Signe Meirāne, www.cetrassezonas.lv
Šis ir klasisks bērnības ziemas ēdiens, kad tomāti likās tik saldi un sīpoli – tik kraukšķīgi. Pat man, kam sīpoli ļoti negaršoja, kopā ar želeju un vieglu saldenumu tie likās ļoti labi. Šī ir mūsu ģimenes vecmāmiņas recepte.
Citos portālos
Resursi
http://www.cetrassezonas.lv/
Sastāvdaļas
875 ml ūdens
125 ml etiķa (9%)
50 g cukura
30 g sāls
5 ēd.k. želatīna
3 lauru lapas
daži melno piparu graudi
1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
3 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti 5 mm šķēlēs
Rezultāts
3 x 500 ml
Pagatavošana
Reklāma
Click_Here!
Izmazgā ar verdošu ūdeni burkas un vākus.
Litra burkās kārto tomātus un sīpolus, pa vidu ieliec lauru lapu un iemet arī piparus. Kad burkas piepildītas, taisi uzlējumu.
Katlā uzvāri ūdeni, etiķi, cukuru, sāli. Kad tas uzvārījies, pieliec želatīnu, samaisi. Lej uzlējumu burkās virsū tomātiem, lai ir pilnas burkas.
Viegli uzliec vākus un liec sterilizēt 85 grādu temperatūrā 20 minūtes. Pielej katlā ūdeni tik daudz, lai burkām tas būtu līdz kakliņam. Uzgriez mazu liesmu un sildi. Pasterizēt vajag 85 grādos, bet sasilšanas laikam vajadzētu būt ne ātrākam kā 15 minūtes.
Kad 20 minūtes pagājušas, cel burkas ārā un uzreiz aizvāko. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai un tad nes uz pagrabu vai uzglabā vēsā vietā.
Želatīnu vispirms atsevišķā traukā pārlej ar ūdeni 1:5 apmēram un uzbriedina. Pievieno uzbriedinātu, iemaisa vienmērīgi. Kad želatīns pievienots, karsēt vairs nedrīkst.