Laivas un to motori

svens76 [4.dec]: a kas ir nemotors?
Bembjiem nemotori ir līdz 2 litri. Laivu nemotori līdz 6hp . :D
5.decembris 2024, 11:18 | links

svens76 [5.dec]: )ir, ir skrūvei nozīme:) tikai jautājums vai to vajag:)
Ātrumlaivām vesels fetišs ap tām skrūvēm. Zinātne.
Kaut ko mainīt mainīšanas pēc galīgi nav jēgas.

Sākumā atbildi pats sev uz būtiskiem jautājumiem. Ko tu gribi panāk.
Maksimālo ātrumu.
Asu startu.
Ekonomiju.
Jāanalizē kā vēlamo panākt tieši uz tavas laivas. Tur atkal entie kritēriji. Laivas parametri, svars, ūdens pretestība utt. Galīgi nav viegli to izprast. Pašam mainīt un eksperimentēt var sanākt dārgi un neefektīvi.
5.decembris 2024, 11:15 | links

daddy_j [5.dec]: Nu ar 18 collu ripuļiem būs jūtami ātrāks paātrinājums, kā ar 21-majiem :)

MT9, 5.decembris 2024, 09:50

sorry, par paātrinājuma nozīmi copē neiedomājos... :(

reiz dzīvojām kempingā ~Staburags. Un vajadzēja tak tieši iekrist LČ spiningošanā.

Sēžam ar mazdēlu pie fīderīšiem... te BZZZZZ pilna upe ar motorenēm, visi gāž uz augšu, uz točkām.

Es uzreiz sapratu! saku sīkajam:
- re, sacensības!
- motorlaivu ātrumā, šis prasa??
- nu jā, es saku
:)))
tas tikai svarīgi uz pirmo točku tikt:) vēlāk jau mazāk svarīgi
5.decembris 2024, 10:39 | links

daddy_j, 5.decembris 2024, 10:19

Tu tak pats pieminēji Mersi un disku izmēru, rakstot, ka spēks ir dzinējā ne skrūvē :P
5.decembris 2024, 10:32 | links

Nu ar 18 collu ripuļiem būs jūtami ātrāks paātrinājums, kā ar 21-majiem :)

MT9, 5.decembris 2024, 09:50

reiz dzīvojām kempingā ~Staburags. Un vajadzēja tak tieši iekrist LČ spiningošanā.

Sēžam ar mazdēlu pie fīderīšiem... te BZZZZZ pilna upe ar motorenēm, visi gāž uz augšu, uz točkām.

Es uzreiz sapratu! saku sīkajam:
- re, sacensības!
- motorlaivu ātrumā, šis prasa??
- nu jā, es saku
:)))
5.decembris 2024, 10:19 | links

...tak ne jau skrūvē spēks!!! tas tāpat kā savam mersim nevis 18", bet 21" diskus uzlikt :D spēks nāk no DZINĒJA!
daddy_j, 5.decembris 2024, 09:35

Nu ar 18 collu ripuļiem būs jūtami ātrāks paātrinājums, kā ar 21-majiem :)
5.decembris 2024, 09:50 | links

daddy_j [5.dec]: vot bļe es tagad sēžu un domāju vai 150niekam yamahai mainīt skrūvi vai ne? :)))

svens76, 4.decembris 2024, 21:01

...tak ne jau skrūvē spēks!!! tas tāpat kā savam mersim nevis 18", bet 21" diskus uzlikt :D spēks nāk no DZINĒJA!

...savulaik kartingu pulciņā forsējām dzinējus - slīpējām cilindru logus, gāzu kanālus, u.c., un tiešām no standarta 50cm3/2zs motorīša, varēja 5-7 zs "izspiest"...

nu, modernākiem motoriem droši vien otru turbīnu var uzlikt, vadību pārprogrammēt un protams atbilstošu DZENSKRŪVI... un būs Tev 300-450 Zs... tikai skaties, lai klēpī neielec ar visu tranci :))) /sarkasms, nevis uzbrauciens/ :)
ir, ir skrūvei nozīme:) tikai jautājums vai to vajag:)
5.decembris 2024, 09:46 | links

vot bļe es tagad sēžu un domāju vai 150niekam yamahai mainīt skrūvi vai ne? :)))

svens76, 4.decembris 2024, 21:01

...savulaik kartingu pulciņā forsējām dzinējus - slīpējām cilindru logus, gāzu kanālus, u.c., un tiešām no standarta 50cm3/2zs motorīša, varēja 5-7 zs "izspiest"...

nu, modernākiem motoriem droši vien otru turbīnu var uzlikt, vadību pārprogrammēt un protams atbilstošu DZENSKRŪVI... un būs Tev 300-450 Zs... tikai skaties, lai klēpī neielec ar visu tranci :))) /sarkasms, nevis uzbrauciens/ :)
5.decembris 2024, 09:35 | links

Jurik [4.dec]: garstavoklis sudigs pec tam kad priekšnieks ar foruma biedra sievu pārguleja.
Nu re, veselīga ironija un humors :D viss ok, turās.
4.decembris 2024, 22:41 | links

Vispar es vairāk biju domājis par to ka 5niekam uzbāzt 6nieka propu un tad stāstīt ka uzreiz aizlidoja, bet negribēju izplust polemikā, pacik garstavoklis sudigs pec tam kad priekšnieks ar foruma biedra sievu pārguleja.
4.decembris 2024, 22:02 | links

RaimisD [4.dec]: svens76 [52m]: vot bļe es tagad sēžu un domāju vai 150niekam yamahai mainīt skrūvi vai ne? :)))Viss Ok Sven. Maini ,ja tā uzskati. Jurika teiktais attiecas tikai uz nemotoriem.
Tagad sēžu un domāju, likt smaidiņu vai nē.
Vai gadījumā neizraisīšu BrunoL negācijas.
a kas ir nemotors?
4.decembris 2024, 21:53 | links

svens76 [4.dec]: vot bļe es tagad sēžu un domāju vai 150niekam yamahai mainīt skrūvi vai ne? :)))
Viss Ok Sven. Maini ,ja tā uzskati. Jurika teiktais attiecas tikai uz nemotoriem.
Tagad sēžu un domāju, likt smaidiņu vai nē.
Vai gadījumā neizraisīšu BrunoL negācijas.
4.decembris 2024, 21:18 | links

vot bļe es tagad sēžu un domāju vai 150niekam yamahai mainīt skrūvi vai ne? :)))
4.decembris 2024, 21:01 | links

BrunoL [4.dec]: Pirms kādu saucam par JEFIŅU, ieskatamies spogulī!
Nožēlojama paaudze, kurai sarkasma un melnā humora uztvere pieklibo.
Laikam bez smiekliņa pievienošanas kā komēdijās, kur vairāk raudāt gribās, nu nekā.
Tā notiek, kad par slinku lasīt garos palagus.
Ierauga teikumu, pieķerās vārdam un izsaka savu spriedumu.
Par autoru, par paaudzi.

A smaidiņus, smailiņus liek tieši priekš tādiem kuriem ir problēma ar humoru vai sarkasma uztveri. Šķiet tādiem kā Tu. Lai cilvēks saprastu pareizi kā to domājis autors. Izskatās, ka tas arī nelīdz. Ja cilvis ko ieņem galvā, tad pārliecināt par pretējo ir praktiski neiespējami.
4.decembris 2024, 20:45 | links

Pirms kādu saucam par JEFIŅU, ieskatamies spogulī!
Nožēlojama paaudze, kurai sarkasma un melnā humora uztvere pieklibo.
Laikam bez smiekliņa pievienošanas kā komēdijās, kur vairāk raudāt gribās, nu nekā.
4.decembris 2024, 20:12 | links

MT9 [4.dec]: Es esmu aizgājis vēl tālāk - pat elektromotoram dzenskrūvi mainu, atkarībā no apstākļiem ezerā :D
,,Tas taču ir tas pats kas aukstā laikā biksās čurāt lai sasildītos"
Labi, ka Juriks mums acis atvēra, savādāk tā arī nomirtu neziņā.
4.decembris 2024, 19:46 | links

Katram motoram uzlikuši savu. Tas taču ir kā biksēs čurāt. Vai nav jefiņi.

RaimisD, 4.decembris 2024, 19:23

Es esmu aizgājis vēl tālāk - pat elektromotoram dzenskrūvi mainu, atkarībā no apstākļiem ezerā :D
4.decembris 2024, 19:27 | links

F6 skrūve.
4.decembris 2024, 19:25 | links

F5 skrūve
4.decembris 2024, 19:25 | links

F4 skrūve
4.decembris 2024, 19:24 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager