Atvainojos, ja jautājums jau izskatīts.
Kā ir ar motoru ieziemošanu? Man motors savu pirmo ziemu pārlaidīs garāžā, kur noteikti tiks sals iekšā. Kas būtu jādara? Un vai vispār kaut kas jādara?
Jā, motorīts ir no lielajiem - četrcilindrīgais, mājā nestiepšu.
To NEVER
Liels paldies tev par atbildi. Es jau vēlētos kanoe pirkt, jo ir viegli transportēt, ļoti viegls, labi un ātri slīd pa ūdeni. Par ērtībām, tas tāds individuāls vērtējums, kam ērti un kam ne :)
Minhauzen - uzraksti un pajautā viedokli tepat lapā - mušošanas ekspertam Robertam Koļcovam. Esmu redzējis viņu gan mušojam, gan spiningojam no tāda aparāta. Man jau liekas, ka makšķerēšanai vajag kaut ko ērtāku, taču jaunībā gadījās makšķerēt sēžot uz Belarusa kamerai pārlikta dēļa, ķērās labāk, kā tagad.
ir problēma ar motoru.nopirku lietotu īsti pārbaudīt nebija kur,šodien ieliku mucā vis darbojās, bet nedzesē.izjaucu izrādās nobeidzies tas gumijas zobratiņš kas dzen ūdeni kur tādas detaļas varētu pasūtīt netā?
Izskatās, kad neviens nav no kayaka makšķerējis !!! Varbūt tomēr kāds ir ? Tad man tāds jautājums. Vai ar kayaku drīkstēs braukt zvejot visos ezeros, kur atļauts ar laivām ( kaut gan kayaks ir tāds pat peldlīdzeklis) ???
Paldies par info :)
Bet nu laikam šoreiz tas pasākums ies secen. Nekas, jānoskaidro no radagabala visu par to laivu un iespējām un nākošgad gan būs jāaizlaiž.
Pēcāk apjautājos pašam radiniekam par iespējamo ūdens policiju - šis teica, ka pa reizei kaut kas esot un sodus liekot, bet tie jau drīzāk būs domāti inspektori - radagabals ir nemakšķernieks, tam šajās lietās dižas saprašanas naff.
Kā sapratu, šīs brīvdienas ir spiningošanas sacensības - rezultātus tīri labprāt uzzinātu :)
Hotentots, te ūdens policijas nav, nekad nav bijis. Tā ka vālē droši.
Ja taisies makšķerēt, tad licenzi gan iegādājies, tās gan pārbauda. Un ievēro MN, jo kontrole uz ezera ir, ne jau katru dienu, protams, bet ir!
Nu tīri teorētiski jau daudz kas likumos atrakstīts, vien praktiski netiek ievērots.
Redz, man varbūt tā ir vienīgā reize mūžā, kad būs šāds prieks jāpiekopj un negribas īsti tērēt laiku un naudu tam visam...
Par Alūksnes ezeru konkrēti nezinu, taču, tā kā tas ir apsaimniekojamais ezers , tad kontrolei vismaz teorētiski būtu jābūt... Tur gan diezgan liels sadalījums pilnvarās - vides inspektors vai pašvaldības pilnvarotā persona nemaz īsti laivas tiesības un dokumentus pārbaudīt nav tiesīgi, tā nav viņu jurisdikcija... Bet prieks braukt bez "korkām" teorētiski maksā diezgan salīti - 150Ls.
Nečakarē mozogus - pamācies internetā 2 vakarus un noliec tās pravas :)
Ir vēlme aizšaut ciemos pie radinieka uz Alūksni un pabraukāt pa ezeru. Esot samērā liela motorlaiva ar 30 zirgu motoru. Kā saka CSDD - vajagot tiesības. Protams, man tādu nav un 1 vai 2 reižu dēļ īsti negribas kārtot ar.
Cik reāli uzrauties uz kādiem inspektoriem un dabūt sodu, ja braucu prātīgi un ne stipri bieži? Vai viņi vispār ko tādu izvērtē vai arī vairāk skatās uz zemmēra zivīm u.tml.?