Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.
Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 12:04
lai dabūtu labāko garšas gammu (tā gan katram sava) vajag i alksni i citus kokus, viss ir proporcijās. Mana optimālā recepte ir alksnis (gan sauss, gan zaļš) +ķirsis. Alksis piedod nedaudz to skābumu/rūgtumu, ķirsis to mazliet noslāpē un dod zeltaini brūnu krāsu. Recepti pa g neviens Tev neiedos, viss tas notiek kurinot emīriski intuitīvi...
Ķirsi gan nav viegli dabūt, nopirkt to diez vai var... der jau arī abele, plūme, bumbieris - augļu koki, kam nedaudz ir sveķi, bet neveidojas darva... tik skujukokus un bērzu gan nē... kadiķa skujas gaļai var pašās beigās uzlaist, uztaisa īslaicīgu karstuma šoku un piedod specifisku aromātu