No vienas puses saprotu, ka nav varbūt īstā tēma, bet tomēr !! Un zinu, ka teuzturas andelmaņi !!
Tad nu pāris dienas atpakaļ iemetu savu bēdu šeit, par Yuamaha 2,5 hp klepiņu vienmērīgā gaitā rudens upē !!
Bet paralēli tomēr sadomāju noskaidrot : cik pie mumsīm maksā jauns karburators manam mazulītim ( jo tie laiki, kad vienā naktī, uzbraucot uz grāvīša, izcēlu zapiņam motoru, pārlasiju virzuļu grupu, un no rīta kumeliņš braucam, jau garām )
Es ahhhu-l, to pašu aļika analogu, kas parsuna kopija tirgo par : ... blin neuzminēsiet 120-130 eurikiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WTF,, aļiks par 25-iem !!!
Es esmu vecs stulbenis,,??
Bija tāda PSRS-ā aizliegra grāmata *Praktiskā amerika*, sarakstija divi inženieri, komandējumā uz pūstošā kapitālisma zemēm !! Kā tagad atceros: ja peļņa ir 15 % uzņēmums plaukst !!
OK< jaunie laiki, karš..- 30%... bet ne jau 5-6X,, !!!
Nu kā tur ir,, mājražotāji, cik ir jāliek virspeļņa ???
Jon-Hill, 4.oktobris 2023, 19:04
Neesmu nekādā mērā saistīts ar konkrēto rezerves daļu nozari, bet nu kā ekonomists varu paskaidrot vienkārši... % uz maizes nesmērējas...
pelņu var mērīt tikai absolūtos skaitļos... un te nu nosaka tirgus lielums, respektīvi apgrozījums... tie gudrie inženieri izgāja no ASV apgrozījuma... Ja Tev oborots, ir piemēram , 10 štukas mēnesī, tad kāda uzņēmuma plaukšana var būt ar 15% pelņu, respektīvi 1500? Tur tak pat minimālo algu vienam darbiniekam un īres maksu nesamaksāsi, nemaz nerunājot par investīcijām un attīstību... Tas , protams, tikai pliku ciparu piemērs, bet visas gudrās ekonomiskās teorijas ir balstītas uz pavisam citiem apjomiem, tādu nano-tirgu kā LV tur neviens i pat domājis nebija :)
ja to sū..., ķīnietis var notirgot desmitos tūkstošos eksemplāru, no katra paņemot kaut pāris bakšus sev peļnai, tad viņam ir vairāki desmiti tūkstoši bakšu... Ja tas veitējais "superrijīgais" kantoris notirgo gadā tādus desmit gabalus paņem tos "trakos" x5, tāpat viņiem absolūtos skaitļos i štuka nesanāk... Un liec kādu cenu gribi, tāpat LV vairāk par tiem nosacītajiem desmit nenotirgos... Vot i visa matemātika... Protams, tur pa vidu vēl daudzas citas izmaksas kas officiālam Eiropas Savienības tirgotājam nāk klāt salīdzinot ar ķīnieti no aļika. Bet nu globalizācija, katrs par sevi, Die's pa visiem, katrs dara kā sev izdevigāk, nabagie paliek nabagāki, bagātie bagātāki, viss loģiski.