Sveiki! Tas no LE mājas lapeles:
" Ūdens līmeņa pazemināšana, lai veiktu plānotos remontdarbus hidrobūvēm, tajā skaitā dzelzsbetona konstrukcijām un betona virsmām ūdens līmeņa mainīgajā zonā, Rīgas HES ūdenskrātuvē notiks laika periodā no šā gada 1. augusta līdz 16. septembrim."
Jautajums >, jo sēkļi un vecās klintis, kuras brekši iemīļojuši nārstam, ir izlīduši virs ūdens un viss tur ir sakaltis un kaiju izēsts. Vai nevarētu, kāda LE funkcionāra bērnu uzsēdināt uz kādām divām dienām šajās vietās pavadīt laiku bez ūdens, bez paikas, lai pakalst?
Jau pagājušo gadu, kad notika Pļaviņu HES remonts, notika šī nārsta apzināta likvidācija tieši tādā pašā veidā. Kad LE ielaidīs lašus, nēģus arī pie Jēkabpils. Vecajie saka, ka pirms Hesiem tie šeit bija. Un nevajag man te gudri "DIRST" par miljoniem, kuri izmantoti mazuļu ielaizšanai. Tas noteikti kaut kur notiek, bet pe Jēkabpils gan nē. Man sāp sirds un metās šērmi ap dūšu, kad par to runaju. Es katru dienu braucu ar savu liellaivu pa Daugavu pie Pļaviņam un visu to redzu. Hau esmu runajis!!!
13.jūlijs 2012, 12:41 |
links