Notīri atgalvo /vēderu pušu negriez/ tad ņem no galvas puses sākot griez kā desu 2 cm biezās šķēlēs .Pēc sagriešanas iztīri ķodas .Izveidosies smuki ribbulīši -līdzīgi steikam Apsāli piparo apvārti rīvmaizē un uz pannas virsu /eļļu nežēlo / Cep līdz brūnam Tā gatavoju ālandus karpas breksi praktiski visas karpveidīgās
Kas pateiks, kā visgaršīgāk sagatavot ālantu dzīvokļa apstākļos (kūpināšanu neieteikt), izņemot prastu cepšanu?
Saka, ka šamējo var gardi pagatavot, izmantojot mazsālīta laša recepti. Ir kādas atsauksmes?
Katram savas vājības, citi pat buti filē un ādu ņem nost! Pats filēju lielās zivis, dažreiz, lasim ādu ņemu nost. Āda un zemādas slānis ir pats labākais, paskataties dabas raidijumus, ko lācis pirmo ēd!?