Par tiem ruduļiem, nu jā, lielākajā daļā ūdeņu, kā jau izteikta zāļu zivs, šie ir ar izteiktu smakonīti (piemēram Lubānā), bet ir arī izņēmumi. Tīros un/vai caurtekošos ūdeņos šiem augstāk minētās vainas nav un no raudas gastronomiskās vērtības ziņā šie noteikti neatpaliek, īpaši vasarā, kad rauda sāk rīt augu izcelsmes barību. Ne tuvu neesmu cilvēks, kas ir uz jūs ar zivju gatavošanu/ēšanu, lai gan ko gan tagad nozīmē mani vārdi, ja jau pats BUMS pateica, ka viss ir otrādāk ;))))))))... Tīro ūdeņu ruduļus esmu i kotletēs malis (sanāk smukas, iedzeltenas), i cepis, i voblā kaltējis un lielākos pat žāvējis, nav ne vainas.
2.marts 2012, 13:42 | links