1 kg burkāni
1 kg tomāti
1 kg sīpoli
1 kg paprika
1 glāze rīsi
1 glāze eļļas
1 ēdamk. cukurs
1 deserta karote sāls
Rīsus iemērcē uz 1 stundu ūdenī, nokāš.
Katlā ielej eļļu un apcepina sagrieztus sīpolus, pievieno rīvētus burkānus, maisot cepina 5 min.,tad pievieno smalki sagrieztu papriku, maisot karsē 5 min., pievieno sagrieztus tomātus un nokāstus rīsus, pieliek cukuru, sāli un sautē kamēr rīsi mīksti. Beigās garšai pieliek nedaudz ķiplociņu, kārtīgi izmaisa un pilda burkās. Ļoti gardi, pat var ēst aukstus.
Glabā vēsumā. Ja labs pagrabs, glabājas līdz pavasarim.
Lai izdodas un garšo!
2.augusts 2012, 15:34 |
links