Laivas un to motori

Jautājums zinātājiem. Esmu nobriedis pirkt laivu STORM STK300. Lai būtu mazāks čakars ar obligāto aprīkojumu un tiesībām, piereģistrēšu to kā airu laivu, jo vairāk tāpēc, ka tā vai tā nekas vairāk par elektromotoru tai prognozējamā nākotnē nav paredzēts. Tagad domāju - un ja nu dzīve kādreiz mainās un būs nauda un iespējas pilnvērtīgam motoram - vai airu laivu var pārreģistrēt kā motorlaivu ?

Dainisznots, 29.jūnijs 2016, 23:25

Baidos ka neizdosies to noformēt kā airu laivu, jo ražotājs to ir definējis kā motorlaivu! Pats aprīļa beigās nopirku STK300, dokumentos uzrādās motorlaiva, turklāt visos reģistros tā figurē kā motorlaiva un ja kāds inspektors sadomās piekasīties, tad var sanākt ziepes.
Neiesaku pirkt xnet.lv, bet ja tomēr pērc tur tad OBLIGĀTI uzreiz jau prasi lai Invoice no Lietuvas kur ir uzrādīts tavas laivas VIN!!!! Pats uz CSDD braukāju 3 reizes, kamēr dabūju piereģistrēt! Un kāpēc ir doma nereģistrēt??? Izmaksas ir ap 40EUR!!!! Izejam numuru salīdzināšanu un reģistrējam.
Iesaku tomēr ņemt vienu izmēru lielāku laivu, jo izbraucot uz copi ar bērnu secināju ka tomēr ir mazliet par īsu.

4diena, 30.jūnijs 2016, 10:15

Lai arī rakstīts "motorlaiva" pie pirkšanas, mūsu CSDD to bez problēmām reģistrē kā airu laivu, pat kazanku piereģistēja kā airu laivu - un tādā gadījumā ar inspektoriem nav nekādu problēmu. Gadījumā ja tādu laivu nereģistrē tad varot sanākt domstarpības par laivas statusu, bet pagaidām nekas tāds nav dzirdēts. Man ir 2 nereģistrētas laivas, piepūšamā 320 cm un stiklplasta 340 cm, abas Lielupē, pagaidām tikai vienu reizi kad bijām piebraukuši krastmalā , inspektori pārbaudīja aprīkojumu jo laivā bija 2 bērni. Vairāk ne reizi nav ko jautājuši.
30.jūnijs 2016, 12:12 | links

Jautājums zinātājiem. Esmu nobriedis pirkt laivu STORM STK300. Lai būtu mazāks čakars ar obligāto aprīkojumu un tiesībām, piereģistrēšu to kā airu laivu, jo vairāk tāpēc, ka tā vai tā nekas vairāk par elektromotoru tai prognozējamā nākotnē nav paredzēts. Tagad domāju - un ja nu dzīve kādreiz mainās un būs nauda un iespējas pilnvērtīgam motoram - vai airu laivu var pārreģistrēt kā motorlaivu ?

Baidos ka neizdosies to noformēt kā airu laivu, jo ražotājs to ir definējis kā motorlaivu! Pats aprīļa beigās nopirku STK300, dokumentos uzrādās motorlaiva, turklāt visos reģistros tā figurē kā motorlaiva un ja kāds inspektors sadomās piekasīties, tad var sanākt ziepes.
Neiesaku pirkt xnet.lv, bet ja tomēr pērc tur tad OBLIGĀTI uzreiz jau prasi lai Invoice no Lietuvas kur ir uzrādīts tavas laivas VIN!!!! Pats uz CSDD braukāju 3 reizes, kamēr dabūju piereģistrēt! Un kāpēc ir doma nereģistrēt??? Izmaksas ir ap 40EUR!!!! Izejam numuru salīdzināšanu un reģistrējam.
Iesaku tomēr ņemt vienu izmēru lielāku laivu, jo izbraucot uz copi ar bērnu secināju ka tomēr ir mazliet par īsu.
30.jūnijs 2016, 10:15 | links

Labāk ņemi Storm stk330. Jo tagad tu domā man vietas pietiks bet pēc kāda laika teiksi ka laiva ir par mazu:) Man pašam ir Storm st260 izturība ir ļoti laba, es pirku bez motora stiprinājuma, nācās pašam uztaisīt stiprinājumu:)
30.jūnijs 2016, 10:06 | links

Var, tik vajadzees numura salidzinasanu veikt vairs ar jaunu aktu no parstavja nepietiek. Sogad parregistreju man vel 2dienas lika gaidiit jo kaa taa parstaavis raksta ko grib to airu laiva to motoraiva :D . Un numura saliidzinaasanaa ar piekasijaas ka ta dariit nedriigst, bet nu kamer pirmajaa registraacijaa nav numura salidzinasanas varees taa dariit.

