gintsgg - man tēvs savulaik glabāja divosd veidos - kamēr nebija pagraba, izraka malkasšķūnī dziļu bedri - tik dziļu, lai tiec līdz līmenim, kurā zeme nesasalst un laida tajā bedrē trauku ar kāpuriem. Ik pa laikam aizgāja, paņēma cik vajag un pārējos atstāja. Viņiem tur nemainīga zema temperatūra. Tikai jāsatās, lai bedrei augša labi nosegta, lai ziemā aukstums netiek klāt. Savukārt pagrabā vispār nekādu problēmu - paņem jebkādu substrātu - skaidas, kūdra... da jebkas..., galvenais lai mitrums tiek labi savākts - tādēļ man smiltis īpaši nepatīk. Saber traukā, iegāž kāpurus, uzliek vāku un viss :D Galvenais pēc iespējas mazāk kustināt. Vasarā glabāšana nav svarīga. Domāju tajā pašā pagrabā vari glabāt, jo vasarā visu laiku vari saražot tik cik tev vajag. Ja gribi lielos, es audzētu atsevišķi. Kādreiz man kūtspakaļa bija elemntāra uzparikte - princips tāds pats - vecs čaiņiks ar skaidām un virsū konservu bundža ar zivīm. Konservu bundžā caurumi, kur tārpiem krist cauri. Starp citu, ja gribi lielos kāpurus, ieliec bienkārši nelielā traukā zivi, lai sadēj olas un izag lieli, tad visu saturu izgāz uz sieta. Kāpuri izies cauri, maita paliks. Tā var noturēt tik ilgi, lai izaug vajadzīgais izmērs. Sietus var nopirkt veikalos. Ir gan rupjāki, gan smalkāki.
16.februāris 2010, 10:47 |
links