Kūpinātavas

VELIKS LIELĀKĀM ZIVĪM VAJAG LIELĀKU TEMPERATŪRU LAI NEDABŪ SUST
9.jūnijs 2013, 20:21 | links
 
Kūpini ar pavērtu vāku vai durvīm Kad viss apžūs taisi ciet
9.jūnijs 2013, 17:42 | links
 
Gribēju apvaicāties par tādu lietu kā mitrums žāvētavā zivis žāvējot. Jau otriz saskaros ar šo problēmu, pirmajā reizē vienkārši izmetu visas zivis ārā, jo izšķīda putrā un sāka smirdēt. Toreiz bija karpas un nodomāju, ka varbūt ar kombikormu pārbarotas un tāpēc tāds rezultāts. Vēlāk gan uzzināju, ka mitrums pie vainas. Bija rudens un diezgan vēs laiks, tas arī drusku vēl palīdzēja noteikti.
Šoreiz ar brekšiem gandrīz tā pat iznāca. Neliela izmēra zivis nerada nekādas problēmas, krāmēju tā pat pilnu žāvētavu. Laukums zem vāka ir apmēram metrs reiz metrs. Atālums no vāka līdz žāvēšanas restei ir apmēram 25 - 30 cm. Pati kaste ir apmēram 1,2 metrus augsta, kurtuve no kastes ir nepilnu metru.
Kā jau minēju, ar neliela izmēra zivīm nekad nekādu problēmu, apmēram 40 minūtes un gatavas. Arī samus žāvējot nekā tamlīdzīga, viss štokos. Bet kad saliek brekšus, tādus no kilograma uz augšu, man saiet vienā reizē 9 gabali, tad sāk rasties problēma. Labi, ka laicīgi atcerējos to vāku pacilāt. Visādi citādi jau neko, žāvēšana pati par sevi ir notikums un kopā ar aliņu var pasēdēt arī klāt un biežāk vāku pacilāt bet jo biežāk cilā vāku, jo vairāk apdeg apakša.
Vai es kautko daru nepareizi, vai kļūda konstrukcijā ? Žāvētava tika laicīgi iekurināta un uzsildīta.
9.jūnijs 2013, 17:33 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB

MMB, 9.jūnijs 2013, 11:38

Es vakar,kamēr uzsila mana žāvējamā ,,uzparikte" apkaisīju ar zivju garšvielu maisījumu (Avokado) firmas,sāli un uzspiedu citronu sulu!Ciemiņi noēda,bet žēlojās par piegaršu...esot bijusi MAZUMA piegarša!!!:)))

snipiens, 9.jūnijs 2013, 12:07


Paldies!
9.jūnijs 2013, 12:36 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni

bums, 9.jūnijs 2013, 12:02


:) tas ir gardi, nav ko noliegt :) šoreiz gribās ko citu pamēģināt!
9.jūnijs 2013, 12:36 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni

bums, 9.jūnijs 2013, 12:02


Iten tā es ietinu folijā un uz ,,mangāli"...arī ņam,ņam!!!:)))
9.jūnijs 2013, 12:10 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB

MMB, 9.jūnijs 2013, 11:38


Es vakar,kamēr uzsila mana žāvējamā ,,uzparikte" apkaisīju ar zivju garšvielu maisījumu (Avokado) firmas,sāli un uzspiedu citronu sulu!Ciemiņi noēda,bet žēlojās par piegaršu...esot bijusi MAZUMA piegarša!!!:)))
9.jūnijs 2013, 12:07 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni
9.jūnijs 2013, 12:02 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB
9.jūnijs 2013, 11:38 | links
 
Nokūpināju tiko bullīšus, riktīg laba manta, 2.5h un gatavs :) pirmai reizi ļoti labi! :)
30.maijs 2013, 20:38 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?

kkeda, 30.maijs 2013, 13:33


Es karināju,bet nesēju!Liekot uz restes es liktu ar vēderiem uz augšu,bet ņemot vērā,ka karinot tāpat tā ,,zupa" tek ārā,tad vai tik nesanāk,ka brīva izvēle!!!
30.maijs 2013, 14:01 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?
30.maijs 2013, 13:33 | links
 
Pēc brīža ielikšu bildes ar to,kas šoreiz sanāca...!!!
22.maijs 2013, 08:50 | links
 
Brūsam ari tā ir gadijies! :)
20.maijs 2013, 11:14 | links
 
kā man (ne)gāja :)))

piektdien maximā noķēru karpu, tādu uz 2kg...iekūru žāvētavu, smuki notīrīju zivi - atgriezu pa muguru, saspiedu ķiplociņu virsū un uz dēlīša nesu uz žāvētavu...te šī sāk šļukt nost un es viņu piespiedu pie plikā vēdera...

Noķēru, zemē nenokrita, bet no mugurkaula un ribu asakām smukas švīkas un viss pēc ķiplociņa... :)))
20.maijs 2013, 10:32 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:40



Nu rēķinot 18-22 ls kilogramā,tad laikam paliekam pie omāra :)
19.maijs 2013, 14:46 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...
19.maijs 2013, 14:40 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums

bums, 7.maijs 2013, 10:09
Garšīgi izklausās bezgala,bet varbūt kāds zina,kur to zuti lai jem...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:10



Ir divi vislabākie varianti vai nu centrāltirgū ( bet šādā siltumā,var tikt pie poda slimības ) vai nu uz ūdens :)
19.maijs 2013, 14:31 | links
 
A ja kāds negrib būvēt kūpinatavu vai reti jemās ar tādām lietām kā es ,tad dara tā -jem 1-1,5 kg breksi ,karpu vai citu zivi-sagatavo kā kūpināšanai-ķiplociņš ,sālīte,cukuriņš utt.,uzkurbulē grillā ogles,apliek mitru alksnīti un zivīti minūtes padsmit aprau ar dūmiņu-pēc tam pado žariņu līdz zive gatava-nav slikts lētais variants...
19.maijs 2013, 14:26 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums

bums, 7.maijs 2013, 10:09

Garšīgi izklausās bezgala,bet varbūt kāds zina,kur to zuti lai jem...
19.maijs 2013, 14:10 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager