labas dienas speciālisti...
uzradās viens jautājums - kādu laiku biju aizbraucies ciemā pie tēva biš atpūsties un tā....šim tur arī kūpinātava uzbliezta - pēc skata nekāda vaina - metāla skapis, kuram augšpusē regulējama dūmu padeve, un dūmvads ar kurtuvi (apmēram 2 metri no skapja) viss sanāk baigi garšīgi (toreiz tas bija lasis) un sulīgi un visādā citādā ziņā lieliski, bet ir viens bet - gaļa sanāk pilnīgi, pilnīgi melna, nevis zeltaini brūna. Tāds paskats it kā būtu baigie sodrēji sametušies virsū, bet tā ziftele ēdama ir ar visu to melnumu, un garša tik tiešām ir ideāla, bet kamdēļ sanāk melna???? Pašam likās, ka dēļ malkas, jo domāju, gan jau kādu bērzu šis tur piešāvis klāt, bet nē, izrādās, ka kurina ar ābeli un tad paretam aromam piešauj zaļu alksnīti, tā kā tur problēmai nevajadzētu būt, bet karoč tā arī nesapratu kas pa vainu!!! Varbūt kāds var palīgot :)
19.jūlijs 2010, 12:58 |
links