Izskatās ka neesi tā īsti ar okumu saskāries. Okumai ir labas un pat ļoti labas spoles kuras nokaut ir grūti. Arī cena viņām ir laba salidzinot piemēram ar daiwa.
DICHKA, 6.februāris 2018, 11:17
OKUMA Latvijā ļoti stipri sabojāja reputāciju pirms kādiem gadiem 7-8 precīzi neatceros. Toreiz Salmo sāķa ļoti aktīvi bīdīt šo brendu un ļoti daudz sapirkās tās spoles, kuras veikalā kruķijot patiešām likās nu ļoti labas , Trio, Ocatana. Toreiz man ar makšķerēšanas piederumu tirdzniecību nebija nekāda sakara, es arī nopirku kādas 4 spoles. Un tad panesās ka bruka un čakarējās visos iespējamos un neiespējamajos veidos, tauta bija nikna, Salmo arī noklusa un uz Okuma vairs nespieda.
Ļoti iespējams, ka tā tiešām bija maksimāli neveiksmīga apstākļu sagadīšanās ar vienas sezonas brāķa partiju, bet nu Okumas reputāciju manās un daudzu citu copmaņu acīs tas nokāva uz mūžiem :(
A ja paskatās no mana pašreizējā viedokļa, kad esmu ne tikai copmanis, bet arī makšķerlietu tirgotājs, tad ir tā, ka normālam tirgotājam pati svarīgākā ir kvalitātes stabilitāte un garantijas nodrošinājums. Var būt tehniski labāka vai sliktāka spole, bet svarīgi lai šis līmenis būtu vienāds no partijas uz partiju, mazs brāķa % un ražotājs bez problēmām mainītu pa garantiju. Tirgot spoles, ar kurām pēc tam tev kāds var iemest ir stulbi :)
No copmaņa skatu punkta, tad , protams, katrs uz savu galvu var eksperimentēt, meklēt un, ļoti iespējams, pat atrast, lieliskas budžeta spoles par salīdzinoši ļoti mazām naudām. Es tam visam esmu pats izgājis cauri, eksperimentu rezultātu pilna kaste garāža :) Man apnika, vairs nevajag, ar Daiwa vai Shimano ir gana labi.