Laiva 360, motoriņš 5z. Pie maņīm Daugava policisti piebrauca (saku domāt cik lielu sodu man tagad izrakstīs policista kungs, riņķa tacu nav), palūdza kartiņu un pajautāja kur veste, par riņki nebija ne runas!!!!
Man viens laivotās ar nopietnām korkām teica, ka manam pūslim 3,3m un 6Zs riņķi nejavag. Var būk kas ir mainijies, bet ir otra iespēja, uzliek tev sodu un pēc tam pierādi, ka neesi āzis.
Sertifikāts - CE - nozīmē to, ka prece atbilst visām EU direktīvām uz konkrēto kategoriju.
Likumā neatrodu, ka glābšanas riņķim jābūt sertificētam.
Aiziešu uz kādu tirdzniecības punktu, kurā strādā pazīstams cilvēks, paprasīšu, lai pārdod man rotaļu riņķīti ar CE marķējumu un čekā iesit glābšanas riņķis. Sodu man uzlikt nevarēs. Glābšu odus.
Tikko par Pellu MINI rakstīju. Kā jau teicu, laiva gluži krietna, vien mazliet jāpiedomā par inventāra novietošanu. Tagad jau visi izlepuši, katram pa 2 spiningiem, vairākas vizuļu kastes, eholotes, enkuri, pusdienu maizes, termosi un kas tik vēl ne.
Ja vēl glābšanas riņķis jāliek - varbūt vienīgi kā sēdekli...
Likumos neatradu nevienu punktu, kas iekšējos ūdeņos definētu, pēc kādiem standartiem jābūt glābšanas riņķim.
176. Glābšanas riņķi atbilst SOLAS konvencijas prasībām.
Šis punkts ir Latvijas Kuģu reģistrā reģistrējamiem līdzekļiem, nekādos noteikumos iekšējiem ūdeņiem neesmu šādus punktus redzējis.
Uz manu neformālo jautājumu Satiksmes Ministrija neatbildēja par glābšanas riņki, sūtīšu iesniegumu, lai saprastu - KĀDS tad glābšanas riņķis ir nepieciešams iekšējos ūdeņos.
to Juurasbullis,
par to vai derēs MAHIMAS riņķis pa 2ls, stipri šaubos, tur vajag vai nu pakavu vai normālu riņķi, vakar Salmo biju un riņķis ~35ls, čota parāk dārgs prieks, lai glābtu k-kādus lohus, kas nav nopirkuši ne vestes ne riņķi....
Visiem kas ir virs 2,5 vajag glābšanas riņķi un visus pārējos pribambasus, interesanti vai tie kas izdomāja tos noteikumus ir kādreiz mēģinājuši tajā 2,5 laivā iebāzt visus nepieciešamos pribambasus...
To Lacuks, Norāvu Buļļupē, ņema visus pēc kārtas priekšā..
Man ar pūslis ir 330, bet stipru šabos vai tas tevi glābs no soda, nevienam tur daudz neinteresēja vai man ir mazgabarīta kuģošanas līdzeklis vai airu laiva, (ar motru)
Tev iesaku vienu lietu, ka ieraugi lielo pašvaldības kuteri bliez krastā, viņi ar savu monstru krāstā nebrauks jo uzsēdīsies...
Mazajai Pellai (MINI) nav ne vainas. 3atā kājās stāvot spiningots ir ne reizi vien, bet tā arī neviens nav ievēlies iekšā. Lai nu kā tā laiva neizskatītos, stabila ir diezgan. Pamatīgos viļņos būs šūpošana, bet nu jāsaprot, ka nevar viena laiva derēt visam.
Par cik manā gadījumā nav vēlmes laivu pie ezera atstāt uz nenoteiktu laiku, tā ir jāstiepj uz šķūnīti un te nu es iedomājos - pēc garas rīta copes atbrauc krastā un tur lielā laime - pret kalnu jāstiepj laiva uz šķūni... te nu var tikai priecāties, ka nav iegādāta Nova :)