Kūpinātavas

Arvīds +10 Noņem mizu ,aukstajai kūpināšanai,uz sieta kurini malku(alksni)kamēr miza pilnībā sadeg,būs ok....
22.jūlijs 2013, 11:50 | links
 
Pie visa vainīga MIZA!!!Ar zaļu alksni kūpinot,miza jānoņem !Ja netiešais dūms,tad sausas skaidas labāk,ja tiešais arī labāk sausa malka,kura dienu iepriekš iemērkta...Alkšņu skaidām pievieno nedaudz ābeles...Atceries,rūgtums nāk no zaļām mizām un lapām...
22.jūlijs 2013, 11:26 | links
 
zultspuslus tocna neparplesu,zaunas dazaam iznemu,dazaam ne,bet ir rugtenas gan taas ar zaunaam,gan arii taas kas bez!lielaas es satinu ar striki un sakaaru,sikos asukus augsaa uz resti!ja kartigi nenotin,tad toc var nosvilpties lejaa,viens linis pamuka lejaa uz smilsu pannas,labi ka tikai beigaas un nepaguva izceplies!Varbut tomer man tas alksnitis bija pamitrs,tadeel tas rugtums?moska pameginaat kadu citu malku,saldaku,bet kaadu?
22.jūlijs 2013, 11:18 | links
 
zivs citreiz ir rūgta arī tāpēc,ka tīrot pārplēš žultspūsli,sevišķi lielām zivīm.

mikss, 22.jūlijs 2013, 11:10

JĀ daudz no svara ir kā to fishu sagatavo tam procesam....
22.jūlijs 2013, 11:13 | links
 
zivs citreiz ir rūgta arī tāpēc,ka tīrot pārplēš žultspūsli,sevišķi lielām zivīm.
22.jūlijs 2013, 11:10 | links
 
Katrai zivij sava garšas īpatnība.Cenšos to saglabāt,tā dēļ tikai sāls un tikai tad,kad ņem ārā no kūpinātavas.

Lbruno, 22.jūlijs 2013, 10:51

Pareizi Bruni....katrai zivij savs... sākot jau ar termo režīmu un beidzot ar garšām un piedevām.....
22.jūlijs 2013, 10:57 | links
 
Katrai zivij sava garšas īpatnība.Cenšos to saglabāt,tā dēļ tikai sāls un tikai tad,kad ņem ārā no kūpinātavas.
22.jūlijs 2013, 10:51 | links
 
TERE!
Varbūt žaunas neizņēmi?
22.jūlijs 2013, 10:44 | links
 
Nu es ar domāju par tiem zariņiem zem zivs :) Zivis jau notīrītas un sagatavotas,tagad jagaida vakars,kad sākšu kūpināt :) Gan jau būs labas+ alus un pirts,tur greizi nekas nevar noiet :D

jenots13, 19.jūlijs 2013, 15:51

Karpas un brekšus kūpina ar visu zvīņu jo gatavu zivi satur vairs tikai zvīņa jo tās ir tik sulīgas treknas un mīkstas ka bez zvīņām no restes veselu nenocelt jo es muguras asaku arī vienmēr amputēju jo manuprāt sav'dāk vis ķiplociņš un garšviela tiek asakai....
22.jūlijs 2013, 10:42 | links
 
izlasot jusu padomus seit,vakar 1 reizi pats izkuupinaju,sanaca prieks pirmaas reizes itkaa Ok,vienigais nedaudz parugtas!!!kuupinaju tikai ar alksni,pagales ar visu mizu!!!varbut miza dod to rugtumu,vai kas cits?veel nepieliku zivim klaat pirms kuupinasanas cukuru kaa bija mineets ieteikumos!varbut kads var ieteikt kaa dabuut siis bez rugtuma?
22.jūlijs 2013, 10:13 | links
 
Jā, izkarsētā.
A tu apakšu netīri nekad? Man tik 2 stāvi, abi izņemami un no speķa tauki pietek druski, tos izslauku pa laikam.
21.jūlijs 2013, 20:42 | links
 
veel viens jautajums radaas!!cik noprotu,zivis jaliek ieksaa jau karstaa kupinaatavaa?
21.jūlijs 2013, 15:54 | links
 
Metāla mucas variants, kā es to daru...daudz nedomājot...: Saurbu augšpusē pa diaognāli caurumus, tā, lai var ielikt metāla stieņus ap 8mm. Tā saurbj, lai veidotos trīs iedomati plaukti. Pirmajā stāvā stieņi stāv patstāvīgi. Otrajā un trešajā- izņemami. Uz stāvu stieņiem lieku sazāgētas līstītes, cits var likt arī zariņus, un virsū zivis. Tad iesprauž otro stāvu un atkal uz līstītēm zivis, tad tāpat ar trešo! Dūmi iet visiem stāviem cauri un lieliski kūpinās. Noņemu zivis tāpat, demontējot trešo, otro stāvu. Karinot nosauktās zivis ...tās ...iekrīt!
21.jūlijs 2013, 12:55 | links
 
Ne asakas biedri makskernieki!Takaa zivju kupinaasanaa esmu iesacejs,ir vajadzigi dazi padomi no jums!Uzbuveeju parasto kupinaatavu no mucas,apaksaa kurtins un pa virsu tam muca!Gribu kupinaat linus,asarus un lidakas!1).Cik daudz apmeram alksna pagales ir jaliek ieksaa mucaa,un vai ar mizu,vai bez?2)pagaidaam nav iespejas likt zivis uz rezga,tadel ir doma taas iekart vertikali,bet kaa,vienkarsi ar drati caur aciim,vai labaak sasiet ar striki kaa ruleti?3)ar ko labaak nosekt mucas augsu,ar maisu vai kadu metala plaksni lai dabutu vajadzigo karstumu mucaa?4)un ar kaadam garsvielam labaak sagatavot zivis pirms kupinaasanas?
21.jūlijs 2013, 12:07 | links
 
es restes nosmerēju ar cepamo eļļu vai norivēju ar speķa gabaliņu problēmu nav bijis
19.jūlijs 2013, 18:47 | links
 
Es lielākām zivīm ( plaudis, karpa) sausās niedres liku apakšā, ašukus ar uz uzkarsētām liku un viss ok.
19.jūlijs 2013, 16:47 | links
 
Lai nebūtu jāķēpājas ar zariņiem un plāksnēm, lai gan tā varētu būt makten' jauka nodarbe, es zivi lieku kūpināšanai jau uz uzkarsētām restēm. Tad ar' nepievelk klāt un nāk viegli nostī.
o.

otinjsh, 19.jūlijs 2013, 16:07


O.zamatal na us!:)
Man parasti sanāca, kā M.Rītiņš saka...ču,ču...,pieķēra!:)Vajadzēja ču,ču ar nazi piepalīdzēt,bet turpmāk nazim būs dīkstāve!:)Nu ja...eļementarno (tāpēc jau es arī ņedogodalsja):)...pavāri jau arī vispirms uzkarsē pannu un tad tik liek ko virsū cepties.Turpmāk ar gāzes lodlampu pa fiksam uzsildīšu restes!
19.jūlijs 2013, 16:44 | links
 
Par tiem zariņiem 1. reizi uzzinu, būs jāpaprovē. Laikam labāk bez lapām?
19.jūlijs 2013, 16:38 | links
 
Lai nebūtu jāķēpājas ar zariņiem un plāksnēm, lai gan tā varētu būt makten' jauka nodarbe, es zivi lieku kūpināšanai jau uz uzkarsētām restēm. Tad ar' nepievelk klāt un nāk viegli nostī.
o.
19.jūlijs 2013, 16:07 | links
 
Nu es ar domāju par tiem zariņiem zem zivs :) Zivis jau notīrītas un sagatavotas,tagad jagaida vakars,kad sākšu kūpināt :)
Gan jau būs labas+ alus un pirts,tur greizi nekas nevar noiet :D
19.jūlijs 2013, 15:51 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager