Laivas un to motori

Tātad, ja man ir 4vietīga, 4,3m gara laiva ar 5 zs (3,7kw) motoru, tad man tur ir jābūt nazim, peldriņķim, 4gb vestēm, aptieciņai un ūdensdrošai lustrai. Laivu es varu nereģistrēt un tiesības nevajag, bet jūrā (līdz 3km no krasta) varu braukt, pareizi??

EdgarsB, 4.maijs 2016, 10:08

Nepareizi. Peldriņķa vietā var būt ari pakavs. Vestē'm ir jābūt tik cik tev laivā cilvēku. Neaizmirsti par atbilstoša izmēra enkuru, kurš nostiprināts ar atbilstoša izmēra striķi.
4.maijs 2016, 10:32 | links

Tātad, ja man ir 4vietīga, 4,3m gara laiva ar 5 zs (3,7kw) motoru, tad man tur ir jābūt nazim, peldriņķim, 4gb vestēm, aptieciņai un ūdensdrošai lustrai. Laivu es varu nereģistrēt un tiesības nevajag, bet jūrā (līdz 3km no krasta) varu braukt, pareizi??
4.maijs 2016, 10:08 | links

Kur tos jaunos noteikumus var atrast?
Paldies.

ilmiks, 4.maijs 2016, 09:34

http://likumi.lv/ta/id/280190-noteikumi-par-kugosanas-lidzeklu-satiksmi-ieksejos-udenos
4.maijs 2016, 10:02 | links

Kur tos jaunos noteikumus var atrast?
Paldies.
4.maijs 2016, 09:34 | links

Opiņā!!! Šito biju palaidis garām. Līdz 4m laivām riņķi vairāk nevajag.

arvis_an, 4.maijs 2016, 05:16

Airu laivām nevajag. Bet motorenēm tāpat vajag. Var aizstāt ar "pakavu".
4.maijs 2016, 08:02 | links

Opiņā!!! Šito biju palaidis garām. Līdz 4m laivām riņķi vairāk nevajag.
4.maijs 2016, 05:16 | links

Ieteiktu izlasīt jaunos noteikumus "Ministru kabineta noteikumi Nr.92: Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos" - riņķis daļai laivu vairs nav nepieciešams, bet pirmās palīdzības aptieciņa un ŪDENSDROŠS elektriskais lukturītis gan tiek pieprasīc, vo.
3.maijs 2016, 23:56 | links

bruno-L,skuju ziepes ''Valstij'',tur savus nagus iecirtis ''apsaimniekotājs'',visam kas peld,tai skaitā sūdam ,ja tas paredzēts makšķerēšanai jābūt reģistrētam,a zvejas tiesības tur pieder dažiem pietuvinātajiem,
3.maijs 2016, 21:48 | links

arvis_an, 3.maijs 2016, 13:12[/quote]
Un bērnam, neatceros līdz cik g.v. jābūt tai arī mugurā.

arvis_an, 3.maijs 2016, 13:12

papildināšu - līdz 12 gadus veciem bērniem vestēm obligāti jābūt mugurā!
3.maijs 2016, 16:30 | links

Riņķim obligāti jābūt. Vestēm neko nepārbauda, tām vnk ir jābūt. Pagaidām noteikumos nav atrunāts kādām vestēm ir jābūt. Kaut vai lielveikalā nopirktas piepūšamās vestes. Bet katram cilvēkam vienai ir jābūt. Un bērnam, neatceros līdz cik g.v. jābūt tai arī mugurā.
3.maijs 2016, 13:12 | links

Ja ir vestes, peldriņķim arī obligāti jābūt?
Vestēm skatās kravnesību vai pietiek ar to, ka vispār ir?
3.maijs 2016, 13:09 | links

Laivām jābūt reģistrētām tur, kur to nosaka attiecīgā ūdeņa pašvaldība. Precīzi nezinu, bet iespējams Burtnieks ir viens no tiem ezeriem. Pierīgā nekur nezinu tādu vietu, kur tas būtu obligāti. Iespējams pārējie lic.ezeri - Engure, Kaņieris, bet ko nezinu to nerunāju :)

arvis_an, 3.maijs 2016, 11:31

Pašvaldība savus noteikumus var diktēt savos īpašumos. Burtnieks,pagaidām,publiska ūdenstilpe,kurā zvejas tiesības pieder valstij.
3.maijs 2016, 12:49 | links

Laivām jābūt reģistrētām tur, kur to nosaka attiecīgā ūdeņa pašvaldība. Precīzi nezinu, bet iespējams Burtnieks ir viens no tiem ezeriem. Pierīgā nekur nezinu tādu vietu, kur tas būtu obligāti. Iespējams pārējie lic.ezeri - Engure, Kaņieris, bet ko nezinu to nerunāju :)
3.maijs 2016, 11:31 | links

Ir dzirdēts ka sienoties klāt nereģistrētām laivām bet man vismaz Lielupē pagaidām neviens neaiztiek. Divos gados piebraukuši vienu reizi, uzrādīju veikala papīru pa laivu kur rakstīts Aairu/motorlaiva (cik tas ir korekti nezinu), 5 hp dzinējam pirkšanas dokumentus un viss. Veste zem pakaļas, riņķis laivai uz borta un nekādu iebildumu nav bijis. Laiva Outland 320.
Man vismaz CSDD paskaidroja ka tādu var droši nereģistrēt.
3.maijs 2016, 11:22 | links

Ja reģistrēsi kā pašbūvētu airu laivu, tur tiks izsniegta lapele, kur jāaizpilda tabula - garums, platums, kravnesība, vietu skaits, korpusa materiāls un kkas vēl, ja nemaldos. Pieņem, ka pats to BUSH esi taisījis, tiksi pie numura un lieto droši.
3.maijs 2016, 11:12 | links

Rowild
Neesmu tik sīki iedziļinājies kā ir tieši konkrēti ar BUSH laivām, bet neviens Tev nevar liegt uzbūvēt "savu" BUSH pašam. Lai piereģistrētu pašbūvētu airu laivu, nav nekādu problēmu. Ja pēc tam radīsies vajadzība pēc motorlaivas reģistrācijas, tad gan esošo "airu laivas numuru", vajadzētu noņemt nost un doties uz CSDD pēc numuru salīdzināšanas lai varētu veikt reģistrāciju. Man ir 5metrīga alumīnija laiva, kas arī ir pašbūvēta airu laiva. Ar tām "reģistrētajām motorlaivām", kuras tiek izmantotas nosacīti kā airu laivas, vajag būt prātīgam, un tur daudz kas atkarīgs no inspektoru/Pašvaldībnieku garastāvokļa. Var izčakarēt un man garāžu kooperatīvu kaimiņš pērn tika izčakarēts. Sods gan nekāds baigais nebija, bet ja nemaldos no 30 EUR šķīrās.
3.maijs 2016, 11:08 | links

Pats tikko piereģistrēju līdzīgu laivu kā Bush kas pēc ražotāja skaitās kā motorlaiva, kas figurē arī papīros, kā airu laivu līdz ar to viņu nebija iespējams piereģistrēt neskatoties uz to ka motoru nemaz nelieto! Par to apliecību, cik zinu to vajag ja lieto virs 5 zs dzinēju!
3.maijs 2016, 10:59 | links

Rowild
Viņas jau rūpnīcā skaitās kā motorlaivas. BET piereģistrēt kā airu laivas un lietot arī līdz 5zs motoru gan nevajadzētu būt problēmām. Un lai to izdarītu laivas nav jāved uz CSDD. Vienīgi ja kkad nākotnē būs plānots tomēr reģistrēt kā motorlaivu, tad gan varētu rasties problēmas, jo būs viņas jāved uz CSDD un tad gan būs jābūt kādiem papīriem.

arvis_an, 3.maijs 2016, 10:20

Tikko pieregistrēsi kā motorlaivu, tā vajag arī "Atpūtas kuģu vadītāja" tiesības.

doks1959, 3.maijs 2016, 10:23
3.maijs 2016, 10:57 | links

Rowild
Viņas jau rūpnīcā skaitās kā motorlaivas. BET piereģistrēt kā airu laivas un lietot arī līdz 5zs motoru gan nevajadzētu būt problēmām. Un lai to izdarītu laivas nav jāved uz CSDD. Vienīgi ja kkad nākotnē būs plānots tomēr reģistrēt kā motorlaivu, tad gan varētu rasties problēmas, jo būs viņas jāved uz CSDD un tad gan būs jābūt kādiem papīriem.

arvis_an, 3.maijs 2016, 10:20

Tikko pieregistrēsi kā motorlaivu, tā vajag arī "Atpūtas kuģu vadītāja" tiesības.
3.maijs 2016, 10:23 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager