holmz. Tu mērījumus veici baseinā? Vējš, straume, pat temperatūra iespaidos rezultātu. Mums uz kutera (6,40) stāv 115hp motors, bet vairāk kā 52km/st neesam sasnieguši un arī tas gandrīz pilnīgā bezvējā. Uz kutera ir divi GPS un FISH HAUK ātruma mērītājs. GPS mēra ātrumu, kā jau GPS - kustība, bet FISH HAUK ir mērītājs ar spārniņiem un mēra ātrumu attiecībā pret ūdeni. Šie rādījumi nekad nesakrīt. Mēs cenšamies sekot FISH HAUK rādījumiem, jo tie ir precīzāki - atkrīt jūras straumju un vēju ietekme. Tikai manas domas - taisi vētru ūdens glāzē...
skiperis, 24.maijs 2015, 23:17
Man ir gan atruma meritajs un dačiks uz motora ko es redzu yamaha spidometŗa un ehalotes GPS. Atrums atšķiras viņiem tik pa 1-2 km/h. Braukats visu nedeļu, pa straumes, bez straumes, protams mainas laivas atrums nedaudz, bet reali iedodot gridaa es jutu ka viš piem no 85% uz 100% jaudu vel iedod klat bet atrumu gandriz nemaz. Vismaz man radas sajuta ka ta skruve udeni izgriež pa maximumu un atraka vel skruves griešana neko nedos. Kad ņemu motoru, pardevejs teica ka skruve varetu but japiemeklee lai labak iet
holmz, 25.maijs 2015, 07:16
A nav vienkārši kaut kāds viltīgs jaudas ierobežotājs iebūvēts? Tādi tagad jauniem motoriem ar iešprici ir,
met nost jaudu automātiski, ja rodas pārslodze uz kaut ko. Precižak jāprasa kādam servisa meistaram...
25.maijs 2015, 22:38 | links