Laivas un to motori

Tieši tā Ri4i20. Normāla Air deck grīda ir praktiski tas pats kas biezā finiera, vai alumīnija grīda ķīļa laivām.
16.februāris 2017, 13:25 | links

Vai pa Air deck grīdu nevar staigāt? Tā jau augstspiediena grīda, kurai materiāls ir biezāks nekā laivas borti! Tad jau Navigatoram rūpnieciski/neapzināti ir ielikts Air deck, nirokam arī!:D
Vai es sev pirtu ar pilnvērtīgu Air deck-jā! Bet obligāti jāieklāj linolejs laivā!
Nesaprotu kas tas par Air decku uz kura bail stāvēt kājās? Tik pat labi var nopirkt Maximā piepūšamo matraci un ielikt laivā!
16.februāris 2017, 11:57 | links

.. piebildīšu, ka runaju tikai par mazajam laivām un mazajiem motoriem, jo patīk copēt vienam!
16.februāris 2017, 11:34 | links

.. arī esmu izskatijis variantus par *cieto* laivu, bet no mazajām vienīgā, kas ar motoru, kautcik neceļ priekšu gaisā varētu būt *aqarex trello*! Viņai tādi, ka pagarinajumi aizmugurē, gar tranci!
Vai *pelikan* sērija, bet nu ceņņiks viņām nereāls!
16.februāris 2017, 11:32 | links

Ar kursoru uziet uz bildi - Labais peles taustiņš un "skatīt attēlu" - sanāk smuka liela bilde...:)
16.februāris 2017, 11:29 | links

Jā... vienīgi bilde tāda maziņa sanāk ka grūti ko saskatīt:)

kaspars71, 16.februāris 2017, 11:04

... izmanto ZOOM vai Ctrl taustiņu + peles rullīti :-)
16.februāris 2017, 11:26 | links

Jā... vienīgi bilde tāda maziņa sanāk ka grūti ko saskatīt:)
16.februāris 2017, 11:04 | links

Tīrot kompi atradu vecu failu:) Varbūt kāds ir laivas meklējumos un noderēs izmēru u.tt salīdzinājums DULKAN vs BUSCH.

16.februāris 2017, 11:03 | links

Man i abai varianti HIBO 3,00 ar AIRDECK un BUSH Skate 4,10 ar cieto. Tur pat nav ko salīdzināt. Ar AIRDECK es pat nemēģināju celties kājās. Jā viegla-viens var mierīgi celt nest(ap 30kg) utt. un vasarā bezvējā ar elektrību vizināties. Ja vējš virs 8-10m/s kaifs stipri pazūd. Divatā jau nav komforta. Jādomā, ka nepaņem līdzi ko lieku.
Busham sava problēma-jādomā, kur tiks iekšā ūdenī ar piekabi. Toties var dejas rīkot uz klāja un loriņus ņemt cik grib.
Nav jau universāla varianta, piem. ka pūslis svērs 25 kg, viens varēs jaukt un salikt 5 minūtēs un lēkāt divatā vai trijatā pa klāju.
Jānosaka, kas būs prioritāte un pēc tās jāvadās izvēlē.
16.februāris 2017, 10:22 | links

Sandzeis
AIR DECK grīdu liek dēlīšu grīdas vietā un viņa ir ļoti stabila.

Ri4i20
Nu tās sajūtas salīdzinot ar ķīļa laivas grīdu ir subjektīvas tāpēc, ka bezķīlenēm tā finiera grīdiņa ir plāna un ļurīga. Pēc konstrukcijas tak prakltiski abas vienādas, gan vienai, gan otrai grīda no vienas kārtas materiāla, tik ķīlenei ieliekamās grīdas materiāls(finieris, aluminijs) daudz biezāks(līdz ar to smagāks) un ar pie grīdas piestiprināto ķīli to piespiež pie baloniem, līdz ar to sajūtas kā uz kuģa klaja, bet konstruktīvi, ja plīsīs dibens(pfu, pfu,pfu) tad sajūtas abās būs vienādas :D
Bet visā visumā, 3.30 bezķīlene ar air deck ir ideālākais variants, ja 90% copē viens. Ja pārsvarā copē divatā, tad pirmkārt kā minimums 3.60 laivu jāiegādā, lai justos kaut cik ērti, nu vismaz ar komplektāciju 100+ :D un tas jau ir cits jautājums.
16.februāris 2017, 08:44 | links

Sandzeis
stabilitāte ir normāla, var sēdēt droši uz borta, bet tā sajūta visu copes laiku, kad var vienkārši izbraukt cauri grīdai ir neiepriecinoša!

Džips mūsu ceļiem ir nepieciešamība nevis izsķērdība:D parastos pūšļus var brīvi vilkt ar zem vidusmēra mašīnu.
15.februāris 2017, 16:11 | links

...un parasti pastāvu kājās kādu brīdi, vien, ja ilgi ir sēdēts, lai tirpums pariet!
15.februāris 2017, 15:10 | links

..ups, BTM310K, sorry.
15.februāris 2017, 15:08 | links

.. ar 3-īgu pūsli kājās stāvēt nav diezko, nearvienu!
Manam BTM10K ir oriģinālā finiera *kņižka*(pilnā grīda)...nav komfortabli stāvot mētāt :)
15.februāris 2017, 15:07 | links

Tas delisu gridas jau ar atskiras ir gramatas tipa bez atstarpem starp delisiem..To airdeck gridu liek delisu vieta vai pa virsu delisiem? Un vai vina maz ir stabila lai stavot varetu copet?
15.februāris 2017, 14:59 | links

Ri4i20 ..
..kā Tu domā, kur te saprāts un UNI variants :.. es svētdienas copmanis braukāju uz copi, protams, ka nebūtu slikti autiņš 4x4 un vismaz 2-litrīgs,,,bet rocība neatļauj ģimenei trešo mašīnu (sievai arī ir).
Bet vadāt dienndienā savas vecās miesas uz darbu džipā arī ir izšķērdība. Un jā pa visiem gadiem (ap 30-it) esmu nobuksējis ar savu opelīti 1x. :)
15.februāris 2017, 14:48 | links

grus
no tavas mutes dieva ausī:) Gps dara brīnumus!
cietkorpusa laivas ir cits stāsts! Nejauc divas dažādas laivas, salīdzini vienādas-ja dēļu, tad dēļu grīda, nevis dēļu ar veselu cieto grīdu un ķīli:)! Pirkt laivu un tad atsevišķi Air deck-kur tad te ir saprāts? Un gan jau tie ražotāji ir skaitīti, kuri tā piedāvā!
15.februāris 2017, 14:37 | links

Ri4i20
Redzi, ir laivu ražotāji , kuri jau rūpnieciski ražo katram modelim piemērotu Airdeck grīdu, nekas nav jāpiemeklē. Un svara starpība ir ievērojama. Piemēram, Bush crab 330 - ap 60 kg., Kolibri km 330 - ap 40 kg. Pie kam laivu svars bez grīdas ir apmēram vienāds. Par to apgriešanos utt, pirmā dzirdēšana, ja gluži vētrā necopē, nav nekādas vainas. Zinu vīrus, kuri ar bezķīļa laivām pat iet jūŗā un krastā arī tiek tieši tajā pat vietā kur iegāja :D, arī pats esmu gājis.
Manuprāt, lielākā problēma ir tajā, ka vēlamies vienu universālu laivu visām dzīves situācijām. Nu tā nekad nebūs. Ja copē mazajās ūdenskrātuvēs un upēs, pilnīgi pietiek ar manis minēto komplektu + dzinējs līdz 5(10) kumeļiem. Plašajām ūdenstilpnēm un jūrai kur jāpārvar lieli attālumi, viļņi un vēji, vienīgi nopietna ribene, vai jūras klases cietkorpusa laiva ar vismaz 20(100) kumeļu dzinēju. Nu tas tā pēc manām domām.
15.februāris 2017, 14:17 | links

Bij man visi iespējamie pūsļi, izņemot ribu! Vairs pūsli nekad neņemšu ar dēļu grīdu-mokas tīrākās. Slabilitāte normāla, bet mētā kā bļodu, lai vidējā vējā apgrieztu braukšanai pretējā virzienā tīrākās šaušmas(ar benzīna motoru, ar elektriso vispār neiespējami).Ja ieklās Air deck ķīlis no tā nepieaugs, vēl jāatrod tieši tā izmēra Air deck! Un ja kaut atradīs Air deck ar ķīli, tad tie dēļi būs jāzāģē laukā!
Un būs tā laiva varbūt vieglāka par pāris kg nekā laiva jau ar cieto grīdu un piepūšamo ķīli(tas pat lētāk sanāks)!
Ja netausās glisēt, tad labak pirkt Mariner (nejaukt ar Fishman un Navigatoru) ieklāt finieri, grīdu nepumpēt, tikai ķīli- būs stabilāka, vieglāka, vietas mazāk aizņems nekā tā ar dēļu grīdu(viņu tāpat nesaliks kartes veidā dēļ dēļiem vai dēļ traņča)!
Man mans lētais Navigātors, kuram rokturi otrā gadā plīsa nost patika daudz labāk, nekā tā ar dēļu grīdu un tranci!
Bet tas tik mans uzskats!
Un visa tā ņēšanās tāpat ar laiku novedīs pie cietās grīdas, ja ne cietkorpusa laivas un piekabes!
Pārbaudīts!:)
15.februāris 2017, 13:43 | links

grus, paldies, es arī atradu..ali arī ap 200 pie mumsīm izmaksātu ! Lab, atrassim citu risinājumu , tam tak galva un rokas ir :).
..man BTM310K, ir grida, kīlis vadāju uz piekabītes, ka pirmo reizi iepūtu (iekša vēl pagāšpavasara lufte),,, tik liekas, ka air deck būtu foršāk :)

jjanis,, man ar 50+, bet mugura neļauj, gan pirms, gan pec copes ar akrobātiku nodarboties :)

..tapēc pacelsim kausus, lai mūsu vēlmes sakrīt ar mūsu iespējām !
15.februāris 2017, 13:35 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager