Laivas un to motori

Labāk gan skaties tagad,neatliec uz pavasari.Cenas ziemā krietni zemākas un būs laiks sagatavot sezonai,ja kādi remontdarbi vai aprīkojums jāuzstāda.
Ja Tu domā daudz vadāt laivu pa dažādiem ūdeņiem,Guntara laiva laikam nebūs tā pareizākā izvēle.Vai ne,Guntar?

andis47, 20.decembris 2014, 00:33

Viennozīmīgi ērtai mobilai pārvadāšanai vajag kaut ko vieglāku un kompaktāku, biki pa ekstrēmu tos 700kg staipīt. Tālākais es to esmu vilcis līdz Burtniekam un Staburagam. Es viņu turu Ķīšezerā ostā visu sezonu, ideāls variants pa brīvu brīdi aizskriet, bet tā man mobilai staipīšanai pa paasuli ir cita laiva.
Ja vajag ērti mobili, tad uzskatu, ka kopējais laivas svars sausajā kopā ar motoru nedrīkst pārsniegt 300-350kg. Tīri tehniski jau var līdzi kaut kreiseri staipīt, ja atļauj piekabes parametri un mašīnas jauda, bet nu tur sākas tehniskas nianses. Sānvējā vienatnē to bandūru uz piekabes uzdabūt grūti, paskriet pa šoseju arī īsti nepaskriesi, fiziku neviens nav atcēlis, nu un loģiski lielāka laiva nozīmē lielāku dzinēju, augstākas degvielas, apkopes un uzglabāšanas izmakass.
20.decembris 2014, 17:58 | links

pēc manām domām šāds Komplekts pavilks uz 8000 eur
20.decembris 2014, 11:15 | links

Labāk gan skaties tagad,neatliec uz pavasari.Cenas ziemā krietni zemākas un būs laiks sagatavot sezonai,ja kādi remontdarbi vai aprīkojums jāuzstāda.
Ja Tu domā daudz vadāt laivu pa dažādiem ūdeņiem,Guntara laiva laikam nebūs tā pareizākā izvēle.Vai ne,Guntar?
20.decembris 2014, 00:33 | links

Hmm, Tavējā izskatās labi.
Pagaidām doma ir vairāk par specializētu transportu copei, jo ģimene lielu interesi par atpūtu uz ūdens neizrāda.
Plānoju staipīt apkārt, stacionāri nevienā ūdenstilpnē neglabāt.
Ok, paldies par viedokļiem - līdz pavasarim laiciņš ir, būs viela pārdomām.
20.decembris 2014, 00:16 | links

Sveiki!
Jautājums pagaidām vairāk teorētisks, pats par šo tēmu esmu štukojis, bet gribētu arī šejieniešu viedokli dzirdēt: pavasarī vai vasaras sākumā ir doma nopirkt sev pirmo laivu copei. Copēju praktiski tikai iekšzemes ūdeņos, jūrā tikai pavisam mierīgā laikā (jūras slimība un tā..). Budžetu sev esmu nozīmējis ~4000 eur apmērā (ok, varētu līdz 5 pastiept var būt), un pa to ciparu gribās nopirkt laivu, motoru un piekabi transportēšanai.
Šobrīd pētu ss.lv piedāvājumus, un aptuvenā vēlme ir izkristalizējusies - gribu ko lietotu, kas spētu pārvietoties ar vismaz 30km/st - tb. lai varētu glisēt, izmērā ap 5m garumā un vēlams ap 2m platumā - lai var divatā ērti dzīvoties. Vēl kā vēlamā opcija būtu iespēja iziet laivas purngalā - gribās pat lai varētu bāra krēslu uzlikt - kā basu laivām. Vēlams arī lai būtu stūre/konsole, lai nav jāsēž uz motora. Obligātā prasība - lai var ar visu piekabi iedabūt standarta 3x6m garažā.
Apsvēru domu arī meklēt kādu Progress4 un pārbūvēt, bet nopietnām pārbūvēm diez vai būs laika, un arī vajadzīga laba zināšanu bāze, lai nesalaiztu grīstē visu, tāpēc tāds variants laikam nederēs.
Ko Jūs darītu/izvēlētos šādā situācijā?

AndrisCopee, 19.decembris 2014, 22:09

Jāsaprot kādas ir prioritātes - vai laivu turēsi uz ūdens stacionāri vai gribi staipīt apkārt? Tas uzreiz maina parametrus - svaru, dimensijas, motorus utt. Vai tā ir tikai specializēta copes laiva vai universāls variants arī atpūtai ar ģimeni?
Ja sadala nosacītās sastāvdaļās, tad budžets lielāko daļu aizņem motors un piekabe, tālāk jau "bundžu" var pielikt. Protams var mēģināt atrast komplektu...
Teorētiski es pats domāju it kā uz pavasari varbūt tirgot savu lielāko laivas komplektu ar piekabi par līdzīgu kopējo ciparu , gribu mainīt to pret kaut ko specializētāku no jeņķiem, bet nu vēl domāšu... Ja interesē, tad uzraksti privāti... Laivu var apskatīt mana ģimjgrāmatas profila sākumbildē https://www.facebook.com/JIG.LV
19.decembris 2014, 23:22 | links

AndrisCopee,vispirms es Tev ieteiktu saīsināt vēlamo garumu uz 4,2 m-4,6 m.Gan cena lētāka,gan 6metrīgā garāžā ieliksi ar visu piekabi.
Tālāk es redzu divus variantus.Varbūt parādās reklāmās kāda lietota Latvijā ražota laiva vai apmēram 10-15 gadīga laiva no Somijas.
19.decembris 2014, 23:14 | links

es arī skatos aptuveni šādā virzienā, BET ciparos zem 7 nu nez vai šādi izmēri ierakstās, vismaz neesmu redzējis, protams ja nav vēlmes apgūt, vai pieredze kādās 5 saistītajās profesijās.
19.decembris 2014, 22:14 | links

Sveiki!
Jautājums pagaidām vairāk teorētisks, pats par šo tēmu esmu štukojis, bet gribētu arī šejieniešu viedokli dzirdēt: pavasarī vai vasaras sākumā ir doma nopirkt sev pirmo laivu copei. Copēju praktiski tikai iekšzemes ūdeņos, jūrā tikai pavisam mierīgā laikā (jūras slimība un tā..). Budžetu sev esmu nozīmējis ~4000 eur apmērā (ok, varētu līdz 5 pastiept var būt), un pa to ciparu gribās nopirkt laivu, motoru un piekabi transportēšanai.
Šobrīd pētu ss.lv piedāvājumus, un aptuvenā vēlme ir izkristalizējusies - gribu ko lietotu, kas spētu pārvietoties ar vismaz 30km/st - tb. lai varētu glisēt, izmērā ap 5m garumā un vēlams ap 2m platumā - lai var divatā ērti dzīvoties. Vēl kā vēlamā opcija būtu iespēja iziet laivas purngalā - gribās pat lai varētu bāra krēslu uzlikt - kā basu laivām. Vēlams arī lai būtu stūre/konsole, lai nav jāsēž uz motora. Obligātā prasība - lai var ar visu piekabi iedabūt standarta 3x6m garažā.
Apsvēru domu arī meklēt kādu Progress4 un pārbūvēt, bet nopietnām pārbūvēm diez vai būs laika, un arī vajadzīga laba zināšanu bāze, lai nesalaiztu grīstē visu, tāpēc tāds variants laikam nederēs.
Ko Jūs darītu/izvēlētos šādā situācijā?
19.decembris 2014, 22:09 | links

Kāds zin ku ir Suzuki DF 9.9 karburatora tieši degvielas kvalitātes regulējum skrūve.

18.decembris 2014, 17:53 | links

ups, ne tur ierakstījās :( Sorry!
18.decembris 2014, 09:55 | links

FINAL CALL! Nenokavē! Aizet "JIG.LV" sezonas izpārdošanas akcijas pēdējās 2 dienas veikalā Avotu ielā 17. Krietni jau papirkts, bet vēl pieejamas daudz labu lietu par tiešām labu cenu.
18.decembris 2014, 09:04 | links

Vai kāds ir veicis Suzuki DF 9.9 karburatora regulējumu tieši degvielas kvalitātes regulējūmā.
Aptuveni kā https://www.youtube.com/watch?v=tk3n0pK-xTk
17.decembris 2014, 18:13 | links

Ir doma iegādāt laivu bez dokumentiem!

Ja laivai nav dokumentu kā es viņu varu noreģistrēt CSDD un vai vispār varu?

CSDD lapā redzu ka vajag policijas izziņu... :)

Faz, 14.decembris 2014, 19:34

Es savu kazanku m nevarēju pireģistrēt. Baigais absurds. Ja sanagloju no dēļiem airu laivu, tad varu uztaisīr papīrus, bet rūpnieciski ražotu kazanku, kuras papīri sadeguši piereģistrēt nevar. Beigās ar lielu meklēšanu kaut kādos reģistros pēdas vecajiem papīriem no 70 - tiem sadzina un pie documentiem jau tiku, bet kaut kāda neloģika. Finiera tupeli var piereģistrēt, bet kazanku nē... . Arguments csdd bija, ka mana laiva rūpnieciski ražota motorlaiva un tai ir bijis jau kopš mūžu mūžiem jābūt piereģistrētai. Tad kad uzraku vecos reģistrus, tad čalis izbrīnīts ka kazanka m 70 - tajos bijusi kā airu laiva pireģistrēta. Lai gan sākumā kategoriski noraidīja iespēju kazanku kā
airu laivu reģistrēt.
15.decembris 2014, 22:44 | links

Varbūt kādam iepatīkas šāda laiva.Pirms mēneša viens makšķernieks Latvijā tādu iegādājās.
15.decembris 2014, 21:39 | links

savu krimu piereģistrēju mierīgi,pietam vēl kā airu laivu
15.decembris 2014, 21:12 | links

Nevar piereģistrēt nekā. Ja atmaksājas var mēģināt nopirkt tikai tehnisko pasi ar līdzīgiem parametriem.
14.decembris 2014, 23:17 | links

nevajag nekādu policijas izziņu, pietiek ar "goda vārds neesmu zadzis"
14.decembris 2014, 20:32 | links

Ir doma iegādāt laivu bez dokumentiem!

Ja laivai nav dokumentu kā es viņu varu noreģistrēt CSDD un vai vispār varu?

CSDD lapā redzu ka vajag policijas izziņu... :)
14.decembris 2014, 19:34 | links

1,9
13.decembris 2014, 09:28 | links

Man liekas, ka tas ir vecais progresss, tikai jaunā izpildījumā. Cik plata ir tā laiva? Es krievu laivu neņemtu, tikai dēļ padomju šaurības. Progresam ~1.7 vai piem(jau pieminētam)alumacraft 2.0-2.2.
12.decembris 2014, 23:23 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager