uz peli ķer lašveidīgos volgā un citās šo zivju paradīzēs! ;)) uz vardi līdakas toč ņem, tāpat kā uz ķirzakām un citiem mošķiem! vardes ir aktuālas pavasarī!
nu es savu kasti nevaru visu iztestēt! skatos no laikapstākļiem iedomājos kas varētu zivej patikt un tad uz priekšu sāku copi! ja uz sekli grimstoša voblera nekā nava tad lieku dziļāk grimstošu! vai savādāku krāsu, kas izceļās, vai tieši otrādi saskan ar ūdenstilpnes gultni utt.
Nav jaatestee visa kaste,saac ar to kursh tavupraat ir vislabaakais,bet ja nekjeras vai iet pa dzilju,seklu atieciigais vizulis-maini naakamo tavupraat uz naakamo labaako..
Katram ir savs miiljaakais un ejoshaakais vizulis,tas tev pasham jaatrod un to vislabaak izdariit esot uz uudenjiem!
Pieņemsim, ka vieta ir Lielupe, kur var atrast gan dziļākas, gan seklākas vietas, vairāk un mazāk aizaugušas vietas... diena samērā mākoņaina, neliels vējš ar atsevišķām stiprākām brāzmām...
Es gan biju domājis savādāk! pieņemsim, man ir kaste ar tādiem un šitādiem grabuļiem, kā jūs rīkojaties - ņemat un testējat visus pēc kārtas katrā iecerētajā vietiņā (diezgan laikietilpīgi), jeb izdomājat - vo, šodien copēšu ar rotiņiem un tad eksperimentējat ar to izmēriem, krāsojumu un citām niansēm?
noteikti krāsojums, un spēle!
tālums šaubos vai kko ietekmē, jo ļoti svarīgs faktors tālumam ir aukla, spininga gredzeni utt. māneklis nava tas noteicošais metiena tālumam!
ļoti svarīga arī ira pati vieta! gan dziļums, gan ūdens kvalitāte (skaidrs, vai tumšs), ezera gultne utt.