30.jūnijs 2016, 08:29 | links

Help!
Vēlos iegādāties stiklšķiedras laivu!
Vai ir kādi ieteikumi, kur griezties?!
Varbūt kāds pārdod?!
Protams, par saprātīgu cenu!
Kosmosā vēl netaisos lidot!
30.jūnijs 2016, 01:03 | links

Airu laiva vispār jāreģistrē pēc paša gribas.
29.jūnijs 2016, 23:50 | links

Visas reģistrēšanas nianses diez vai tev te kāds spēs korekti izskaidrot, bet risks ta būs tev, tāpēc iesaku labāk sazinies ar CSDD.
29.jūnijs 2016, 23:41 | links

29.jūnijs 2016, 23:25 | links

Sveiki,

Kadu laiku jau ir doma par ipilot. Loznaju pa ss.lv un ieraudziju sadu variantu :
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/other/the-sailing-charter/engines/jebil.html

sis ir labs ? un vai cena ari ir ok ? vienkarsi nav isti sajegas, kas jamekle..

Progress2016, 29.jūnijs 2016, 20:47

šis ir labs, tikai bez GPS. I-pilot ir Minn Kota versija, MortorGuide jāmeklē Xi5 Pinpoint GPS. Ir gan jauni, gan lietoti pieejami.

eholotes, 29.jūnijs 2016, 20:54

Kāds varētu būt aptuvenais cipars lietotam aparātam ?

Progress2016, 29.jūnijs 2016, 21:20

Ar cipariem ir tā, ka labas mantas nav lētas, piemēram - lietots MinnKota Riptide ST ar I-pilot LINK maksā 1300 EUR. Velcēšanai var lietot, bet šie motori, manuprāt, vairāk ir paredzēti manevrēšanai pa/ap makšķerēšanas vietām. Velcei labāki ir ir iekšdedzes dzinēji. MotorGuide Xi5 lietotu šobrīd nav, arī parādās ļoti reti.
29.jūnijs 2016, 21:28 | links

Un vēl jautājums. Ar viņu var arī velcēt vai viņš ir paredzēts tikai kā enkurs un pozīcijas pieregulēšanai ? Man ir progress 4 laiva.
29.jūnijs 2016, 21:22 | links

Sveiki,

Kadu laiku jau ir doma par ipilot. Loznaju pa ss.lv un ieraudziju sadu variantu :

šis ir labs, tikai bez GPS. I-pilot ir Minn Kota versija, MortorGuide jāmeklē Xi5 Pinpoint GPS. Ir gan jauni, gan lietoti pieejami.

eholotes, 29.jūnijs 2016, 20:54

Kāds varētu būt aptuvenais cipars lietotam aparātam ?
29.jūnijs 2016, 21:20 | links

Sveiki,

29.jūnijs 2016, 20:54 | links

Sveiki,

29.jūnijs 2016, 20:47 | links

Kādam mājās nemētājas kāda lieka laivas motora degvielas 10L plastmasas kanniņa?! Par saprātīgām naudiņām labprāt iegādātos.
17.jūnijs 2016, 21:02 | links

sveiks trokiis.manam pazinjam ir laiva AVIKS,ja nemaldos tad 3 metriiga,,,itkaa Ukrainju razhojums,,,bet suudziibu neir.lai teev veicas.
17.jūnijs 2016, 19:55 | links

pārdevu riteņus.
17.jūnijs 2016, 19:55 | links

Varbūt kāds var ieteikt, kur vai kas var uzmestarot Respo piekabei motora atblasta kāju (20sz Suzuks).
17.jūnijs 2016, 15:58 | links

Roltons
Uzraksti Marti...ja neviens vēl nav no viņa nopircis, tad viņam bija.
15.jūnijs 2016, 09:58 | links

Kolēģi,

Varbūt kādam ir aizķērušies 4 progresa riteņi?
15.jūnijs 2016, 09:55 | links

Labadiena,

sēdēju meklēju neko daudz neatradu, sanāk kādu laiku LV ir pieejama sAVIKS laivas, ir kāds saskāries utt?

Jo cena jau ir ok + 6 gadi garantija.

Skatos uz AVIKS 330 H
14.jūnijs 2016, 14:12 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager