Kā Jūs gatavojat voblu?
Pēc manas pieredzes - labākā sanāk no līņiem. Recepte mazliet nežēlīga.. bet ko vajag, to vajag, lai rūgtuma nav. Saķer līņus, dzīvus ieliek ledusaukstā ūdeni un tumšā lebuksī.. uz etoki 24h, lai šīm ieslēdzas 'ziemas režīms' un zarnas iztīra, tad rūgtuma nebūs, ēdot ribas un visu kas zemāks par muguru. Ar dvieli noslauka gļotas, un liek kārtās lauru lapu + sāls maisījumu - zivis.. lauru lapu + sāls maisījumu..zivi... karoč sapratām. Pēc ~30h sālīšanās rūpīgi noslaukām VISU sāli. Karinām aiz žokļa, lai galvā esošais mitrums lēnām sūcas uz leju un neļauj astei izkalst kā cepumam. Laiks? A tas no mēness fāzes atkarīgs.. reizēm ir gatavas 2 dienu laikā, reizēm teju nedēļu karājas kamēr pēc taustes ir liekamas uz zoba :) Saulē nekad nelieku, jo reizēm gadās ka virsa izkalst kā bruņa, a iekšpuse sāk pūt.
1.jūlijs 2010, 15:30 |
links