Kūpinātavas

valdis687, info par zandartu sezonas atklāšanu saņēmi?

valdis687 cik ilgi gala beigās kūpināji? varbūt vajadzēja vienkārši ilgāk pakūpināt?
24.maijs 2011, 10:50 | links
 
Es tāpat kūpinu metāla skapī, tipa kā mucā pēc buma projekta. Bet turot ap grādiem 70, tās zivis sanāca kā vārītas un ņemot nost juka ārā. Pie kam turēju arī vāku vaļā. Laikam tomēr tas ir par karstu un vēl, zivis nežūst bet mitras izvārās. Varbūt slēgtā mucā nav vajadzīgās vilkmes (gaisa plūsmas)?
Nākošā reizē turēju vairāk vaļā un it kā labāk bija, bet līdz OK tālu.
24.maijs 2011, 10:20 | links
 
Es zivis ar sāls/cukura maisījumu+ķiplociņš zem sloga noturu ap 2,5 stundām, tad vēl pustunda kamēr uzsilst žāvētava(no groda). Zivij vajag laiku lai iesālas. Grādus nezinu bet princips tas pats - uzdod temperatūru ar pirmo gājienu, ar otro malkas likšanu kurinu mierīgāk.
24.maijs 2011, 10:08 | links
 
kad atdzisa līdz 70 grādiem liku vāku atpakaļ.
24.maijs 2011, 09:48 | links
 
svētdien iemēģināju mucu. Beigu beigās sanāca garšīgi, bet ir daži jautājumi.
Varbūt kāds var aprakstīt kūpināšanas procesu mucā no a-z?

Es darīju sekojoši:

iekurināju, lai uzsilst un pa to laiku notīrīju zivi.

Ieliku iekšā, (ap 60 gr), ar puspaceltu vāku. Tad ieliku dūmpagales un iemetu ugunī vienu pagalīt.

Pēc desmi minūtēm temperatūra mucā bija 90 - 95 grādi , palūrēju uz zivi, skatos, ka tā jau gatava :DDD

rāvu vaļā vāku, un kurināju prātīgāk, turēju ap 70 grādiem.

pēc stundas ņēmu nost. atdzesēju un stūmu iekšā :D


Jautājums, vai tā uzvārīšana kaut ko dod vai nē?
24.maijs 2011, 09:47 | links
 
reņģes bij resnas un treknas ar ikriem!
24.maijs 2011, 08:12 | links
 
reņģei vajag 1,5 stundu un namiņā Jākūpina tik ilgi kamēr paliek sausa -nosacīti Atšķirība ir starp līča reņģi un jūras Atklātās jūras reņģei process vēl ilgāks
Mucā kūpinān neiesaku ,kau gan ar vaļēju vāku var mēģināt
23.maijs 2011, 23:02 | links
 
vajag padomu!!
Kā pareizi kūpināt reņģes??? cik grādos, cik ilgi???
uzrubīju uz 60gradiem, sāka birt, nometu uz 35-40gradi, un sapratu ka process būs ilgs! tagad atstāju lai žarījās :)
23.maijs 2011, 22:35 | links
 
savaa laikaa pie zvejniekiem tuujas pusee noskatiiju un bikin uztjuuneeju un pa smuko...
daraas taa...no kiegeliem uzmuuree zaaveetavu cik katrs lielu grib un ieriiko apaksaa kurtuvi liesmas slaapeejot ar akmens kraavumu(tie uzlikti uz rezgja),kuri savukaart uzsilst un ziemaa ir nenoveerteejams paliigs pie -20*c..zivis 40-60min atkariibaa kaadu temp padod,vistas un cuucinjas peec gabalu lielumiem..tas pirmais variants..otrs..tai pasai zaaveetavai ir saanos izbuuveets kanaals,truba un viss notiekaas tikai ar duumu..kaa smejies ..divi vienaaa...nu kau kaa taa!!!
21.maijs 2011, 21:56 | links
 
Tontons7.Es atkal savā kūpinātavā iemūreju Suzuki, un ar neko - rezultāts labs.
21.maijs 2011, 21:31 | links
 
Jenots
Man 200L muca ir iemūrēta, vienkārša java, nafig metināt? Asarus kūpinu 40-45 min vasarā, cūkas cisku aizmugurējo 5-6 stundas, ik pa laikam kurtuvē iemetu 4-5 pagales, taisnība, tikai alksni vai ķirsi. Ābele manām kūpinātajām zivtelēm piedeva nelielu skābuma garšu, vismaz tā likās. Kur probļema? Kāda siltuma nesaturēšana, ja kurtuvē uztur liesmu pastāvīgi.
20.maijs 2011, 21:48 | links
 
