi arī cope nekāda-4 stundās 3 mazas zivtiņas.Kaut ko vilka tikai veči tajos krasta izskalojumos un zaros netālu no slūžam.Laikam uz mailēm asarēnus,nelielus.Ieradās arī inspektoru kungi un sastādīja protokolus pāris slāviem par makšķerēšanu no slūžu betona.Šie bija baigi neapmierināti un teica,ka tut esc sto metrov.Inspektors speciāli izmērīja un sanāca tikai 30 m.Tos kas makšķerēja tajos izskalojumos ar zariem neaiztika,tipa tur jau drīkstot.Kaut gan pēc mana tur ir metri 80 no slūžām.Cita brigāde to var notraktēt savādāk un savākt arī no turienes,ko savulaik arī esmu redzējis.Kamēr ūdens necelsies,tur laikam darīt nav ko.
Par visiem nezinu-tautas bija daudz,bet cik es redzēju un dzirdēju,tad nekā liela nebija.Pēc mana vēl vajadzētu par kādu pus metru mazāku ūdeni un biki mazāku straumi,bet tagad jau sāksies lietavas un ūdens tikai celsies.
Vakar biju aizbraucis līdz slūžām.Pavalkāju asarīšus tādus ap 100 gr.Attrūka viena karūsa uz 200 gr. un tas arī viss.Vispār,cik redzēju un dzirdēju,nekā īpaša.Tauta vilka asarīšus,plicīšus,raudiņas,bonusā gadījās pa kādai karūsai vai nelielam breksītim.Diena bija jauka un cilvēki vienkārši atpūtās.
ALDINSJH...
...kurš Aiviekstes posms interesē...
...par augšu /virs LUBĀNAS/ ZINU...
...gļotainie ganās ,un ņem ar...
...arī zem LUBĀNAS netālu ir ļoti labas vietas ...
...MOROZA saucās-piķis iet gar pašu upi ,tikai nemērā akmeņains...,ar fīderi strādājot rēķinies ar zaudējumiem ...
...bet brexes irrrrr...
...ne asakas...
Tiko no copes,bijām Aiviekstē,4 ar laivām,un viens no krasta.No augspuš tilta Meirānu,un lejā nobraucām 4 km un copes nebija,Pa visiem viena mēra līdaka,un viens asarīts.Jāgaida vēl lai nokrītas ūdens vismaz metru tad būs cope uz līdakām.bet vietējie velk brekšus skaistus.