VilnisL respect...,
Tas par ko Tu runā, ir tas, par ko rosinu domāt pārējos dalībniekus. Tiesiska valsts sākas ar brīdi, kad likumi un citi normatīvie dokumenti nav pretrunā viens ar otru un nedisonē. Jo vairāk politisko strāvojumu un interešu, jo nekvalitatīvāki likumi. Normatīvo aktu leģimitāte nozīmē ne tikai varas rīcības likumību, bet arī tās atzīšanu. Sabiedrības cilvēku gatavību bez vardarbības, nepiespiestam izpildīt tās rīkojumus. Pagaidam, brivvalsts gados mūsu gadījumā notiek tikai bla.., bla... Tas ir viens no maniem "garnīriem" uz manas ikdienišķās maizītes ar ko nodarbojos, protams, lai šo brāķi atrastu un izmantotu lietderīgi. Tas ir forši , ka sarunai pieslēgusies vīri, kas redz, saskata problēmas un spējīgi tās analizēt. Valsts represīvās iestādes strādā ar mērķi nopelnīt, valsts amatpersonas šodien štrāfē ar vislielāko iniciatīvu un max. apmēros, lai, tādejādi, apliecinātu savu varēšanu un soda neizbēgamību Naivi uzskatīt, ka inspektori nodarbojas Babītē ar labdarību un audzināšanu. Kāda motivācija pierāda šādu viņu rīcību. ? Versiju nav, kādēļ tas būtu jādara. Pagaidām, es to vērtēju kā nevarēšanu, bet nekādā gadījumā kā nevēlēšanos, man pagaidām nezināmu, iemeslu dēļ. Un tas ir tas, kas liedz inspektoriem pildīt savus dienesta pienākumus ar visu bardzību. Jautājums pie interesentiem paliek atklāts, vai kāds ir pārbaudījis koordinātas dabā un konkrēti var pateikt, ka kanāli (meliorācijas grāvji) atrodas "Melnā cauruma teritorijā". Es nerunāju pa šī "cauruma" ar MK not. regulēto copes režīmu, ko man daļa "makškernieku" grib regulāri uzspiest. Kā arī to, ka nelasu likumus. Savu zivi, es paņemu ārpus ezera teritorijas. Tā es joprojam uzskatu. Otrs jautājums ir ; kādas bija Babītes ezera koordinātas uz 1939. gadu, un kādas tās ir šodien, vai tās ir palikušas nemainīgas. Kā arī to, kam zemesgrāmatā reģistrētas pie ezera piegulušo teritoriju īpašumtiesības, lai saprastu, kas par bezpreģelu un dabas postažu notiek makšķerniekiem liegtajās teritorijās pie Varkaļu kanāla. Copet aizliedz, bet postīt pirmatnājo dabas ainavu ir atļauts. Ja valsts, kaut kādā vēsturiskā laika periodā likumīgi ir spējusi nomotivēt un iekļaut apkārt ezeram esošo izbūvēto novadgrāvju teritorijas zemes reģistrā kā ezera teritoriju (melna cauruma un parējas), tad jāatzīst, ka šaubām par MK not. leģimitāti nav vietas, un manas šaubas tiks kliedētas. Šodien turpinās pilnīgi absurda situācija, ka tādus, kā es un citus lietpratējus copmaņus, kas grāvjos šobrīd copē līņus, karūsas, līdz pat 1.5 kg. gabalā, nav tiesisku sviru kā atturēt no šīm darbībam. Nesodamības princips strādā, šodien es biju pie Melnā cauruma grāvjos, bet rīt es būšu Gātes grāvjos. Arī tur ir foršas vietas :). Tas taču ir cilvēka psiholoģiski dabisks process. Gaidīt no absolūta vairākuma - makšķerniekiem likumpaklausīga pilsoņa uzvedību, manuprāt, nav pareizā taktika. Jāsāk vismaz ar rakstiskiem brīdinājumiem, lai situāciju kontrolētu. Protams, ja tam ir tiesisks pamats. Tad tikai sāksies šis audzināšanas preventīvais process. Nemaz nerunājot par to, ka sabiedrība ir tiesīga zināt, kas šodien notiek......, vai gadījumā tagad neesam no viena palieņu, meliorācijas grāvja nonākuši otrā - tiesiskajā gravī....
5.jūnijs 2020, 18:22 |
links