Ideālu nezinu,bet pats daru tā;Pārgriež zivi pa muguru gareniski,galvu ar.Tad izņem iekšas un ar salveti,vai marli izslauka.Sataisu maisījumu-sāls 3daļas,cukurs1,pipari un tamlīdzīgi ar to apkaisu zivju atvērtos vēderus.Saspiežu ķiplokus veselu bļodiņu,var savādāk smalcināt un ar tiem ierīvē kārtīgi,ķiploki paliek uz gaļas.Ierīvējas ari tas sāls maisījums.Kūpinātavā uz sietiem virsū,kurinu ar zaļu alkšņu malku,lapas ar pa vidu lai dūmo.Laiks katrai kūpinātavai būs savādāks.Jā,kad saliek uz sieta,tad no sākuma netaisu ciet -lai pavējo min 10-15.Nekad neesmu marinējis šķidrumos un kūpinājis.Ir kūpinātas reizē iepriekšējā dienā apstrādātas ar garšvielām un tiko-atšķirība maza.Labākais zivju lielums~0.8-1.5kg,lielās jau ilgāk vajag.Mazākās jau pirmās zacenei,kamēr pārējās gatavojas.Ideāli jau ja lielumi ir vienādi,bet ir jau katrai kūpinātavai vietas kur fiksāk tomēr gatavojas.Vilkme,siltums un tt.Vēl ar vīnu un tam līdzīgu var apslakstīt pirms beigām.
14.jūlijs 2009, 22:35 |
links