Laivas un to motori

Esmu braucis ar Pellu, Samu un Līdaku. Visstabilākā tomēr ir Pella. Man šķiet pat trijatā to nav iespējams apmest. Vēl man šķiet, ka vecās Pellas ir ērtākas par jaunajām. Salīdzināt var Kaņiera ezera bāzē.
18.oktobris 2011, 19:55 | links

Ir Pella mini. Sūdzēties nav par ko. Pārsvarā braukājam 2atā vai 3atā. Diviem ļoti ērti, trijatā mazliet švakāk - priekšgalā stāvošajam zem kājām nav gluži plakana pamata un mazliet jāpiedomā par līdzsvaru. Pārsvarā ķeram kājās stāvot un neviens vēl iekšā iekritis nav.
Divatā mantas var sakraut cik uziet, trijatā ir jau mazliet neērtāk, jo sevišķi tad, ja katram ir pa diviem kātiem un tad vēl vizuļu kaste, trauks lomam, ķesele u.tml, taču prātīgi savietojot, mantas nolikt var.
Ir 2,5 ZS motors - laivu ar 3 copmaņiem un aprīkojumu dzen uz priekšu atzīstami. Ar kādu elektrisko "mikseri" varētu būt mazliet grūtāk, bet nu par to lai spriež tie, kam tādi ir.
Par svaru. Ja ir kāds gabals līdz ezeram ejams, tad 3atā aiznest nav problēmu, divatā jau mazliet grūtāk, taču nav neiespējami. Protams, tas atkarīgs no attāluma un ļaužu veiktspējas.

Rezumējums - ja ikdienā brauc 2atā, bet šad tad 3atā, tad Pellai Mini nav ne vainas (ja vien tie 2 vai 3 copmaņi nav tādi uz 120-140 kg :D).
18.oktobris 2011, 19:47 | links

Esmu redzējis Samu ar trijiem cilvēkiem vējainā laikā. Nedaudz pastūrējot laivu smēlās iekšā ūdens, vienam bija aši jādarbojas un jāsmeļ ārā. Skats amizants, viens lamājas uz stūrmani, lai negriež tik asi, stūrmanis par spīti griež, bet trešais ar izlobītām acīm smeļ ārā ūdeni.

Līdaku redzēju nedaudz labākos laika apstākļos - trijatā - kad viens piecēlās kājās, tad pārējie sāka teikt, lai sēžas, jo dikti šūpināja laivu :D

Pella izskatās daudz stabilāka un drošāka par visām iepriekšminētajām. Braucis gan neesmu ne ar vienu no nosauktajām laivām =)
18.oktobris 2011, 19:23 | links

Ja brauksiet trijatā, tad viennozīmīgi Pella. Sams - var spiningot divatā, tikai ne stāvēt (es domāju vējainā laikā). Līdaka, laikam vispār ir diezgan bīstama. Tas ir tikai mans personīgais viedoklis. Ja gribi izmēģināt, liekas, ka visi šie tipi ir Babītes ezera bāzē Spuņciemā. Labāk pierms pirkšanas ir izmēģināt. Tad jau sapratīsi piemērotāko.
18.oktobris 2011, 18:59 | links

Sveiki kādu stiklplastikāta laivu jūs man ieteiktu parasti copēšu viens vai divi bet kādu reizi brauksim trijatā. mini pella vai sams vai lidaka. kadas cenas tas varetu sanakt?patīk spiningot stāvot kājās un vai pa viļņiem viņa iet labi?
18.oktobris 2011, 18:50 | links

Eerglis
Iespējams ka drīzumā sitīšu gaisā 5zs gondu.Viss atkarīgs no nākamā dzinēja īpašnieka!Auksts Lec uz 2-3 uzrāviena.
:))
18.oktobris 2011, 15:13 | links

Zvaigzne papēti ārzemju praksi. pieprasījums noteikti, ka būs, jautājums cik liels. + blakus noteikti vajag ūdeni, lai var pabraukāties. + lietotu motoru tirdzniecība un samērojamība ar laivām.

es laivu nopirku atritinot, nemaz nepumpēju. karoč, es ir nepiekasīgs pircējs :D
18.oktobris 2011, 14:34 | links

janis.a, lūk par to tirgus pieprasījumu es arī baidos.
18.oktobris 2011, 13:39 | links

Zvaigzne Ideja varbūt nav slikta, bet pirms kaut ko uzsākt, vajag kārtīgi izpētīt tirgu. Visu kārtīgi sarēķināt. Un arī tad vēl bizness var neaiziet. Ir vēl tādas nianses, kā māka lētāk nopirkt un dārgāk pārdot, plus veiksmes faktors. Ja gribi tirgot ar lietotām laivām , noteikti ir nepieciešams arī serviss. Jo, ja tikai tirgosi, nodokļi apēdīs visu peļņu, jo lielu uzcenojumu neuzliksi, bet pie mūsu likumdošanas ar 10% tālu netiksi. Vai arī tad ir jābūt lielam apgrozījumam, ka nelielajā Latvijā nav iespējams.
18.oktobris 2011, 12:33 | links

Vairis30, nebija doma internetā tirgot, tādu pietiek un vēl pāri paliek, doma dzīvē uztaisīt, kur var aiziet apčamdīt, apskatīt.
18.oktobris 2011, 11:33 | links

Vairis30. (Tāpat gandrīz visu auto plaču piedāvājums ir iekš ss.lv.) Pieņemu, ka ne visi vēlas redzēt pie sevis mājās svešiniekus. Iespējams, ka ir kāds ražotājs, kas nevēlas noņemeties ar pārdošanas procesu. Dulkan netirgos Bush un otrādi, bet varbūt abiem vajag, bez izstādes, vēl vienu vietu kur šos abus var klients salīdzināt "uz tausti". Tas ir tas ko vēlos saprast, vai cilvēkiem kaut ko tādu vajag - vienā vietā un ko vairāk divām laivām. Ja nevajag, varu visādas konfektes piedāvāt, bet jēga maza.

Pa lielam sākās ar to, ka saskāros ar tādu lietu, ka CCCP laika laivām nav kas veic restaurāciju, nav rezerves daļu utt. Bet, lai cik labi skanētu, uz doto brīdi īsti nav arī pieprasījuma, precīzāk tas nav tik liels lai atmaksātos ar to nodarboties.

Nākamais ir saprast, kas ražotājiem vajadzīgs un rēķināt vai ir vērts, tomēr vasara un brīvdienas ir tik cik ir, bet ziemā nemakšķerēju.
18.oktobris 2011, 11:29 | links

O, doma jau tiešām nav peļama, bet tev būs grūti lauzt jau ierasto ceļu meklēt pa priekšu SS.lv vai reklāma.lv (kaut gan šeit ir daudz mazāks piedāvājums, jo pamatā tiek pārpublicēts ss.lv), tā vismaz ir pēc manām domām. Kā tu domā dabūt klientus, kas būtu gatavi pārdot tev savu laivu par mazāku cenu, nekā piedāvā ss.lv, jo ar šo starpību tev tomēr taču būs ARĪ kaut kas jāpelna, jo savādāk jau nav vērts taisīt biznesu!!!
18.oktobris 2011, 10:57 | links

Vairis30, vēlos saprast vai ir vajadzīgs lietotu laivu veikals - placis, jeb pietiek ar ss.lv?
18.oktobris 2011, 10:47 | links

Nu tad es tevi nesaprotu, ja jau tev jau ir laiva, tad tu jau ZINI ko tu gribi labāku jaunajā laivā un tad jau pēc šīm pazīmēm arī meklē savu nākamo laivu. Es protams jau no paša sākuma zināju ka ņemšu piepūšamo un to arī meklēju internetā un pēc tam apbraukāju LV ražotājus.
18.oktobris 2011, 10:38 | links

p.s. šo sadaļu esmu izlasījis no 1 - 151.
18.oktobris 2011, 10:26 | links

Vairis30 man ir laivas.
Vienkārši izvēloties tās saskāros ar dažām lietām, gribu noskaidrot vai man vienam tā ir. Iespējams es viens tāds cimperlīgs.
18.oktobris 2011, 10:22 | links

eerglis, jautājums ir nedaudz savādāks, ir auto plači, bet laivām nekā līdzīga nav. Gribu saprast vai kas tāds ir vajadzīgs - viena vieta ar plašāku piedāvājumu.

No privātā pārdevēja puses, nekad nezini kas atbrauks, no pircēja puses nekad nezini uz ko brauksi (bildes ar mēdz būt mānīgas). Tas pats ar ražotājiem, ne vienmēr cilvēks ir gatavs braukt uz ražotni. Varbūt es kļūdos, to arī vēlos saprast.
18.oktobris 2011, 10:13 | links

biju plānojis pirkt jau kādu laiku atpakaļ. sagaidīju labu piedāvājumu un paņēmu. Paņēmu Bush ar cieto grīdu. Laikam garums 3m. Bija ar visiem dokumentiem, pārreģistrēju CSDD. Protams pirms pirkšanas uzpumpēju. Tas bija pirms gada rudenī
18.oktobris 2011, 10:10 | links

Zvaigzne, ko tu čakarē večiem smadzenes. No sākuma pats izdomā ko vēlies. Kā ērglis teica, ja ir kur turēt, tad pērc plastmasas, ja ziemu nav kur, tad ņem piepūšamo un pa ziemu turi telpās. Un neesi slinks, aizbrauc uz kādu no bodēm, papēti, kas pašam ir mīļāks, iesēdies, papēti izmērus u.tt.. Bet protams aizbrauc pie pašiem ražotājiem - gumijnieces (BUSH, Dulkan), plastmasas - pilns internets, kaut vai pieminētais SS.lv.
P.s. neesi slinks slinks puika, palasi šo sadaļu nedaudz atpakaļ, tur ĻOTI sīki iztirzāts šis jautājums.
18.oktobris 2011, 10:03 | links

edgaa, ja nav noslēpums kādu iegādājies, kā ar dokumentiem, garantiju, reģistrāciju, komplektāciju? Izvēlējies uz pirmo vai dabūji pabraukāt?
18.oktobris 2011, 09:55 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager