Vīri, te jaucat putrā dažādas lietas un cenu klases.
a. Ir zemā budžeta zīmols "Salmo", pirms gadiem 6-7 taisīja lieliskus iesācēju kātus, daudzi no mums ar tiem "uzauguši" - Salmo Elite Jig, Elite Zander, X-Twich utt., tam laikam tas bija vienkārši wow! Tad pa vidu aizgāja jocīgi eksperimenti ar blankām, kaut kas bija manam prātam konceptuāli nepatverams, bet pa vidu gadījās lieliski eskemplāri savai cenai, piemēram "Macro Tech", Micro Tech 10 u.c. Kas tur ir pašlaik, godīgi sakot nezinu, pēdējais kāts, kas man patika savā cenu kategorijā bija EliteJig18.
b. Ir vidējā budžeta zīmols "TEAM SALMO", zem tā jau taisa par būtisku pakāpi augstākus izstrādājumus. Neatceros, cik gadus atpakaļ parādījās pirmās TIOGA un tas arī toreiz bija konkrēts wow (it sevišķi pērkot ne veikalā bet caur pazīšanos). Man kādas 3-4 točno bija, joprojām kaut kur stūrī putekļus krāj kaut ko kaut kam atdevu, spices visām aplauztas/mainītas, bet nu
ražotāju tur vainot nevar, pats lauzu.
Vienkārši tirgus situācija pamainījās, tirgū parādījās agresīvāki brendi ar labāku price/performance, tie paši BlueBird un Aspen Stake uztaisīja diezgan lielu "revolūciju" budžeta grupā. Bet "Salmo" ir liels koncerns, reaģē lēni, LV viņi tāpat ir un būs līderi.
c. Ir brends "Lucky John", kurš labi pazīstams ar ļoti nesliktām "ēdmgumijām" vidējā budžeta klasē, normāliem vobleriem utt., taču tika šogad
debitēja ar kātiem "One Sensoric" utt. Tas jau būtu uzskatāms par stabilu vidējo klasi, ar ambīcijām uz augsto galu. Tehniskais izpildījums kvalitatīvs, komponentes labas, tālāk jau patīk/nepatīk jautājums nu un cipars. Es taustīju, no tehniskā viedokļa nav kur īsti piesieties, ja nu pa sīkumam nesprotamos un smagos dizaina elementos. Bet blanku izvēle nav īsti manā gaumē, man patīk savādākas - ne labākas, ne sliktākas, vienkārši SAVĀDĀKAS :)
Cenas vispār nekomentēšu, katrs ražotājs savas cenas nosaka pats un tās ir viņa pilnas tiesības. klients "balso ar maku" -pērk vai nepērk :)
31.maijs 2016, 23:36 |
links