Laivas un to motori

Zogs, esmu braucis arī ar samiem un ir itkā normāli, bet domāju ka līdz brīdim kāmēr ar prātu tiek kontrolēta situācija. Tajā brīdī, kad nostrādā instinkti, var sākties problēmas. Vakar piemēram sniga sniedziņš. Gan jau pats zini, ka sniegs un plastikāta laiva =slidotava. šajā situācijā pieceļoties kājās var paslīdēt kāja. Stabīlā laivā tā nav pārāk kritiska situācija, bet samā... Pats esmu līdzējis glābšanas darbos, kad makšķerējot ar samu cilvēks pievilka pie borta līdaku un tajā brīdī, līdaka izdarīja izdarīja kādu neprognozējamu kustību, sekoja makšķernieka instinktīva atbildes reakcija un pelde. Pats nesen pievilku līdaku pie laivas un viņa tanī brīdī atkabinājās un palika locīdamās uz zālēm. Tajā mirklī nostrādāja instinkts un iegrūdu roku ar visu cimdu aukstā ūdenī. Vai man to zivi vajadzēja, tak nē, tāpat būtu atlaidis, bet rezultātā slapjs cimds.
18.decembris 2011, 09:58 | links

Ar laivām ir tāpat kā ar mašiņām.Kuram būs gana labs ZAZ,kuram ari ar mersi būs par maz.
:))
18.decembris 2011, 09:38 | links

zogs. Es domāju, ka nepieciešamības gadījumā ar samu var braukt, ja laivu tikai nomā un arī tad, ja gandrīz nav vēja, bet pirkt un lietot regulāri tomēr neriskētu. Nedroša laiva. Patīkamāk tomēr braukt ar stabilu laivu.
18.decembris 2011, 09:29 | links

Nespēju saprast, kur tā problēma! Ar airiem , nemanīju nekādas nestabilitātes! Nu speciāli nežvankājos ,bet ja stāvus mētāju, tad gan kolēģim teicu, lai nedīdās....
18.decembris 2011, 01:55 | links

plencisbrencis ar Tallink no Naža laicīgi nevarētu aizlaisties (kā rakstīja Tonis - ja būs tāda vajadzība....)
17.decembris 2011, 20:40 | links

Pilnīgi piekrītu Martins un AndrisABC. Mēs ar kolēģi peldējām ar samu Babītes ezerā, gan bez motora. Pat gandrīz bezvēja laikā kājās stāvot džerkot nav iespējams. Nedroša laiva. Pella ir cita lieta. Daudz, daudz stabilāka un ar elektromotoru iet labi.
17.decembris 2011, 18:21 | links

Laikam 4us gadus atpakaļ vienīgo reizi biju Lobē, tad arī vienīgo reizi sēdēju Samā. Vējš bija vidējs, bet saku jau tagad un viennozīmīgi - tā bija arī mana vienīgā reize samā. Atvainojos, pamīzt pār bortu bija bail.. :)
17.decembris 2011, 18:03 | links

Zogs, šodien Lobes ezerā kāds copes vīrs izvēlējās Samu un elektromotoru copei. Rezultātā, domāju, ši gada pēdējā pelde. Labi, ka cilvēks bija uzvilcis glābšanas vesti, vai vismaz tā bija līdzi. Viss labs, kas labi beidzas, bet viela pārdomām laba.
17.decembris 2011, 17:50 | links

Nē, nu šitādi mēs ne kur tālu netiksim!
16.decembris 2011, 22:52 | links

plencibrencis, te ir profi diskusija, precizē kuru Tallink tieši tu iesaki, Tallink ir vairāki modeļi

saggitario, te ir diskusija par laivu motoriem, par nāpšļiem jārunā sadaļā " Nāpšļi" (starp citu kas tas ir ?)
16.decembris 2011, 22:46 | links

Tallink un mercury un bonaparte ir brenda nosaukumi... :))
16.decembris 2011, 20:45 | links

Atbalstu Andris ABC viedokli!!!- ja Jums galīgi nav par ko runāt, pārceļaties uz apsveikumu sadaļu un suminiet mani dzimenē, nāpšļi tādi! :DDD
16.decembris 2011, 17:32 | links

;DDD
16.decembris 2011, 16:36 | links

Tonis:Nopietnām zivīm nopietns agregāts vajadzīgs.
Iesaku TALLINK.:)))
16.decembris 2011, 16:33 | links

atkal spamo, marš rakties pa goglestanti:)
16.decembris 2011, 16:17 | links

Nu vot, Duglas,dabūji pa mizu...,
Bet tagad pa tēmu. Jautājums profiem,kādu laivu un kādu motoru jāiegādājas lai varētu kvokot lielos samus,velcēt lielās līdakas,džigot lielos zanderus un laicīgi varētu aizlaisties no Naža, ja būs tāda vajadzība....
16.decembris 2011, 16:11 | links

Sorry, Duglass, be googlestantes meklēšanas mašīna šo savienojumu ne vella nedeva! Nu sams + motors ,kas un kā... vienīgi,ka max ir 2.5 zs.. Un galu galā, godīgi,prātā neiemnāca tik veciem topikiem cauri rakties, jo ganos te jau diezgan ilgu laiku!
16.decembris 2011, 15:42 | links

Šogad rudenī divatā bijām ar SAMU Babītes ezerā. Minn Kota enduro 32 stūma šo laivu uz priekšu ļoti labā ātrumā. Patīkami bija tas, ka vējš praktiski nebija. Vējā virs 10 m/s es ar šo laivu noteikti nelīstu ezerā iekšā.
16.decembris 2011, 13:43 | links

redzi, tonis, tevis dēļ es no AndrisABC pa makšķeri dabūju. Tu pie visa vainīgs, es te pa ģēlu ierakstīju savus iespaidus par samu, a tu atkal ar savu kvoku. Par to jaraksta sadaļā "Kvoki". Nokaunies !

Andris ABC, ja ta nopietni un strikti pieietu, tad neskaitot dažus jaunumus un copes atskaites te vispār nebūtu ko rakstīts, jo par laivām un motoriem , piemēram šis jautajums par 2,5 zs benzīnmotoru un atbilstošu laivu e.g. sams ir izrunāts jau forumā pirms 2 gadiem, ar regulāriem atkārtojumiem ik pa paris mēnešiem. Atliek vien iet cauri ar sercha un gogles palīdzību. Man atkal liekas forši ja brīžam vecu jautajumu var apskatīt nedaudz no cita aspekta un ar vieglu humoru
16.decembris 2011, 12:50 | links

Palsdies, domās, ko un kā....
16.decembris 2011, 12:18 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager