Laivas un to motori

Labdien. Ir vēlme iegādāties pirmo laivu kura būtu ražota no stikla šķiedras. Tāpēc lūdzu jūsu padomu, copmaņiem kas ir tādas lietojuši, un ir izkristalizējuši savu viedokli.
Doma ir par stikla šķiedras laivu Akverex 340
Tehniskie parametri:
Garums 340 cm
Platums 130 cm
Bortu augstums 45 cm
Celtspēja 300 kg
Svars 42 kg
Konstrukcijas kategorija: D
Vēlme ir copēt iekšējos ūdeņos, pārsvarā divatā, bet neizslēdzu iespēju kādu reizi izvizināt ģimeni (tas būtu trijatā). Sākumā virzīt uz priekšu ar airiem, ar laiku varbūt uzlikt kādu elektromotorīti.
Kādi būtu viedokļi par parametru atbilstību manām prasībām, un kādi ieteikumi uz ko pievērst uzmanību.
Paldies.
27.februāris 2015, 08:48 | links

Nesaprotu šo fenomenu. Amazon.com Minn Kota Endura Max 40 maksā $213. Pie mums 370 EUR?! Tas gan nav tikai Latvijā, bet visā Eiropē.

http://www.amazon.com/Minn-Kota-Transom-Mounted-Trolling/dp/B009YT0RC4

Pēc šādas cenu salīdzināšanas roka neceļas izmest 370 EUR.

Man jau ir benzīnmotors, bet gribējās mazu vieglu el. motoru pielikt blakus ar ko klusiņām paākstīties gar grastiem. (plus 5Zs benzīnnieks nedaudz pa ātru velcei stumj)

Nicknice, 26.februāris 2015, 16:32

Ja ņem bez shipinga, bet plus 21% PVN, + 5% muitas nodoklis, + nestabilais EUR kurss = 232.02 EUR

kaspars71, 26.februāris 2015, 16:45

nešipo jau uz LV, tad jāmeklē kaut kādi shipsteri, kas ved iekšā.
26.februāris 2015, 16:46 | links

Nesaprotu šo fenomenu. Amazon.com Minn Kota Endura Max 40 maksā $213. Pie mums 370 EUR?! Tas gan nav tikai Latvijā, bet visā Eiropē.

Man jau ir benzīnmotors, bet gribējās mazu vieglu el. motoru pielikt blakus ar ko klusiņām paākstīties gar grastiem. (plus 5Zs benzīnnieks nedaudz pa ātru velcei stumj)

Nicknice, 26.februāris 2015, 16:32

Ja ņem bez shipinga, bet plus 21% PVN, + 5% muitas nodoklis, + nestabilais EUR kurss = 232.02 EUR
26.februāris 2015, 16:45 | links

26.februāris 2015, 16:32 | links

Var Engurē ar savu laivu. Cik nopratu no vietējiem, tad demokrātija lēnām pāraugusi anarhijā.. Ieskaitot tīklu licējus..
26.februāris 2015, 14:34 | links

Nav manu interešu ezers, bet,šķiet, ka Engurē nevarēja ar savu laivu vispār...
26.februāris 2015, 14:27 | links

Kas attiecas uz seklajiem ezeriem tad mana pieredze ir .....netā, es esmu pasācis sākt copi ar pilnu jaudu uz izdomāto vietu un pēc tam cik atliks akumulātorā . Man ir divi gelinieki (70) un parasti atpakaļ ar airīšiem mierinot sevi ka rociņām muguriņai un vispār.... tas ir labi. Mazāku par 45 nevajag jo vienreiz ģorgas laikā zēģelis 40 konkrēti turēja uz vietas (MINIPELLA)pie Artūra tas bija sen bet kopā tā laika pieturos pie parunas - " ko Tu stipram padarīsi???!!!
26.februāris 2015, 13:09 | links

Man ir Bush kaiman 360 un Mercury 5 Zs motors, ar kuru ganos pa Lielupi un Usmu. Kādu elektromotoru un jaudu ieteiksiet minētajam Bush, lai varētu padarboties pa Enguri, Babīti, respektivi ezeriem, kuriem benzīnieki nav atļauti. Varbūt var atsaukties kāds Minn Kota ENDURA MAX 40 vai 45 lietotājs- vai ar vienādu akumulatoru var nobraukt n-tās reizes ilgāk kā reklamē?(un cenas/kavlitāte ir atbilstoša cenai) Jeb vabūt min'tas laivas lielumam pietiek ar parasto Minn Kota Endura C2 34?

henry, 26.februāris 2015, 12:31

Pavecs raksts, bet šo to noderīgu vari uzzināt:
http://www.copeslietas.lv/site/blogi/726-elektromotoru-tests-1.htm
26.februāris 2015, 13:00 | links

Man ir Bush kaiman 360 un Mercury 5 Zs motors, ar kuru ganos pa Lielupi un Usmu. Kādu elektromotoru un jaudu ieteiksiet minētajam Bush, lai varētu padarboties pa Enguri, Babīti, respektivi ezeriem, kuriem benzīnieki nav atļauti. Varbūt var atsaukties kāds Minn Kota ENDURA MAX 40 vai 45 lietotājs- vai ar vienādu akumulatoru var nobraukt n-tās reizes ilgāk kā reklamē?(un cenas/kavlitāte ir atbilstoša cenai) Jeb vabūt min'tas laivas lielumam pietiek ar parasto Minn Kota Endura C2 34?
26.februāris 2015, 12:31 | links

Tāds jautājums, UZ ko lai skatās pērkot lietotu piekaramo motoru. Pagājušajā vasarā sāku izmantot Outland 320 un secināju ka ar tiem airiem un pret vēju tāda kroplība nevis braukšana sanāk, bija gadījums ka saceļoties vējam jutu ka līdz pretējam Lielupes krastam atpakaļ netikšu. Tā kā izbraucu tikai pa brīvdienām un ne katrām, sākumā bija doma atrast maziņu 2-taktnieku, bet cik skatos ka laikam nav jēga, visi pārlieku veci. Tagat doma par 2.5 4t, vajadzīgs motors ko bez bēdas var iemest hečbeka bagāžniekā un lai paliek brīva vieta ar.

snitraM, 23.februāris 2015, 21:50

Un par to vecumu - mans 72 gada 4hp Evinrude iet kā pulkstenis. Tā kā esmu svētdienas makšķernieks, man pilnībā pietiek.
26.februāris 2015, 08:34 | links

Tāds jautājums, UZ ko lai skatās pērkot lietotu piekaramo motoru. Pagājušajā vasarā sāku izmantot Outland 320 un secināju ka ar tiem airiem un pret vēju tāda kroplība nevis braukšana sanāk, bija gadījums ka saceļoties vējam jutu ka līdz pretējam Lielupes krastam atpakaļ netikšu. Tā kā izbraucu tikai pa brīvdienām un ne katrām, sākumā bija doma atrast maziņu 2-taktnieku, bet cik skatos ka laikam nav jēga, visi pārlieku veci. Tagat doma par 2.5 4t, vajadzīgs motors ko bez bēdas var iemest hečbeka bagāžniekā un lai paliek brīva vieta ar.

snitraM, 23.februāris 2015, 21:50

Ja finanses atļauj, ņem jaunu. Ja nebaidies no remonta, tad paskaties ebay, no vācijas vai anglijas. Piegādi var noorganizēt, draugiem.lv pat ir speciāla lapa ar piegādes laikiem un nemaksā nekādu kosmosu.
26.februāris 2015, 08:32 | links

Paņem četrtaktu 5zs motorīti un nelauzi galvu.
25.februāris 2015, 23:46 | links

23.februāris 2015, 21:50 | links

Jautājums spečukiem. Doma pirkt laivu. Nevaru izšķirties starp BUSH SKATE 380 un DULKAN 370DZ. Varbūt kāds var pakomentēt(plusi, mīnusi)

edzis555, 22.februāris 2015, 20:30

apskaties vēl Outland mx390, pagājšezon dabūju uz glisi ar 10zs suzuku pat 3,5 rumpjus,
23.februāris 2015, 19:52 | links

Man personīgi patīk DULKAN.
23.februāris 2015, 18:07 | links

Leopolds. TIKKI ir citā cenu kategorijā. :)
Ir viens mīnus, neviss piekabei bet pašam, tad kad piemirstu izraut štepseli un ielaižu ūdenī, tad ar garantiju ir jāapmeklē tuvākais DUS, lai iegādātos lampiņas. Šamām ūdenī ir nelabs niķis uzsprāgt. :)

urmaas, 22.februāris 2015, 07:32

Un mašīnam korķus arī sit ārā
22.februāris 2015, 23:05 | links

Laivas līdzīgas, bet BUSH tradicionāli labāks purna leņķis braukšanai pret vilni...

JIG.LV, 22.februāris 2015, 21:20[/quote]

Šeit es 100% piekrītu par purngalu. UN ja man tagad būtu jāizvēlas es savas DULKAN vietā tomēr ņemtu BUSH.
Kapēc- atbilde ļoti vienkārša, tagad esmu braucis gan vienā gan otrā laivā un ir ar ko salīdzināt.
22.februāris 2015, 22:07 | links

Jautājums spečukiem. Doma pirkt laivu. Nevaru izšķirties starp BUSH SKATE 380 un DULKAN 370DZ. Varbūt kāds var pakomentēt(plusi, mīnusi)

edzis555, 22.februāris 2015, 20:30

Laivas līdzīgas, bet BUSH tradicionāli labāks purna leņķis braukšanai pret vilni... Toties Dulkan tradicionāli ir "nodušījams" uz labāku ciparu :) Piems gandrīz 10 gadiem līdzīgā izvēles dilemmā es Dulkan 325 pret Bush Crab 330 es tomēr paņēmu par 100Ls dārgāku Bush...
22.februāris 2015, 21:20 | links

22.februāris 2015, 20:30 | links

Urmaas, esmu dzirdeejis, ka piekabes pārtaisa uz led lukturiem un bēdu nezin.
A kādas problēmas Laurito? Max ko Amber var likt ir 6zs. Paņem piecīti un labs būs.. izdomā tikai kādu brendu
22.februāris 2015, 12:09 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager