Copmaņiem, kuri specializējušies uz treknajām zivīm — karpa, līnis,breksis u.c. rekomendēju marinādes recepti: 250 gr. ūdens, 2,5 ēdamkarotes sāks (rupjā) , 2,5 karotes. cukurs, 1 ēdamkarote etiķis 9% , sīpoli (griezti rinķos), dilles,koreandrs./var arī melno piparu ,bet tas pēc gaumes/ Izgriežam fileju , jāsagriež gareniski šurās sloksnēs Un liekam kastrolī . Uzlejam marinādi uz zivs , ja marinādes nepietiek ,gatavojam vēl tādās pašās proporcijās /marinādei jānosedz zivju gabaliņi .Zivi no aukšas nedaudz noslogojam .Ar visu kastroli liekam ledus skapī uz 8 — 10 stundām , Pēc tam aukstā ūdenī zivi nomazgājam no marinādes to veicu 2 — 3 min. Nomazgāto zivi liekam stikla burkā , un aplejam ar eļļu .Pēc 1 stundas var likt uz galda un mieloties
Neaizmirst šņabīti
Iesaku esenci nelietot tā zivi sausinās — zudīs garšas kvalitāte un knifs — var mēģināt variēt ar ūdens daudzumu
Pēc pieredzes- breksim smalkās asakas izzūd.
Recepti it sevišķi iesaku karpiniekiem un zandartistiem šis zivis iznāk fantastiš.
4.oktobris 2009, 23:17 |
links