Tās mucas taisa tāpēc,ka kurināt var ar jeb kuru materiālu,malku.Tikai vajag ābeles,alkšņu skaidas-šķelda dūmiem.Nav tev visu laiku jākurina ar alksni.
20.maijs 2011, 19:08 | links
 
A kas butu ja tadu trubu piemetinatu pie 200l mucas ko? Man ta truba ir kadus 2,5m gara. Vai ta ir galigi garam ideja :) Esmu vienkarsi redzejis tadas kam ir truba,kurtuvite un gala no kiegela uzmureta kupinatava.Ta ka muresana man nesagada nekadas problemas tad tas likas vieglakais variants.Bet kad palasos par tam mucam tad muca ar man ir tiesa gan apaksa jau noflekseta,jo taisiju atro kupinatavu asariem.Asariem jau pietika izkurina vaku virsu un gatavs,bet ja gribas kadu lielaku zivi tad vina tak tik ilgi netur to siltumu.:) Karoce esmu zals gurkis sais lietas :)
20.maijs 2011, 18:53 | links
 
Kadam ir zinams, kads labs meistars kurs to lietu varetu izdarit, kvalitativi un par sapratigu cenu?
16.maijs 2011, 18:07 | links
 
daddy_j: prieksh pāris zivju kūpināšnas vajag to metāla kasti un ar dūmu taisa no skaidām, tad vaidzēs tik pāris pagales. lielākam vairumam zivju kā arī gaļas kūpināšanai es dodu priekšroku fundamentālākām kūpinātavām. Man ir 2m augsta 0.75 metru dziļa un 0.75metru plata kūpinātava mūrēta no ķieģeļiem - uzsildot temeratūras svārstības nav tik krasas kā metāla mucām. Vienā piegājienā puscūku var izdūmot
16.maijs 2011, 11:47 | links
 
Man ir tieši kā daddy raksta un trubas man nebij, es ieliku 4 metāla caurules, katra apm. 8-9cm diametrā un 200L mucā dažādus garumus saliku, sanāk karstums vienmērīgāk iznāk. Kurtuvei izmantoju 3 betona plāksnes, ko celiņu likšanai izmanto. Vajadzības gadījumā augšējo var noņemt. Pirms būvēšanas šeit palasījos, esmu dikti apmierināts ar uzbūvēšanas rezultātu, galvenais, ka arī pārs zivteles var nokūpināt ātri ar 6-7 pagalēm un ja vēlas, arī ilgāk ar 3-4 X3.
16.maijs 2011, 11:40 | links
 
grods starp citu ir ļoti labs risinājums, sevišķi mazais 80 cm, viņš neplaisās kā mūrētā...vienīgi tā sildīšana :)
manējo 200L mucu, lai uzsildītu pietiek ar 3 pagalēm un zivi nokūpinu pa 40min ar vēl 6 pagalēm :)) jāskatās jau protams cik daudz kūpina un cik to ēdāju, bet man būtu abidna dēļ pāris zivīm tačku malkas nosvilināt :)
16.maijs 2011, 11:08 | links
 
Nu nez, tik traki ar to sildīšanu nav. man ir kūpinātava no akas groda, lai uzsildītu pietiek ar nepilnu klēpi malkas, vimbas normālos laika apstākļos ir gatavas 2 st laikā - vienreiz uzdodu siltumu, pēc tam vēl bik malku piemetu klāt.
16.maijs 2011, 10:49 | links
 
manuprāt zivju žāvēšanai no ķieģeļiem mūrēt diez kas nav. tev pustačka malkas un stunda laika aizies kamēr tu to būdu uzsildīsi vien. ja domā arī gaļu kūpināt, tad vēl tā. Otrkārt viņu uzkarsē, tad viņa dziest un pēc pāris gadi būs plaisas un nekā laba tur nebūs...vislabākā kaste ir no metāla, piem muca vai arī no koka, bet tās mēdz nodegt reizi trijos gados :)
16.maijs 2011, 10:41 | links
 
Jenot,neesmu īpašs specs,bet domāju ka priekš karstās kūpināšanas 2,5m būs OK diametrs varēja būt biku lielāks ,bet ar derēs,vienīgi to mūri es taisītu nedaudz seklāku-80cm un 2 plauktus .
14.maijs 2011, 21:46 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager